Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Zaraki Kenpachi vs. Dracule Mihawk

Kim alır?


  • Kullanılan toplam oy
    95
Zaraki reis kendi evrenindeki p.up ları (shikai,bankai hollow dönüşümü vs vs) bile kullanmadan en güçlü 5-6 karakter içine girmiş bir canavar. Mihavkı severim ama iki evrendeki güç dengeleri konusunda bence bleach çok uçuk oluyor. One piece de tanrısal güç lastik dönüşümü çıkmışken kimse bleach le one piece i eş tutmamalı güç dengesi konusunda. O yüzden zaraki alır diye düşünüyorum hemde çok zorlanmadan. Ama karşılaştırmakta pek mantıklı gelmiyor bana.
 
Bankai açan Kenpachi Kaido ve Bm'yi tek vuruşta indirir. Ortadan ikiye böler. Arada baya bir seviye farkı var. One Piece'in en güçlüleri dalsa topluca gene sanmıyorum durdurabiliceklerini.
 
İki evreni bi düzgünce kıyaslayalım.
Evrenin gücü:
- Reiatsu ve haki
Reiatsu aslında içsel enerji. B.haki ile benziyor. Eşitlensin diye h.hakiyi de ekleyelim buraya;
B.haki + H.haki vs Reiatsu
Algı, sezme Bleach'de güç olarak yok. Bunu dengeleyen bir şey yazacak olursak;
K.haki vs Shunpo
Fiziksel güç
Şeytan meyveleri vs bankailer
Element kesme vs kidolar desek.
1-) Reiatsu ve b.haki + h.haki denk diyelim; ikisi de tükenebilir, saldırı ve savunmaya katkı sağlar. Denkler
2-) Shunpo ve k.haki; Gözlem sezgileri ve hızları denkleşsinler diye birlikte ele aldım. Hız konusunda Shunpoya denk olamaz Op evreni. Gördüğümüz en güçlü hız Rayleigh'in Kizaru'yu durdurması, Garp'ın Luffy'nin olduğu odaya girmesi vs. Newgate'in Akainu'nun arkasında belirmesi dahi shunponun gerisinde. Gözlem konusunda da Op evreni önde. Geleceği görebilen Katakuri, kendi kulvarında shunpoda master yapmış Yoruichi'ye yetişemez. Shunpo'yu bir tık önde görüyorum.
3-) Fiziksel güç & Beden kıstasları tuhaf. One piecede sıradan insanlar über fiziksel olaylarda etkilenmiyebiliyorlar. Serinin zirveleri desek özelliklerine göre çok farklar ortaya çıkıyor.
- Mihawk b.haki ve h.hakiyi ileri düzeyde kullansın seri sonu diyelim; Kenpachi'nin reiatsusuna denk güç. Savaş çok uzarsa Kenpachi'ye artı yazar.
- Kenpachi evreninde en hızlılardan biri ama shunpo tekniğini pek kullanmaması ona bir eksi yazar.
- Fiziksel güçte Kenpachi alır malum ama kılıç tokuşturup direk düşürecem gibi olmaz. Beden sertliği destek sağlar. Kesme güçleri eşit olabilir.
- Bankaiden gelen güç büyük fark. Yoru'dan güzel bir şey çıksa dahi tamamen kapanmaz gibi.
- Son madde hakkında ikisi de biraz sınıfta kalıyor. Bleach'i güç konusunda en öne çıkaracak şey büyülü şeyler. Kenpachi'nin kido, iyileştirme vs gibi özellikleri yok.

Kenpachi 60 - Mihawk 40
 
Zaraki manga başındaki haliyle bile dalsa şansı var. Bu adam ciddileştikten sonra bi one piece karakterinden darbe yemez. Reflexleri çok absürt bi seviyede.
 
Anlamsız bir kıyaslama. İki seri arasında güç farkı var. Bankai açmış bir Zaraki kaç tane Mihawk alır diye sormak gerekiyor.
 
Ben x-coution mu ne başlayınca sıkılıp bırakmıştım sarmamıştı. O zamanlar kenpachi nin sikai yada bankai si yoktu hatta kılıcı bunla konuşmuyordu yav sonra bankaide mi açtı bu herif 😂 bilen biri söylesin merak ettim
 
Ben x-coution mu ne başlayınca sıkılıp bırakmıştım sarmamıştı. O zamanlar kenpachi nin sikai yada bankai si yoktu hatta kılıcı bunla konuşmuyordu yav sonra bankaide mi açtı bu herif 😂 bilen biri söylesin merak ettim
Açtı. Ama düz hali de zaten baya güçlü oldu. Çocukluğunda dövüşlerden zevk alabilmek için kendini psikolojik olarak mühürlemiş. Birisi bunu sürekli kesip iyileştirerek eski gücüne çıkardı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık