Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çocukluk hali de tatlıydı yav, zararsız, Luffy'den etkilenince bir şeyleri başarmak için çabalayan, iyi kalpli sevimli bir kerataydı.
İyi kalpli bir kerataydı da çok yapmacıktı be. Ben karakterler de doğallı bakarım. Mesela Sanji'nin iki yıl önceki sapıklık halleri doğalken şuanda ki halleri doğal değil fazla abartılı bu da bende ister istemez bir ön yargı oluşturuyor. Başlar da bunu karakterin kendi salaklığı diye düşünürdüm ama artık bizzat odanın şaklabanlığı diye düşünüyorum.
 
@enerjimasuko

Smoker'ın Law'a karşı performansı kötü değildi bence. Dof savaşı ise off panel.
Off panel olsa ne olacak ki. Dof rezil etti Smoker'ı. Çok yüksek ihtimal çizik almadan yendi.

Coby'i de Smoker'ı da çok severim. İkisi de amiral olabilecek düzeyde.
Coby iki yılda Smoker'ın 34 yaşındaki (TS öncesi) seviyesine geldi. Gözlem hakide de çok iyi. Garp'tan eğitim aldı diyebilirsin tabi ama bence aralarındaki potansiyel farkından bu. Smoker'ı asla amiral olarak görmeyeceğiz bence. Coby ise elbet bir gün amiral olacak.
 
Kalbini söker alır Smoker gibi.
Puhaaa :fool:

Zoro'yu daha %100 göremedik. Zoro'nun Law'dan üstün olduğu iki konu var bana kalırsa, silahlanma hakisi ve dayanıklılık. Ama Zoro'nun da Law ile aynı -pozisyona düştüğünü varsayalım, daha üstün bir performans gösterebilir mi? Şüpheliyim. Law müthiş meyvesi sebebiyle en bitkin anında bile iş görebiliyordu. Bu açıdan Law daha işlevsel.

Onun dışında atak güçleri aynı, ikisi de birer dağ patlatacak seviyede, Law daha hızlı, Zoro daha dayanıklı, Law daha işlevsel.... Uzar gider.
Zoro'nun silahlanması daha üstün olduğuna göre saldırı ve savunması daha iyi olmalı zaten ? :)

Zoro, Law'ın meyveyle yaptığını fiziksel güç+hakiyle yapıyor. Bu durumda fiziksel gücünün de daha üstün olduğunu düşünebiliriz.

Law'ın hızı fiziksel güce/yeteneğe bağlı bir hız değil, meyvenin shambles tekniğine bağlı bir hız. Aslında buna hızdan ziyade yer değiştirmek demek daha doğru olur. Bu yer değiştirmeleri de gözlem haki ile rahatlıkla karşılayabilirsin. Onun dışında Law'ın Zoro'dan hızlı bir karakter olduğunu söylemek doğru olmaz bence. Zoro kısa mesafede Sanji'den bile daha hızlı bir karakter olabiliyor yeri geldiği zaman. Daz'ı kestiği sahneyi, Sabaody'de Sanji'yle birlikte Px kestikleri sahneyi hatırla. Kuma karşısında rashomon yaptığı sahnedeki hızı hatırla. Law'ın böyle bir hızı yok. Güncel bir örnek vereyim. Hawkins bile Law'ın shambles tekniğiyle yer değiştirmesine ayak uydurabilecek hıza sahip. Hawkins bile diyorum çünkü Hawkins fiziksel özellikleriyle ön plana çıkan ya da fiziksel özellikleriyle dövüşen bir adam değil. Meyve ön planda. Dolayısıyla fiziksel özellikleriyle dövüşen ve fiziksel temelli yetenekleri gelişmiş Zoro'nun bu teknikle oluşturulmuş bir saldırıyı yemesi mümkün değil. Total olarak bakacak olursak Law'ın Zoro'dan üstün olan bir yönü görünürde yok. Ki biz Law'ın %100'ünü, Zoro'nun %40-50'lerini görerek bunu diyoruz. Zoro'yu %100'le gördüğümüzde net bir kulvar farkı var diyeceğiz bence.

Law'ın meyve avantajı Zoro'nun hayvani dayanıklılığı ve güçlü ve hızlı saldırılar var. Ben ikisinin kapışmasında işin dayanıklılık savaşına dönüşeceğini sonun da Zoro'nun alacağını düşünüyorum. Zoro'nun hayvani saldırılarını gögüslemez Law bu yüzden iş dayanıklılık savaşına düşer ki Law meyvesi hasebiyle çok tükenen bir kişi buna karşılık herhangi bir ekstrası olmamasına rağmen hayvani bir dayanıklılığı olan zoro var..
+1 :sapkali:

Birini sezmekle gelen saldırıyı sezmek farklı türler değil mi? Seri sonu kısmına geline ben bu kadar doğrusal bir senaryo işleneceğini düşünmüyorum. Manga sayısı olarak atıyorum 500 sayı kalmış olsa bile bence baya süre geçecek. Bir zaman atlaması vs görebiliriz. KK tayfası şeklinde. Sanji'nin Queen'i, Zoro'nun King'i alacağını da düşünmüyorum bu arc. Serinin gidişatı hakkında beklentilerimiz farklı yani.
Aynen. Beklentiler farklı :) :sapkali:
 
Off panel olsa ne olacak ki. Dof rezil etti Smoker'ı. Çok yüksek ihtimal çizik almadan yendi.



Coby iki yılda Smoker'ın 34 yaşındaki (TS öncesi) seviyesine geldi. Gözlem hakide de çok iyi. Garp'tan eğitim aldı diyebilirsin tabi ama bence aralarındaki potansiyel farkından bu. Smoker'ı asla amiral olarak görmeyeceğiz bence. Coby ise elbet bir gün amiral olacak.
Yüksek ihtimal öyle. Yine de ne kadar varlık gösterebildi bilmiyoruz.

İkisinde de o kumaş var bana göre. Özellikle Smoker'a çok yakışır o konum.
 
Zoro'nun silahlanması daha üstün olduğuna göre saldırı ve savunması daha iyi olmalı zaten ? :)

Zoro, Law'ın meyveyle yaptığını fiziksel güç+hakiyle yapıyor. Bu durumda fiziksel gücünün de daha üstün olduğunu düşünebiliriz.

Law'ın hızı fiziksel güce/yeteneğe bağlı bir hız değil, meyvenin shambles tekniğine bağlı bir hız. Aslında buna hızdan ziyade yer değiştirmek demek daha doğru olur. Bu yer değiştirmeleri de gözlem haki ile rahatlıkla karşılayabilirsin. Onun dışında Law'ın Zoro'dan hızlı bir karakter olduğunu söylemek doğru olmaz bence. Zoro kısa mesafede Sanji'den bile daha hızlı bir karakter olabiliyor yeri geldiği zaman. Daz'ı kestiği sahneyi, Sabaody'de Sanji'yle birlikte Px kestikleri sahneyi hatırla. Kuma karşısında rashomon yaptığı sahnedeki hızı hatırla. Law'ın böyle bir hızı yok. Güncel bir örnek vereyim. Hawkins bile Law'ın shambles tekniğiyle yer değiştirmesine ayak uydurabilecek hıza sahip. Hawkins bile diyorum çünkü Hawkins fiziksel özellikleriyle ön plana çıkan ya da fiziksel özellikleriyle dövüşen bir adam değil. Meyve ön planda. Dolayısıyla fiziksel özellikleriyle dövüşen ve fiziksel temelli yetenekleri gelişmiş Zoro'nun bu teknikle oluşturulmuş bir saldırıyı yemesi mümkün değil. Total olarak bakacak olursak Law'ın Zoro'dan üstün olan bir yönü görünürde yok. Ki biz Law'ın %100'ünü, Zoro'nun %40-50'lerini görerek bunu diyoruz. Zoro'yu %100'le gördüğümüzde Net bir kulvar farkı var bence.

Dostum, Law meyve tabanlı dövüştüğünden gücünün büyük bir kısmını oradan alıyor. Silahlanma hakisi nedir ne değildir çok göremedik. Zoro'nun silahlanması hakkındaki bilgimiz ise zaman atlaması sonrası verilen bilgide tayfadaki en yüksek silahlanmanın onda olduğuydu.

İkisinin saldırılarına şöyle bir göz attığımızda, Law'un Doflamingo gibi bir adamın iç organlarını patlatacak atakları var. Ha, bunu Zoro yapamaz demiyorum, belki aynı şartlarda o da yapardı. Law Punk Hazard'da dağ kesiyor, Zoro'da Rosa'da dağ boyutunda bir heykel. Ben fazla fark göremiyorum.

Dediğim gibi, meyve tabanlı dövüştüğünden fiziksel güç ya da yeteneğe bağlı olup olmaması önemsiz. İki yıl öncesinden örnek vermek ise sağlıklı değil bana göre.


Zoro'nun % kaçını gördük net bir fikrim yok, ama tamamını görmediğimiz konusunda hemfikirim. Bana göre iki isim de Big Mom arc'da olsaydı Cracker-Snack altı adamlarla uğraşmazlardı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 12)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık