Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Kozuki Oden ve Kaido Arasındaki Güç Dengesi

Sizce hangisi?


  • Kullanılan toplam oy
    210
Bir adam öldükten sonra bile düşmanını anırtıyorsa, düşmanından güçsüz olamaz... bu öyle basit bir travma değil... bu ölümün korkusuyla kaplanmış güçlü bir travma... Kaido'nun Kendi elleriyle haince öldürdüğü o adam, hala o ödleğin içinde tüm ihtişamı ile yaşıyor...
Eline sağlık ciğerim. Bunun akabine şunu da ekleyebiliriz:

Anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az!
 
Arkadaşlar bakın ben ne Zoro fanıyım ne Mihawk, hatta Luffy'i ölümüne savunduğumu herkes bilir. Bu konudaki yorumların hepsini okudum, üzülerek söylüyorum: Oden'in gücünü Kaido'dan aşağı gören ve sadece Kaido'dan değil genel olarak düşük gören yorumların hemen hemen hepsinin altı boş. Herhangi bir argüman yok sadece yazılmak için yazılmış içi bomboş sözcükler. Adam Roger geldi ileri uçurdu aradaki farkı orada gördük diyor. Ulan Luffy, Sengoku kodamanlarla savaşırken tohum değildi MF'de Buda saldırısını fuusen ile karşıladı, tutupta aradaki farka bak demedik, ottan boktan sebep çıkarmadık. Bir arkadaşımız da Kaido tek attı Oden atamadı arada klasman farkı var, Oden dayanıksız Kaido ise daha güçlü diyor. Eh be kardeşim eh be kardeşim. Kaido saldırıyı aldığında zoan formunda, yediği zoan ise belki de en efsanevi zoan meyvesi olan ejderha meyvesi. Kaido saldırıyı yaptığında Oden'in dikkati taklit edilen Momonosuke'de, o yüzden ne haki ile karşılık verebiliyor ne de savuşturabiliyor görmüyor çünkü saldırıyı. Kaido ise aldığı saldırıyı görüyor, ejderha derisi+zoan meyvesi+haki ile savunuyor lakin gene de paçayı kurtaramıyor aldığı yara üstünden 20 küsür yıl geçmesine rağmen iyileşmiyor dahası adamın bilinçaltına işleyecek kadar travma bırakmış o yara. Sen şimdi tutup da buna klasman farkı dersen, gülerler. Bir diğer arkadaşımız da WB'de habersiz bir şekilde Akainu'yu yakaladı ama Akainu tek yemedi kalktı savaştı demiş. Kardeşim Akainu WB'den saldırıyı almadan önce kendi adamları tarafından uyarılıyor, "Arkana bak!" diye. Yediği logia meyvesini saymıyorum bile. Hadi hasarı alan Akainu'yu bir kenara bırakalım. Sen bu kıyaslamayı yaparken hasta, yaşlı ve ölümün kıyısına gelmiş adamın yaptığı saldırının gücüyle 20 yıl önce gençliğinin baharındaki Kaido'nun yaptığı saldırıyı nasıl bir tutabilirsin ki?

Bunları söyleyince gık yok. Aldığımız tek cevap Oden Kaido'dan güçlü değil, Kaido Oden'den daha güçlü, Oden yonkou edemez amiral edemez. Geçiniz efendim bunları. Oden'in güç seviyesini bu karakterlerin altında gösterebileceğiniz tek bir argüman bile yok.

Mangada Oden'in macerasında, öncesinden sonrasına kadar hep pozitif yönde argümanlar gördük belki bu yüzden olabilir. Adam öldü ona rağmen hala dayak attığı adam tarafından yüceltiliyor. Bazı arkadaşlar da Goda gereksiz abartıyor vs. vs. diyor. Yav kardeşim taklit meyvesi ile Oden'in dikkatini çeken lavuğu görmezsin Kaido tek attı dersin, tek attı dediğin Kaido Oden'i her bölüm över Goda abartıyor dersin yemin ederim duvara konuşuyoruz.

Yıllardır forumdayım, genelde hiç seviye tartışmalarına falan girmem çünkü insanlarla hararetli tartışmalara girmek kalp kırmak bana göre değil. Bir tek Oden konusunda girdim sanırım ve bunda da şunu anladım. Yorum yapan arkadaşlar arasında gerçekten kıymetli yorum yapanlar var onlara lafım yok lakin laf olsun diye konuşan, sevmediği kılıç ustası sevenler kitlesini kızdırmak için doğru olmasa bile yanlışı yazan, karakteri değil kitleyi hedef alan arkadaşlar var. Ben Oden konusunda yapılan yorumların çoğunu objektif bulmuyorum, bu benim düşüncem. Daha da bu konuyla ilgili kendimi yormam, mangaka zaten her şeyi açıkça belirtiyor isteyen istediğini anlasın.
 
Roger'ın billur geçercesine Oden'e ayar vermesi ve sahnenin devamında Oden'in hem bu saldırıya hem de Roger ve Wb'nin savaşmasına vermiş olduğu tepkiler zirvedeki adamlarla arasındaki farkı net bir şekilde ortaya koyan sahnelerdir gençler. Bu sahneye bundan daha başka bir anlam yüklemek ya da iplememek için ancak bizlerle billur geçiyor olmanız lazım. 20 yıl önceki Oden ve Kaido denktir şimdiki Kaido Oden'den güçlüdür.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık