Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1000: Hasır Şapkalı Luffy

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    400
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Birileri daha çatıya çıksın yaa Kaido nun yardıma ihtiyacı var. Yonko tarafı çok zayıf kaldı :(
 
Kimileri beğenmiştir kimileri beğenmemiştir. Kişisel zevktir saygı duyarım. Ama “Ben Monkey D. Luffy. İkinizi aşacak ve korsanlar kralı olacak adamım” sözü beni fazlasıyla gaza getirdi. Çünkü adamın kararlılığını bu cümleyle çok iyi gösteriyor. Sevemeyenler de şimdiden alışsa iyi olur. Daha çok söyleyecek ve sözlerindeki kararlılığı bize geçirecek reis :cool:
 
Son düzenleme:
Sayının Teknik Analizi

Öncelikle bu analizde ne yapıyorum, neden yapıyorum daha iyi anlamak için şu başlığı inceleyebilirsiniz:

1000. sayıda yer yer özensiz duran çizimler olsa da sayının panelleme tercihlerini ben epey beğendim. Bu anlamda bir kilometre taşı sayısına yakışan bir teknik beceri gösterisi olmuş. Bu sayıyla ilgili notlarımı on maddeye ayırdım.

Birinci maddede King ve Queen'in Marco'yu iki taraftan sıkıştırdığı güzel bir üçlü panelimiz var. King ve Queen'in yönleri ve aksiyon çizgileri Marco'yu ortaya alacak bir biçimde çizilmiş.


İkinci maddede Yamato'nun Shinobu ve Momonosuke'ye Oden'in günlüğünden bahsettiği sahne var. Burada ilk panelde karakterleri uzak bir açıdan balonlarla çevrili bir şekilde çizmiş. Aşağısında konuşmanın devamı yine Yamato üzerinden ilerliyor. Bu ilk paneli genişletip sonraki diyalogları da etraftaki balonlara dağıtabilirdi. Fakat bunun yerine karakterlerin duygularını daha iyi göstermek adına en alt satırı yakın açılarla gösterildikleri bir paneller bütününe ayırmış. Yamato'nun konuşma balonları da yukarıdakine benzer boyutlarda panellerden taşarak devam ediyor.

Üçüncü maddede Ace'in hızlı duygu değişimini yansıtan ve gülen yüz ile üzülen yüz ifadelerinin yan yana durduğu o meşhur şapkasıyla paralel iki panel var. O ifadelere daha çok benzemesi adına Ace'in her iki durumda da ağız açıklığı geniş ve dişleri görünüyor.

Dördüncü maddede Oda'nın pan hareketiyle sahne geçişi yapmak için kullandığı panelleri kısa kısa bölen çizgilerin bolca kullanıldığına şahit oluyoruz. Bunların arasında ortada kalan kısım nispeten geniş ve zaman algısı açısından da bir duraksama hissiyatı yaratıyor. Bu sayede Yamato'nun duygudurumunu daha iyi anlayabiliyoruz.

Beşinci maddede yine matematiğini beğendiğim bir yatay satır var. Burayı okurken göz hareketimizin nasıl gerçekleştiğini oklarla gösterdim. Ortadaki paneldeki resimle yukarısına gelen balon epey alakasız olduğu için orada resimle balonu aynı anda okumak yerine Luffy gözlerini çevirdiğinde geriye dönüp resme odaklanıyoruz.

Altıncı maddede bir double spread sayfa bizleri karşılıyor. Burada Oda karakterleri karşılıklı bir perspektiften vermek istemiş ama Kaido'yla Big Mom'ın boyutları sekiz metre civarında olduğu için eşit hizada bir yüzleşme sunmak için orta kısımda panelleri ayırmış ve böylece iki farklı açıdan dengeli bir görüntü yakalamış.

Yedinci maddede içinde bulunan detayların hoşuma gittiği bir sayfayı paylaştım. Kaido'nun bakış yönü, Luffy'nin utancından ağlayan Kin'emon'un tepesindeyken tevazuyla hemen onunla hemen aynı hizaya geçmesi, daha sonra bakış yönünün kınların ortaya serildiği manzarayı işaret etmesi gibi hoş ufak detaylar var.

Sekizinci maddede sayfanın ortasındaki flashback panellerine dikkat çekmek istedim. Burada panellerin giderek daralmasıyla Luffy'nin hatırladıkça giderek canlanan öfkesi yansıtılmak istenmiş ve dikkat ederseniz sayfadaki tüm panellerin çerçeveleri yamuk, dengeler bozulmuş durumda.

Bu denge bozulma işi bir sonraki sayfada da devam ediyor, yukarıdaki ufak kısımda bile yamuk çerçeveler var. Luffy'nin yumruğu tüm bildiklerimizi sarsıyor.

Son olarak da gözüme çarpan ufak bir detay paylaşmak istedim. Sayının sondan ikinci sayfasında suratı dağılan Kaido ile son sayfada ortama ağırlığını koyan Luffy panelleri yerleşim olarak neredeyse üst üste binmiş durumdalar. Sayının kaybedeni Kaido, kazananı Luffy.

Bu sayı için değinmek istediğim noktaları kısa açıklamalarla sizleri yormayacak bir şekilde anlatmaya çalıştım. Okuduğunuz için teşekkürler ve yukarıda linkini paylaştığım başlığıma da her zaman beklerim. Eğer burada anlattıklarım hoşunuza gittiyse beğenilerinizin benim için güzel bir motivasyon olduğunu hatırlatmak isterim.
 
Pek çok bağlantı kaybı var bu bölümde ya. Biri Prometheus un üzerine su dökmüş çük kadar kalmış, sonra biri Kidd in demirlerini çalmış, sonra biri Marco'ya ördek gagası takmış...Bunlar hani uzak bir tarih de çizdiği şeylerde değil bölüm 999 da Prometheus kocaman, Marco gerçek bir anka gibi görünüyor... Epic sahneler olduğu kadar hikaye akışı yönünden baya sekteye uğratacak şeyler var bu bölümde.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık