Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Bölüm Analizleri

Çizilen kapak bir istek üzerine yapıldığı için söylenecek pek bir şey yok. CC, öldürücü silahlar yapabileceğini, bu minvalde bir isteği olan kişilere de alt kısımda yer alan adrese mektup yollamalarını söylemiş. Dahimiz iş arıyor anlayacağınız. Toplamda 5 keçi var. Bir tanesi arka tarafta dahi CC'nin yazdığı ilanları yiyor. Fotokopi makinesinden bihaber olan dahi bilim adamına saygılarımızı sunup yolumuza devam ediyoruz. Tabii gitmeden keçilerimizden birinin yarasına ve gözlüğüne bakmayı da unutmuyoruz.


"Be-ben" efekti shamisen çalarken kullanılıyor Oda tarafından. Komurasaki de shamisen'i çok iyi çalan biri olarak sahne alıyor. Sahne başı ve sonunda çıkan kişi aynı zamanda Komurasaki. Esasınd adaha önceden de bunu gösteren işaretler vardı ama ben seriye doğrudan etkisi olmayan birinin çalmasını yeğlerdim açıkçası. Bu durumda anlatım şeklinin mantıklı olabilmesi için daha önce dile getirmiş olduğum gibi bu hikâyenin Wano'da yaşananlar anlatıldıktan sonra bir tiyatro eşliğinde anlatılıyor olması mümkün. Wano'nun açılış hikâyesi gibi yani.


Acaba Komurasaki'nin shamisen çalarken maske takmasının sebebi ne? Belki de hayalinde anlatıcı olmak vardır.

Sahne Robin'e geçerken Oda üşenmeden aynı kişileri farklı açıdan ve Robin'in çevresini sararken çizmiş. Robin ne söylerse söylesin ölecek. Görünüşe göre birden fazla "kedi balığı"msı canlıdan var.

Robin ve Oniwabanshu'nun olduğu yerin çizildiği açı ilen Nami'lerin gözetleme yaptığı yerin çizilen açısı aynı olsa da doğal olarak ikisi de farklı yerler.

Robin'in kendisini "witching hour boy" olarak tanıtması elbette bir misdirection, yanlış yönlendirme galiba Türkçesi. Tabii bunu bizim kel kafa Fukurokuju da anlıyor ve "ne kadar da iyi bir şekilde tasarlanmış bir cevap." minvalinde bir şey diyor ve yakalama emrini veriyor. Diğer yandan pisili adamlardan biri witching hour boy'un bugün de başkentte görüldüğünden bahsediyor.

Robin'in kendisinden bir klon yaptığını görüyoruz, pek şaşırtıcı bir sahne değil. En azından bizim için. Oniwabanshu afallıyor ve ninja mıydı yoksa hayalet miydi gibi sorular soruyor. Bu sırada shamisen'in sesi geceye tat katmaya devam ediyor elbette. Robin'in gerçek bedeninin yakınlarda bir yerlerde olduğuna karar veren Oniwabanshu ekibi peşine düşüyor.

Robin, Nami, Shinobu ve Brook ile temasa geçiyor. En az 11 ninja olduğundan bahsediyor. Bizimkiler yine çatı katına girmişler. Oda'dan güzel bir ninja sahnesi geliyor:

Fukurokuju Orochi'ye gözükmeyin derken Robin de "Bilge adam yaprağı ormanın içine saklar." diyerek dalıyor ziyafetin içine. Orochi ve Robin arasına geçen konuşma bir kenara bu ne tatlılıktır?


Aşüfteler birbirini kıskanıyor. :oleyo2: Komurasaki'nin işlediği günahlarsa güzelliğiyle bağışlanıyor. Robin maskesiyle ninjalardan saklanmaya çalışırken bir yandan da bilgi almak için Orochi'yi şıkıştırıyor.

Kyoshiro da Komurasaki'nin arkaplandan yaptıklarının korkunçluğundan bahsediyor ve onun kendisi için doğru kişi olmadığını dil getiriyor. Prensipleri olmasa düşermiş anlayacağınız. Bir yandan da adamlarının Komurasaki'ye laf atmasına nevi şahsına münhasır bir şekilde engel olup afilli laflar söylüyor. Komurasaki'nin Kyoshiro'nun bölgesinden geldiğini de öğreniyoruz. Kyoshiro ve adamları arasında güzel bir ilişki var. Bir nevi Dof ve ailesi gibi. Kyoshiro daha samimi geldi bana.

Kyoshiro bazı adamlarının güçsüz olduklarının bir önemi olmadığını, sake kadehlerini çarpmalarının onları ailesinden biri yapması için yeterli olduğunu söylüyor. Beraberinde de soruyor, öz çocuğunuz eve morluklar içinde, dayak yemiş bir şekilde gelse ne yapardınız, diye. Adamlarından biri de Kyoshiro'nun mertliğinden dem vuruyor. Evet, bu bölümle birlikte bu karakter gözümde epey basamak tırmandı. Ancak Orochi'nin gelmesiyle birlikte Kyoshiro'nun suratı asılıyor. Orochi diyor ki düşmanını ezici bir güçle yeneceksin ki bir daha sana karşı çıkamasın. Mihawk'ın tavşan muhabbetinin tam tersi bir düşünce tarzı var anlayacağınız.

Orochi 20 yıl öncenin ve kehanetin konusunu açıyor ve bu muhabbeti duymaktan sıkılan adamları da mırıldanarak hayıflanıyor. Öyle ki Kin'emon'un ve diğer sekiz kişinin öldüğünden eminler. Buna karşın Orochi; Sanji, Zoro ve Shutenmaru'nun saldırılarını falan birbirleriyle ilişkilendirerek gerçekleri ortaya koyuyor. Belli ki bunca zaman yaşanmayan türden şeyler bir anda vuku bulmaya başladı. Her şeyin arkasındaki isim ise gerçekten de Kin'emon.

Kyoshiro, Orochi gelir gelmez başını öne eğmesine karşın daha sonradan konuşuyor. Biraz işkillendirici bir karakter, sağı solu belli değil. Neyse bu adama dair Çerlo yüz satır yazar zaten. :oleyo2:

Kyoshiro şimdi gelseler dahi keseriz diyor. Diğerlerinin aksine yaşadıklarını düşünüyor olabilir. Diğer yandan Orochi ise Oden'in gözlerinin önünde can verdiğinden bahsediyor. Burası önemli. Momo'dan bahsedilirken de Robin ve Komurasaki gösteriliyor. Burası da önemli.

Bu arada şu çizim hoşuma gitti.

Robin de durumu özetliyor kendi iç sesiyle. O-toko kendini tutamıyor ve kahkahalara boğuluyor. Orochi çıldırıyor:


Birisi bunu pp olarak kullanabilir.

Orochi, Oden'i yendiğiden bahsediyor ama doğrudan sonuca atlayıp birebir kapıştıklarını söylemek için çok erken bana kalırsa. Bu arada sürekli Oden'den bahsediyor ama Sukiyaki nerede? Niye bahsi geçmiyor?

O-toko'nun gülme alışkanlığı onun başını belaya sokarken onu korumak isteyen Komurasaki tokadı okkalı bir şekilde yapıştırıyor. Yürü be! Komurasaki'den diz çöküp özür dilemesi bekleniyor ama o bir samurayın kızı olarak doğrularının ardından gideceğini dile getirip bunu reddediyor. İyice dellenen Orochi ise birbirinden farklı kişiliklere sahip olan sekiz kafasını ortaya çıkartıyor.


Robin O-toko'yu alıp kaçmaya çalışırken ninjalar onu görüyor. Bu sırada Kyoshiro ortalığı kan gövde götürecek diyor ve elini nihayet kılıcına götürüyor.

Endonezya'ya bağlı bir ada olan Bali'nin mitolojisinde yer alan bir karakter olan ve aslana benzeyen Barong aşağıdaki gibidir. Ruhların kralı olan Barong, tüm ruh gardiyanların anası olan şeytan kraliçe Rangda'nın düşmanıyken iyilerin lideridir. Bu iki karakterin husumeti, İyi ve kötünün sonsuz savaşı olarak resmedildiği görülür. Bu mitolojide dansın da büyük bir yeri vardır. Detaylara internetten ulaşabilirsiniz.

Bu noktada Orochi'nin meyvesi yapay mı gerçek mi belirsizliğini koruyor. Yalnız Orochi'nin tek kılıçla saldırması ilginç. Acaba bu rahatsızın 8 kafasından birini uçursak asıl bedenine dönmesi hâlinde neresi zarar görür? Yapay meyve olması hâlinde belki de düşük bir ihtimal de olsa içindeki kişiliklerden birine zarar gelir. Olasılık çok, detaylandırmak lüzumsuz. Yorum konuları da bu tip şeyler için var gerçi. Bu arada şu salak şeyi insana benzettim:

Bir sonraki bölüm atraksiyonlu geçecekse ben varım. Ancak buradan devam etsin olaylar. Kyoshiro sahne alsın, belki ilginç bir meyve yeteneği vardır, varsa görelim.

Son olarak tekrar Komurasaki'ye dönelim. Şu anlık hikâye anlatım şeklinden babası Oden, kardeşi Momo gibi gösteriliyor ama sanki fazlasıyla gözümüze sokuluyor. Yine de sürekli ters köşe bekliyor olduğumuz için bu kez beklemesek daha iyi olacak gibi geliyor. Çok da önemi yok benim için, neyse.

Komurasaki>Orochi gg wp.
Sayende bölüm biraz daha güzelleşti diyebilirim bolnedenli bir yazı olmuş ve bayaneden buldum teşekkürler amaneden :sapkali:
 
Acaba Komurasaki'nin shamisen çalarken maske takmasının sebebi ne? Belki de hayalinde anlatıcı olmak vardır
Ben okurken hüzünlendiği görülmesin diye taktığını düşünmüştüm. Çaldığı şarkı da Wano'da yaşananlarla alakalı hüzünlü bir şey olsa gerek buna paralel. Sıkmak serbest.

O değil de bu ark aklî melekeleri yerinde olan bi şirket tarafından animeye uyarlansa çok kaliteli bir sanat eseri potansiyeli vardı şaka maka. Tabi Toei söz konusu olduğu için bunları konuşmanın lüzumu yok. Ama okurken o shamisen dediğin aletin çalındığını görünce kulaklarım öne çıkıp duymak istiyor gibi oluyor :) Neyse artık hayal gücümüzle bir şeyler duymaya devam. ToEi SaĞoLsUn!

Eline sağlık aynen devam :sapkali:
 
Ben okurken hüzünlendiği görülmesin diye taktığını düşünmüştüm. Çaldığı şarkı da Wano'da yaşananlarla alakalı hüzünlü bir şey olsa gerek buna paralel. Sıkmak serbest.
O da güzelmiş.
O değil de bu ark aklî melekeleri yerinde olan bi şirket tarafından animeye uyarlansa çok kaliteli bir sanat eseri potansiyeli vardı şaka maka. Tabi Toei söz konusu olduğu için bunları konuşmanın lüzumu yok. Ama okurken o shamisen dediğin aletin çalındığını görünce kulaklarım öne çıkıp duymak istiyor gibi oluyor :) Neyse artık hayal gücümüzle bir şeyler duymaya devam. ToEi SaĞoLsUn!
Yazarken benim de aklımda bu bölümü çizdikleri zaman arkaplan müziğini ne yapacakları geldi. Komurasaki çalmayı bitirdikten sonra dahi arkada nota işaretleri var. Yani bir tür müzik devam ediyor, umarım boş bırakmazlar. Aslında kendi ülkeleri anlatıldığı için üzerine düşmelerini beklerim, umarım öyle olur.
Eline sağlık aynen devam :sapkali:
:sapkali:
 
Bol nedenli derken olayların nedenlerini veya sebeplerini açıkladığın için öyle dedim:D
Ha bu arada orochi’nin altı kafasından biri veya ikisi kesilse gerçek vücudünun neresi zarar görecek :confused:
Haa. Öyle mi yapmışım? Farkında değilim. :D

Bak o soruya cevap vermemişim işte. :( Ruhundan bir parça kopacak...
 
O da güzelmiş.

Yazarken benim de aklımda bu bölümü çizdikleri zaman arkaplan müziğini ne yapacakları geldi. Komurasaki çalmayı bitirdikten sonra dahi arkada nota işaretleri var. Yani bir tür müzik devam ediyor, umarım boş bırakmazlar. Aslında kendi ülkeleri anlatıldığı için üzerine düşmelerini beklerim, umarım öyle olur.

:sapkali:
Müzik kısmını batırmayabilirler de animasyon yine insanlık suçu kıvamında olacaktır :) Ama yine de uzun bi aradan sonra Wano'da bi göz atabilirim animeye. Bu bölümü denk getirebilirsem ne âlâ zaten :)
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık