Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2023 Eurovision Şarkı Yarışması

Sizce Hangi Ülke ve Şarkısı Birinci Olacak?


  • Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tam tersini düşünüyorum ben de. evet, soldi de ileride vay be ne şarkıydı diye hatırlanmayacak ama maneskin'in şarkısı da efsane şarkılar klasmanında yer alacak bir şarkı değil bana göre. başkasına göre girebilir bu listeye ama hard rock hallelujah, fairytail, waterloo, euphoria falan var en iyiler listesinde. ben sokmam. yaşlı, zevksiz, kulaksız ve önyargılı denebilir bana ama benim tavrım net bu konuda.
Yaşla alakalı bir şey değil dostum. Zevk meselesi de aşırı uçlarda gezmediğimiz müddetçe çok fark yapmaz. Bir şarkı iyiyse iyidir işte. Maneskin'in şarkısını ben saydığın şarkılarla aynı kefeye koyarım direkt. Sen o ayarda görmüyorsan da saygı duyarım yapacak bir şey yok.
 
Yaşla alakalı bir şey değil dostum. Zevk meselesi de aşırı uçlarda gezmediğimiz müddetçe çok fark yapmaz. Bir şarkı iyiyse iyidir işte. Maneskin'in şarkısını ben saydığın şarkılarla aynı kefeye koyarım direkt. Sen o ayarda görmüyorsan da saygı duyarım yapacak bir şey yok.
zaten herkes benzer şeyleri düşünse çok sıkıcı olurdu yaşamak. yaşla alakasını şuradan kuruyorum, daha genç yaşlarımdayken edm ve metal dinlerdim. şimdi o kadar da kaldırmıyor kafam. misal, metallica'nın son albümü safi gürültü bana göre ve çok kötü.

öyle iddia ettiğinizden değil ama maneskin'in şarkısı konusunda da aşırı uçta gezdiğimi düşünmüyorum. ben özellikle vokalisti yetersiz buluyorum ve 2. olan şarkı bu açıdan çok daha iyi ama işte maneskin'in de sahnesi çok iyiydi ve çoşturan türden bir şarkıydı.
 
Buradan Uranyum'a sesleniyorum. Olur da bu konuya girip bu mesajı görürsen Discord kanalıma katıl. Seni de dinlemek isterim. Herkes kendince gerilmiş orasına bir şey demiyorum ama görürsen linke atla gel. Bu konunun önemli isimlerindensin. Oradan konuşmak isterim.

 
Bu arada katılmak isteyen başka arkadaşlar olursa kapım açık. Bazı arkadaşları da etiketleyeyim. Onlar da benimle birlikte süreçte oldukları için özel olarak söyleyeyim.

@Sodex, @Kurohige, @Bisküvi, @NormieRose sizi etiketliyorum. Benimle birlikte önde ya da arkada olanlardandınız. Geçen hafta yarışmadan sonra Uranyum ile kendi birincimizi seçme fikrini konuşmuştuk. Dün başlattım ve 10'u aşkın kişi puanlarını verdi. Siz de kendinizce şarkı ve performansları dikkate alarak bir jüri gibi puan verip katılmak isterseniz, haberiniz olsun. Puanlama sistemi fotoğraftaki gibi olacaktır. 10 gün süre var. Belki 5-10 gün daha uzatabilirim. Ondan sonra forumca birinci şarkımızı ilan edeceğiz. Kafa dağıtmak isteyen olursa beklerim. Ondan sonra konuyu kapatacağım. Teşekkür ederim şimdiden.

Aynı şekilde @agequodagis biliyorum, sessiz sessiz takip ettiğini söyledin ama sonuçta son zamanlarda arka planda konumda emeği olan insansın. Eğer katılmak istersen yukarıda bahsettiğim gibi fotoğrafa bakarak puanlama yapabilirsin.

 
Normalde bu yıl hariç başka senelerle ilgili -konu dolayısıyla- konuşma tercihinde değildim ama bugün için bir habere değinmek istiyorum.

Bugün ülkemize ilk ve tek birinciliği getiren Sertab Erener ve Everyway That I Can performansının 20. yıl dönümü.



Birincilik haberinden ilk görüntü:




Sertab'ın, ekibiyle Türkiye'ye döndükten sonra Taksim Meydanı'na gelmesiyle bu zafer bir sürü insanla kutlanmıştı. Yıl 2003.




Bir üsteki paylaşımı görünce istemsiz duygulandım. O zamanlar küçük olduğum için hatırlayamam, sadece şarkıyı ailemden duyduğum anlar hayal meyal geliyor. Ancak bu görüntüleri izlemek beni iki açıdan da duygulandırdı. Hem müzik zaferi açısından hem de o zamanki Türkiye'nin görüntüsü açısından. İnsanların gözlerindeki mutluluk bir başka yansıyor. 20 yıl farkı var. Başka diyecek sözüm yok.
 
Son düzenleme:
Tattoo Spotify'da 100 milyon dinlenmeyi geçerek en hızlı bu sayıya ulaşan ESC şarkısı oldu. En çok dinlenen 7 şarkısı şöyle:

1. Tattoo (İsveç) - 106,1 Milyon
2. Queen of Kings (Norveç) - 71 Milyon
3. Cha Cha Cha (Finlandiya) - 60,6 Milyon
4. Due Vite (İtalya) - 59,8 Milyon
5. Solo (Polonya) - 20,1 Milyon
6. Unicorn (İsrail) - 18,9 Milyon
7. Évidemment (Fransa) - 16,1 Milyon
8. I Wrote A Song (Birleşik Krallık) - 14,8 Milyon
9. My Sister's Crown (Çekya) - 13,5 Milyon
10. Who The Hell Is Edgar? (Avusturya) - 13,1 Milyon


Loreen Tattoo aracılığıyla şu an 15.6 milyon dinlenmeyle dünyada en çok dinlenen 413. şarkıcı oldu. Bunu ESC sonrası 2019'da Arcade ile birinci olan Duncan Laurance, 2021'de Beggin coverı ve Zitti e Buoni birinciliğiyle Måneskin ve son olarak 2022'de Snap şarkısıyla 20. sırada yarışmayı tamamlayan Rosa Linn başarmıştı. Loreen de dördüncü isim oldu.
 
Bu arada birkaç güne forumun birincisini açıklayacağım. 12 kişi katıldı. Jüri olup puan vererek katılacaklar varsa katılsın bu hafta sonuna kadar, konuyu artık kendi açımdan kapatacağım.
 
Kedidaşım teşekkür ederim ama 12-10-8-7-6-5-4-3-2-1 puan hangisi hangisine?

Ben sıralama yapmıştım ama sanırım puan veriyormuşuz benim kafa uçmuş. Dinlediğim çok fazla şarkı olmadığı için 12 tane seçemicem kedidaşım. Eğer bu sıralamada sıkıntı oluşturursa almana gerek yok tabloya.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık