Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 923: İmparator Kaido, Luffy'ye Karşı

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    336
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Akainu'nun gözlem hakisi çöp.

Attığım ilk videoda arkada saklanan Coby ile Helmeppo'yu farketmiyor. İkincisinde de Beyazsakal'ı farketmiyor.

Adam yerin altındayken Jinbe'yi sezip tam önüne çıkabiliyor, Beyazsakal'ı farkedememesi önünde Marco olmasından ötürü olmuştur. Coby ile Helmeppoyu sezmiş olabilir ama korktuklarını ve geri döndüklerini anlayınca peşine düşmemiştir.
 
Luffy den çok Tama'ya üzüldüm, Luffy öyle yada böyle ayağa kalkacak bir şekilde ama Tama için aynı durum söz konusu değil gibi, çizimdeki kan, elmanın parçalanmış olması öldüğünü düşündürüyor insana. Sadece vucudunun tamamının gösterilmemesi hayatta olduğuna dair gösterge olabilir.
Luffy vs Kaido kısa sürsede epey heyecanlıydı. Spoiler da yazdığı gibi çıkmadı, hiç etkilenmedi vb... bizim oğlan canavarı yere yıkmış ama sonrasında son iki sayfa çok kafa karıştırıcı. Gerçekten Kaido bu kadar hızlı mı? Canavar herif bir önceki sayfada daha tam olarak ayağa kalkmamış iken bir sonraki sayfada sanki ışınlanmışcasına bir vuruş yaptığı görülüyor. Bence durum gerçekte de böyle yani Luffy geleceği gördü falan hikaye bana göre, gördüysede karşısındaki çok hızlı olduğu için savuşturamadı. Kaidonun bu vuruşu bana Mortal Kombat ta Shao Khan ın balyozu ve omuzu ile yaptığı ultra hızlı saldırıları anımsattı niyeyse :) Bizim oğlanın daha yolu çok uzun gibi duruyor. Ayrıca bu Yeşil Kafa nerelerde acaba, kaptanı zor durumdayken yanında olacağına kaybolup duruyor, böyle giderse Luffy, Zoronun totosuna tekmeyi koyacak :) durum bu halde iken bile Zorocular mest olmuş gibi yorumlar yapmışlar. Ben tayfayı bir bütün olarak görüp seviyorum onun bunun fanı değilim ama yapılan saçma fan yorumları o karakterden geçiçi olarak uzaklaştırıyor beni. Zorunun bu arcta bende coşacağını düşünüyorum ve bunu istiyorum ama tabiki kaptanının önüne geçmeyecektir eşit seviyede yükselme yapacaklarını düşünüyorum.

@amaneden , bu hafta bölüm yorumlaması yaptın mı? Var ise linkini paylaşır mısın? :) bu kadar sayfada aramak zor olacak.
Buyurun efendim.
Bölüm 923: El Yumruğu Yemeyen Kendi Yumruğunu Balyoz Sanırmış

Kapak güzel. Eski günleri hatırlattı bana. Görünen o ki Luffy kazanıyor ve diğer ikisi de tepki gösteriyor. Ace K.K'nın oğlu olduğu için "Kral" muhtemelen. Onun tarafında duran böcek de Herkül Böceği zaten. Ancak kazanan Luffy'nin Miyama böceği. Sabo niye çıplak ula? Bu arada Sabo ve Luffy yaşıyor da Ace öldü diye Ace'in kabuğu beyazdır belki, elbette kırılmasıyla alakalıdır zira Luffy UNBREAKABLE!

İlk sayfada 2 şeye dikkat çekmek istiyorum. Birincisi Ninja var. İkincisi Kaido'nun bıyıklı adamının kolunda 51 yazıyor. Daha önce Drake'in patakladığı Scotch vardı, o 18 idi.


Sayfanın öteki kısmında ve bölümde de Gifters tayfası bulunuyor gerçi bol bol. Hatta bu arkadaşlardan birkaçı Luffy'i burada yaptığı işlerden tanıyor bile.

Luffy ilk olarak tayfası için endişeleniyor. Adam tek yumruk attıktan sonra gazını mı alıyor nedir? Kaidou olduğunu öğrendikten sonra bile G3 ile bu adamı başımızdan savarız mı diyor ya da. :/ Nasıl bir düşünce yapısı var, anlamak mümkün değil.

Kalenin olduğu bölgeye bakacak olursak bizimkilere zaten hiçbir şey olmamış. Zira öyle olsa alt kısım da yanardı ama orada duman falan çıkmıyor. Hatırlamayanlar varsa bizimkiler zaten dışarıdaydı.


Shutenmaru bu konu hakkında kötü hislere sahipmiş. Acep ne tür bir şey bekliyor?

Kaido yolda Speed ile Tama'yı görüp gömmüş. Speed taa Luffy'lerin olduğu yere gelebildiğine göre Tama'nın ölmüş olmasını beklemiyorum. Hatta Kaido bunlara saldırmamış da sadece yanlarından geçerken yanlışlıkla kuyruğunu bile vurmuş olabilir. Kafidir de.

Diğer yandan kan damlaları, geçmişi gösteren sahnede de gösterdiği üzere çok değer verdiği meyve de kırılmış gözüküyor. Bir insanın öldüğünü anlatmak için sembolik bir yöntemdir bu. Değer verilen, paylaşılan şeylerin kırılmasıyla kötü bir şeylerin habercisi de olur aynı zamanda. Kimi yönetmen ya da yazarlar bu tür yöntemleri kullanır. Örneğin değer verdiğini birinden hediye olarak aldığı ve her iki taraf için de büyük kıymeti olan bir bardağın kırılması demek o kişiye bir şey olduğuna işaret demektir. Peki ya Oda Tama'nın ölmesine izin verir mi? İzin verirse bunu Luffy'nin gelişimi için kullanır mı? Gerek kasabanın önce Jack, sonra da Kaido ve bizzat kendi tarafından yıkılmasını gerek arkadaşlarının başına bir şeyler gelmiş olma ihtimalini gerekse Tama'nın ölmüş olma ihtimalini Luffy'nin çok daha adımlarını düşünen biri olmasını sağlayaması için yazmış olabilir mi?

Luffy'nin iyi biri olduğunu hiç düşünmedim. Bu adam hiçbir hareketinin sonucunu düşünemeyen basiretsiz bir dangalak oldu her zaman. Neticede ülkeler kurtulsa bile Luffy yüzünden ölen olmuştur illa ki. Haa. Siz buna o kadarı da olsun derseniz, olsun. Ancak ben Luffy olsaydım benim yüzümden bırakın ölmeyi, yaralanan biri ya da birileri olsa dahi gerçek anlamda üzülür ve kolay kolay sırıtamazdım. Gerçi bu adam Jinbe'yi arkada bıraktıktan sonra da kakara kikiri yapıyordu neyse.

Son olarak da şunu söyleyeyim. Speed Tama'yı da sırtına alıp gelebilirdi ama öyle yapmadı. Bir Doktor bulup geri dönse bile her şey için geç olabilirdi, eğer ağır yaralıysa. Bana da öldü gibi geliyor ama haydi bakalım. Belki de Oda efendi meyveyi bir başkasında kullanmak istiyordur.

Bahsi geçen elma ve neden değerli olduğu:

Luffy bu kez öfkeden kudurmuş bir şekilde değil de yaptıklarının ağırlığıyla ciddiyete bütünmüş biri gibi bu işi bu orada halletmek istediğini beyan ediyor.

Klasik K.K olacak adam olduğunu dile getiriyor. BoroBeath yiyor kafasına. Bu sırada arada Gifters'lar kaynasa da Luffy, Speed'i kurtarmış ve ardından bir başka Gifters'a bırakmış bile.

Kaido dayak yerken istifini o kadar bozmuyor ki. Hâlâ sarhoş olduğu belli:

Adamlarına kalsa Kaido dayak yiyor. Zaten bu çöp adamlara bıraksan Moria da Kaido ile birebir dövüşmüştür.

General Kaidou'muz iki seksen uzanıp kasabanın ağzına ettikten sonra küçülüyor ve derken Luffy çoktan G4'e geçmiş bile. Kaidou bu kez de Kong Organ yiyor. G4 gücünde taramalı tüfek gibi yiyor hem de. Geçen bölümde olduğu gibi siyah noktalar çıksa da adama gene bir şeyin işlediği yok. Gerçi buraya bir soru bırakayım: Sizce burada Koka mı kullanıyor yoksa bedeni hafiften içeri mi göçüyor? Koka kullanıyorsa K. Haki'si iyi demektir. Eğer Koka kullanmıyorsa, hatta Haki de kullanmıyorsa sorun hepten büyük demektir zira BM Luffy'nin G4'ünü o sert bedenine rağmen Koka kullanarak savunmuştu.


Shutenmaru'nun tepkisi:


Kim ulan bu adam?! Gözlerine rimel çekilmiş demek ki Luffy'nin kendisinden güçlü olduğunu anlamış... Yalnız aradığı samuray olarak görme eğiliminde değil henüz.

Burada bir şeye dikkatinizi çekeyim. Ortadaki sahne Luffy'nin G4: Boundman'e geçtiği ilk yer. Uzaktan bakınca bacakları da kokalı gibi duruyor lakin bir sonraki sahne olan sol kısımda bacaklarında koka yok ve yalnızca gövdesinin üst bölümü G4'e geçmiş gibi. Derken dayak yediği son sahnede bacaklarında da koka görüyoruz. Muhtemelen çizim hatası var burada.



Yalnız Kaido öyle bir hız ve güçle vuruyor ki bu konuda bana diyecek yalnızca aşağıdaki görselleri bırakıyor. Kaido o kadar G3 ve G4 mitralyöz yumruklarını yese de hiç bana mısın dememiş. Bu adama G4 yetmeyeceğine göre Luffy'nin yepyeni bir güce ihtiyacı var. Ondan birazdan bahsedelim.


Bölüm özeti:


Bölümün diğer özeti:
Demek ki UNBREAKABLE Kaido, Gerekirse Luffy ve Law'a karşı dövüşüp galip gelebilirmiş.
Luffy şu an çakma King Ace gibi Koka kabuğunu geride bırakıp üstü çıplak bir şekilde yere kapaklandı. Law ise zaten Sabo gibi direkt çıplak kalıyor ama yine de B. Haki'si durduğu için kabuğu da üzerinde. :oleyo2:

Kaido'nun Luffy'yi gömdüğü sırada daha önce gördüğümüz türden "şimşekvari" çizimler var. B ve H. Haki'ye işaret olsa gerek.

Peki bundan sonra ne olacak? Spoiler yorumlarken Luffy sakin değil K. Haki kullanamaz diyordum ama Luffy Marineford zamanında da sakin değildi, yine de kollarının kopabileceğini görebildi. Şimdiyse dünyanın en güçlü yaratığı tarafından mıhlanacak ve hâlihazırda oldukça iyi bir K. Haki kullanma potansiyeline sahip biri. Aynı zamanda Tama'yı öğrendikten sonra çok daha sivri ama yine de nispeten sakin gibiydi. Bu sebeple K. Haki ile kurtulmuş ve bunlar yaşanmamış olabilir.

Bir başka olasılık Katakuri'nin saatler boyunca yapamadığını tek vuruşta yapan Kaido'ya rağmen yine de ayaklanacak olması. Şahsen ben de kalkmasını bekliyorum. Bunun yaşanması hâlinde ise Law shambles yapıp Luffy'yi götürecektir.

Luffy kalkamasa da Law shambles yapar bu saatten sonra zaten. Çünkü ben hapse atılacağını düşünmüyorum. İnsan merak ediyor, Law'ın %30'tan kastı neydi, diye. Luffy'nin klasik bir şekilde dayak yemesine farklı bir yorum katarak hem dayak yemiş hâlini gösterip hem de dayak yememesini sağlayabilir aslında K. Haki muhabbeti ile ama bu da gerçekten dayak yemediği için gelişimine engel olabilir.

Elinden geleni yapmasına rağmen dayak yiyeceğini anlayan Luffy'nin hâline bakalım mı beraber? Kim bilir belki bu sahne geleceğe görmesine işarettir.

Luffy neden bu kadar çabuk G4'ten çıktı? H. Hakisi yüksek olan kişiler diğerlerinden Haki mi emcüklüyor la gerçekten? Yoksa Kaido öyle bir koydu ki Luffy vücudu üzerindeki hakimiyetini mi kaybetti?

Son olarak Kaido'nun saldırılarından bahsedeyim. 921. bölümde ejderhalar üzerinde yazdığım bir yeri alıntılayayım öncelikle.



İlk saldırısı alev bazlı nefes üflemek olan Kaido'nun ikinci saldırısının adında gök gürültüsü var. Ve gördüğünüz üzere bu tip bir ada sahip olmasın normal. Mangastream'in çevirisine baktım, "Eight Trigrams Thunderclap" yazıyor, saldırı ismi olarak.

Tao kozmolojisinde Bagua ya da Pakua denilen sekiz sembol gerçekliğin temel prensiplerini temsil ediyormuş. Her birinde üç çizgi varmış ve her bir çizgi ya kırık ya da kırık değilmiş. "UNBREAKABLE!" Üç çizginin kırık olmadığı tek sembol Heaven/Sky sembolü, yani Tian. Cennet, Dünya, Fırtına, Su, Dağ, Rüzgâr, Ateş ve Göl şeklinde geçiyor. Bunlar bir de mevsimlere ayrılmış ama aynı zamanda kişisine göre dönemleri de var. Kaido'nun kış ile bir bağlantısı olduğunu bildiğimize göre buradan gidelim. Fu Xi "Evvel Cennet" döneminde kış, dünya/toprak ve fırtına. King Wen'in "Bilahare Cennet" döneminde Kış "Su ve Dağ". Muhtemelen Kaido'ya uygun olan şey Fu Xi. Buradan nereye varmak isterim bilmem. O yüzden nokta.

Edit:
Kaido küçük işte o'lum! Ben diyorum bu adam ejder formundan eski hâline dönünce boyu da bir süre kısalıyor diye ama dinleyen kim!!!!
 
Fuji varken X bir amiral ondan daha iyi gözlem kullanamaz, kullanması teklif dahi edilemez.

Neyse.. Tama öldü ise şok olur benim için. Şu an ölmediğini düşündüğüm için sallamıyorum o konuyu.
 
Adam yerin altındayken Jinbe'yi sezip tam önüne çıkabiliyor, Beyazsakal'ı farkedememesi önünde Marco olmasından ötürü olmuştur. Coby ile Helmeppoyu sezmiş olabilir ama korktuklarını ve geri döndüklerini anlayınca peşine düşmemiştir.
Akainu döndükleri anlayınca peşlerini bırakacak biri değil. Ki zaten Akainu'yu görünce korkudan dönüyorlardı. Öteki öldürdüğü asker olsa o da o şekilde dönerdi zaten.

Önünde biri varken arkasındaki kişiyi sezemiyorsa zaten bu konuda iyi olmadığını gösteriyor. Jinbei olayı da çok abartı bir şey değil. Gözlem haki kullanan pek çok kişi bunu yapabilir yani.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık