Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Oyun Dünyamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bloodborne ve Persona 5 dışında oynayamasam üzülürdüm dediğim bi exclusive oyun olmadı Playstation’da düşününce. Bilgisayar toplamayı düşünmüyorum yakın zamanda. Stalker 2 ve Fable’ın yeni oyununu kaçırmak istemiyorum. Avowed da güzel bir şey olacak gibi. Dragon Quest’i de veriyorlar oynama fırsatım olmamıştı. :D Ayrıca Game Pass sistemindeki oyunlara baktım bugün, içerisi şampiyonlar ligi gibi. :D İlk kez bi jenerasyonda ciddi ciddi ps yerine xbox tercih etmeyi düşünüyorum.
 
Epik anlar genellikle ana görevler. Tabi epic andan kastına da bağlı. Atmosferin 10 üzerinden 1000 olduğu duellosu da var, insanların önünde eğilip ne desen yaparız reyiz demesi de gibi şeyler de var, koca ordunun seni görünce korkup kaçması gibi şeyler de var.

oyunda 3 act var. Bu act’larda 1 tane ana hedef var. İlk act mesela amcanı kaleden kurtarmak.

3-4 görev zinciri seni bu savaşa hazırlıyor. Onlar ortalama üstü heyecana sahip. Bazıları baya güzel. Ama asıl epic kısımlar o amcanı kurtarışın gibi bölgedeki son hedefini tamamladığın görevlerde oluyor.
Yıllardır şunun hayalini kurduk.Skyrim de evrenleri yok eden ejderi biçtik köpek çektiler,Wiçırda neleri yok ettik adam yerine koymadılar.Sırf şu dediğin şey için bile müthiş oyundur.

Bloodborne da şu an çeyreği bitirmemişimdir.Daha Gow4 var.Bunlari bitirene kadar 1 ay geçer rahat.Sonra arkadaş psyi istemez ise bu oyunu almayı düşünüyorum.Bekliyordum bayağı.Bu arada Pcye dehşetül vahşet bir oyun çıkmaz ise -Elden Ring- psden devam ederim artık.
 
Hikayeleri tam olarak oyunun diger ozelliklerine gore pek tatminkar olmamis diyorlar. Ne diyorsun? Bir de dille alakalı sorun varmış çeviri de doğru mu bu?

Grafiklerini beğendim ama hikaye kısmı kafamı karıştırdı.
Önceki bi mesajımda yazdım da hikayeler beni şaşırttı. Hikayeler için oyun oynuyorsan o kadar değil tabi. Ama shadow of mordor gibi sırf gameplay için yapılmış ve ayıp olmasın diye hikaye yazılmış bi oyun değil.

bi god of war, tlou 1, uncharted üçlemesi bekleme. Ya da açık haritalardan örnek versek witcher, dragon age falan bekleme. Ama horizon zero dawn’dan iyi mesela hikaye ve karakterler konusunda.

Kişiye göre değişir elbette. Ama genel olarak işlenen konu benim ilgimi çeken bi konuydu. Bu yüzden benim hoşuma gitti. “Başlarım sizin onurunuza da samuraylığınıza da” dersen hikaye sana anlamsız gelebilir. Ana karakterin yaptıklarını her insanı yapması gereken şeyler olarak düşünürsün, bırak işte şu samuray kodunu diye düşünürsün ve sevmezsin.
Ama karakterin flashbackleri, başlarda oynanış sırasında bile onursuzluk yapınca surayı öyle hal alıyordu ki üzüldüm resmen. Yaptığı şey her oyunda olan gizli öldürme. Ama karakter o kadar bozuldu ki yapmak istemedim. Etkiledi beni. Ama dediğim gibi etkilenmeyen etkilenmiyor.

ana hikaye tanıttıkları şeyi işliyor. Ana karakter çok onurlu bi samuray. O kadar deli ki oyun başında tek başına düşman kalesine ön kapıdan dalıyor. Bu karakterin önce mecburiyetten onur kodunu bükmesini görüyorsun. “Önden dalsam rehineler ölür” gibi bahanelerle büküyor. Yani tamam arkadan vurmak ayıp ama sivilleri kurtarmak da onurunun parçası. Başlarda bi kod için diğerini feda ediyor.

Biraz hafif spoiler olacak: yavaş yavaş öyle hale geliyor ki sırf karşı taraf korksun diye koca kampın içinden sadece 3 liderin kafasını alıp ön kapılarına asarak “İstediğim zaman herhangi birinizin kafasını alabilirim” mesajı veriyor. Ya da gidip normal bi zehir kullanabilecekken Adamlara çığlık attırıp kan kusturacak zehir seçiyor ve millet kan kusarken diğerlerinin önüne atlıyor sanki milleti lanetlemiş gibi :D haklı olarak kaçıyor adamlar.

Ben bu dönüşümün nasıl işlendiğini, tüm arkadaşlarının bu konuda görüşlerini, halkın tepkisini, arkadaşlarının kendi hikayelerini beğendim açıkçası. Ana görevdeki büyük savaş bölümleri de hoşuma gitti.

Bi arkadaş şimdi eski mesajımı alıntılamış mesela. Orda da yazdığım gibi düşman artık o kadar korkuyor ki ordu çekiliyor geri. Köyde savaşçı yok eline silah almış köylüler var, Kazanacaklarından emin değiller onurumuzla ölelim kafasındalar. Karşı taraf siege silahlarıyla gelmiş koca mongol ordusu. Adamlar köyün merkezine kadar gelmişken benden korktu kaçtı.
“Badass” hissini çok iyi veriyor. Duygusal olarak beni burkan 1-2 sahne de oldu. Kalktım gittim mola verdim bildiğin. Ama beğenmeyen beğenmez. Tlou 2’ye bak 10/10 diyen de var hikaye leş diyen de var. Zevkine güvendiğin youtuber varsa ona bak bence.

ana karakter samuray kodu olarak duygularını kontrol etmeye çalışan biri.Biraz geralt gibi duygu göstermiyor (sonra değişiyor tabi). Bu yüzden diyalog iyi bile olsa konuşmalar ruhsuz geliyor millete haklı olarak. Beni kötü etkilemedi o durum.

türkçe oynamadım ama bi youtuber’da görmüştüm almadan önce. Garip harbiden. Çeviri iyi bile olsa ben ingilizce tercih ediyorum o yüzden o konuda yorum yapamam.

edit:
@Eustass Captain Kidd

bloodborne’u doya doya oynamaya bak bence. Bitirip bırakılacak bi oyun değil. Bazı silahlar öyle güzeldi ki sadece tek silahla 2-3 kere bitirmişliğim var.

Zaten souls seviyordun. Vaktin yok belli ama rahat olsan 200 saat gömerdin bence rahat. Ben 500’ü geçmiştim (tabi 1 yıl arayla tekrar falan oynayarak)
 
Son düzenleme:
Yatmadan önce haberlere bakayım dedim bi baktım Xbox Community’sinde Halo yüzünden iç savaş çıkmış:/
Bir taraf Halo’ya bu mu yeni nesil oyunu diye söverken diğer taraf bunları dizginlemeye çalışıyor.
Halo, native 4k’ya sahip olmayacakmış.
 
Ya Allah aşkına bu Halo'nun grafikleri neydi lan öyle. Ulan gt gibi bırakmışlar resmen oyunu sanırsın yalandan yapmışlar ben son saniye yaptığım dönem ödevlerine bundan daha çok özen gösteriyordum. Xbox 360 döneminde çıkan oyunları iki makyajlasan bu kadar gözükür herhalde. Anlamıyorum hiç inanılmaz bir konsolu büyük ihtimalle çıtır çerez parasına çıkartacaklar ve üstüne ellerinde game pass var ama ne yapıp ne edip epic fail olmayı başarıyorlar her seferinde. Ts'ye benzediler iyice.

@Eustass Captain Kidd

İnşallah dlc dahil olan sürümünü oynuyorsundur ve gerekirse arkadaşından gasp et o konsolu BB'yi iliklerine kadar sömürerek oyna. Benim bu oyunu oynamayı bırakmamın tek sebebi konsolun aşırı kasmaya başlamasıydı yoksa duracağımı sanmıyorum BB'ye en fazla ara verirsin.
 
Ya Allah aşkına bu Halo'nun grafikleri neydi lan öyle. Ulan gt gibi bırakmışlar resmen oyunu sanırsın yalandan yapmışlar ben son saniye yaptığım dönem ödevlerine bundan daha çok özen gösteriyordum. Xbox 360 döneminde çıkan oyunları iki makyajlasan bu kadar gözükür herhalde. Anlamıyorum hiç inanılmaz bir konsolu büyük ihtimalle çıtır çerez parasına çıkartacaklar ve üstüne ellerinde game pass var ama ne yapıp ne edip epic fail olmayı başarıyorlar her seferinde. Ts'ye benzediler
Sony game pass gibi bir şey yapsa, rekabeti iyice bitirecek ama onlarında bu inadı var.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık