Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1017: Emirler

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    212
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sayının Teknik Analizi

Öncelikle bu analizde ne yapıyorum, neden yapıyorum daha iyi anlamak için şu başlığı inceleyebilirsiniz:

Bunu uzun bir süredir yapmıyorum gibi gelmişti ama aslında iki sayı olmuş, bu da aslında artık biraz tekrara bindiği için makul bir aralık sanırım. Neyse, bu bölümle ilgili notlarımı altı madde halinde paylaşacağım.

Öncelikle Oda'nın çok sık yaptığını bildiğimiz paneller arası etkileşim örneklerinden üç tanesini paylaşmak istiyorum.




Bunlar benim için çizgi roman anlatıcılığa adına her zaman heyecan verici yaklaşımlar, çünkü çizgi roman form olarak gayet de film karelerini yan yana koyarmış gibi panelleri dizerek, içine de balonları doldurarak üretebileceğiniz bir tür. Bu gibi yaklaşımlarsa kısıtlı alanda bu temel yapıyla anlatabileceklerinize kıyasla daha fazla verim almanızı sağlıyor.

Tama bu sahnede "Kaido'yu yenelim" demeden önce biraz cesaret topluyor ve Luffy ile Momo'nun arasında dar bir panelde sıkışmış olması bize onun yorulsa ve korksa da devam etmesi gerektiğini, çünkü bu kişilerin sorumluluğunu üzerinde hissettiğini anlatıyor.

Bu sayfada gifter'lar saf değiştirerek ortalığı karıştırmaya başlıyorlar ve bölümde bu noktaya kadarki 6-7 sayfa düz çizgilerle ayrılmış dikdörtgen şeklindeki panellerden oluşurken bu sayfayla beraber paneller yamuk şekiller almaya başlıyorlar. Yani bir kez daha dengelerin bozuluşunu forma da yansıtan bir kullanım söz konusu.

Bu panelde Queen'in hibrit formunu görüyoruz ve bu manzara bir anda karşımıza çıkıyor, yani öncesinde uzuvlarından silah çıkmasını falan gösteren paneller falan yok. Oda yeni görsel parçaları bu şekilde vermeyi tercih edebiliyor. Dikkat ederseniz panelde de balonlar ve efektler görüntüyü engellemeyecek bir şekilde yerleştirilmiş. Üzerinde biraz zaman harcayıp detaylarına göz gezdirelim diye hazırlanmış bir resim.

Burada bir tür zoom in hareketi örneği görüyoruz, Zoro'nun bir önceki panelde tamamen aynı açıda resmedilen suratı ikinci panelde daha yakından alınıyor ve söyleyecekleri daha büyük dikkat kazanıyor.

Burada Who's Who saldırısını yapmak için zıplayıp bir yükseklik kazanıyor ve aslında devamındaki aşağıdaki panelin pek bir işlevi yok, doldurma görevi görmüş diyebiliriz çünkü Oda, Who'nun saldırıyı yan tarafta yine yakın bir hizadan çıkarmasını tercih etmiş. Böylece hoş bir görsel devamlılık yakalanmış.

Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Bana kalırsa meyvede değil meyvenin eski sahibinde olay çıkacak ama bunun sizin abarttığınız kadar bi sorun olduğunu sanmıyorum. Dünya hükümetinde şeytan meyveleri olduğunu zaten biliyorduk. Şeytan meyvelerinin değerli olduğunu da biliyorduk. Hiç olmadı denizciler yiyor meyveyi işte. Eldeki değerli bi şey çalınmasın diye başına görevli konması gayet mantıklı. Sonuçta şeytan meyvesi bulmak zor bi şey ve taşınan bir meyve olduğu öğrenildiğine çalınmaya çalışılabilir ki çalınmış da. Hadi diyelim eski sahibi çok büyük bir isim çıktı. Eee? Yani? Bu kılıç filan değil ki karartılmış olsun ya da haki filan toplasın. Sabo meyveyi yiyince Acein bi özelliğini filan mı aldı?
Dünya Hükümetinin korumaya ihtiyaç duyduğu kadar önemli bir meyva olarak geçiyor,bunu çaldıran adam da dahi olmasına rağmen cezalandırılıyor. meyvenin ekstra bir olayı var orası belli.
 
Haki meyveyi iptal etmiyor o yüzden kesilmiyor. O yüzden Luffy'nin kemikleri kırılmaz ne olduğunun bir önemi yok.

Edit: Luffy'nin kemikleri ancak BB kırabilir.
İptal etmiyor, dokunduğun noktada asıl vücuda ulaşmanı sağlıyor. Ace'i hakiyle boynundan yakalarsan Ace'in meyvesiz vücuduna dokunuyor olursun. Luffy'e hakiyle vurursan nasıl derisi kanıyorsa kemikleri de kırılabilir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık