Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 955: Cehennem Tanrısı

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    207
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onun cevabını Oda verir verirse. Ateş kılıcı var, yıldırım var, lanetli kılıçlar var, sert kılıçlar var, kara kılıçlar var. Elementine, malzemesine, şeytani ruhuna göre mi değişiyor o işler bilemem.
Tamam işte millet fikir yürütüyor, sen de kitapta neyse o diyorsun. 70 sene önce 50 senelik kılıcın o kitapta olma imkanı yok. Eğer bu rank güldürü yüzyıllardır olan bir şeyse derecelerin değişmesi kaçınılmaz.
 
Tamam işte millet fikir yürütüyor, sen de kitapta neyse o diyorsun. 70 sene önce 50 senelik kılıcın o kitapta olma imkanı yok. Eğer bu rank güldürü yüzyıllardır olan bir şeyse derecelerin değişmesi kaçınılmaz.
İşte bu yüzden mangaka kılıçları en iyi 12, 21 ve 50 olarak sınırlamış ve sınıflandırmış. Aksi halde Hitetsu gibi bir adam 50 tane 50'lik kalitesinde kılıç yapıp sınıflandırmayı bozabilirdi.
 
Bu olay çoğunlukla silahlanma hakisiyle ve karakterlerin aurasıyla ilgili bence. Rayleigh ne diyor ? Her saldırının arkasında bir niyet, bir aura vardır. Şimdi.. Saldırının arkasında öldürme amacı olabilir, intikam, üzüntü, nefret, şiddet, koruma vs. Kılıç ustaları için bu duyguları aktarma aracı kılıçtır. Dolayısıyla yapılan saldırıların arkasındaki bu duygular kılıçtan aktarılarak geçer.



Bunun yanında bir de haki faktörü var. Haki de bildiğin üzere ruh gücünün somut hale bürünmüş şeklidir. Haki de aynı mantıkla kılıçla sürekli bir alış veriş ve aktarım döngüsünde olduğu için kullanıcının ruhundan etkilenir. Bahsettiğim bu iki faktör kılıcın karakterini belirliyor bence.



Mesela Shiryu'nun thunderbolt kılıcı muhtemelen Shiryuu ve ondan önceki kullanıcıları tarafından tamamen can almak, kan akıtmak ve katliam yapmak maksadıyla kullanıldı. Bu yüzden Shiryuu kılıcın bu karakterine uygun olarak keyfince adam kesiyor ve bunu kılıcın kan alma arzusuyla yapıyor. Zaten kılıçlar da meyveler gibi.. İradeleri ve seçim hakları var. Buna binaen kendisine uygun adamların eline gidiyorlar. Mesela Sandai de Zoro'ya gitti. Başkası Sandai'yi almak için kolunu uzatsaydı o kol giderdi. Zoro Sandai'yi ilk tuttuğunda nasıl ki değişik bir hissiyat aldı, Sandai de o hissiyatı aldı.

Kılıç ilk başta hangi hissiyatla dövülmüş ya da hangi arzularla kullanıldıysa ondan sonraki süreç de bir silsile halini alıyor. Kılıçları çocuk gibi düşün. Çocuğa ne gösterir ya da öğretirsen çocuk o olur. Kılıçlar da ilk başta hangi amaçla kullanılmışlarsa o amaçla kullanılmaya devam ediyorlar.
Biraz düşününce aklıma birkaç şey geldi:
Senin de dediğin gibi; Haki=ruh. Yani basit bir kelime oyunu yaparsak, kılıcın içindeki ruh, kılıcın içindeki hakidir. Bu durumda, kılıç döven bazı ustalar, dövdükleri kılıçların içine ruhlarını yani hakilerini eklemiş olabilirler. Bunu herkesin yapamama sebebi, yani her kılıçta ruh olmama sebebi de her ustanın bu tekniği bilmemesinden kaynaklanıyor olabilir. Yani, aynı Luffy'nin şu an öğrendiği tekniği herkesin yapamadığı ya da herkesin kara kılıç yapamadığı gibi, her usta da kılıca ruh ekleyemiyor olabilir. Sonuçta bu da haki kullanımıyla ilgili. Ancak buradaki bir ince nokta da, o hakinin kılıcın içinde olması. Yani dış yüzeyde herhangi bir haki yok.

Bu düşünce ilk bakışta bana mantıklı gelse de, Hitetsu Ailesi ve Kitetsular kafamı karıştırıyor. Bildiğimiz gibi Kitetsular'ın hepsi lanetli ve hepsini Hitetsular dövmüş. Buradaki sıkıntı şu; kılıcın ruhu, kılıcı döven kişiden kaynaklanıyorsa, bu lanetler de döven kişiden kaynaklanıyor olmalı. O halde, Hitetsular neden aile boyu lanetli kılıç dövüyorlar? Ayrıca, madem Tengu, Sandai'yi dövdü, atası da Nidai'yi; Tengu neden Nidai'yi eline almaktan bile çekiniyor?
Lanetin, kılıcı dövenden değil de, kılıcı kullananlardan dolayı olduğunu düşünürsek de bir sıkıntı var. Neden aynı ailenin dövdüğü, aynı seri kılıçlar lanetlenmiş? Aynı zamanda da dövülmemişler. Yani aynı kişi de kullanmamış. Neden üçü de lanetli? @carpe d. em
 
Mükemmel bi bölümdü. Uzun zamandır tüyleri diken diken eden bi bölüm okumamıştık tek kelimeyle harika:alkis:
 
Bu kılıç mevzusu gittikçe aydınlanıyor ama yine de biraz karışık. Sanırım Oda hemen çözmemizi istemiyor seviyor böyle şeyleri. Zamanın da 12 21 hepsinin kılıç olduğunu konuşuyorduk ama Bisento falan çıktı ortaya. Şimdi ne desek tam oturmuyor daha fazla detay lazım.

Bu arada bu Oroçi salağı ağzının suyu aka aka Hiyori diyor ama bunu tuzağa çekmek için verilmiş olabilir bu bilgi. Kyoshiro, Hiyori’yi görmüştü sanırım belki de Oroçi’nin zaafını bildiği için bu bilgiyi o verdi. He eğer gerçekten bir hain verdiyse yine Kyoshiro burada devreye girip kurtarabilir ve kimliğini açıklar. Bir ihtimal de Hiyori’nin yakalanıp içerden Oroçi’yi bitirmeye çalışması gibi bir plan olabilir. Çünkü ben öldürmek istiyprum demişti ama Momo da bir yerde devreye girmeli o kılıçla bakalım ne olacak.


Son olarakta Hiyori, bence Toko nasıl teori ama? :D :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık