Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Mihawk'ın Seviyesi

Mihawkın gücü ?


  • Kullanılan toplam oy
    643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kusura bakma ama attığınız sahnede tam tersini söylüyor. Zoro topuzu kesmesine şaşırıyor.

Evet kılıca hakim olabilmek önemli. Kullanıcı bu açıdan önemli. Ama kılıcın kendi gücü var.

Hatta Zoro'nun hocasının sözleri şu an tamamıyla anlam buluyor. Her şeyi kesen kılıç ve hiç bir şeyi kesmeyen kılıç. İşte sahibi istemediği sürece hiçbir şeyi kesmeyen kılıç ve sahibi istedigi sırada kesen kılıç...

Bugün iyi kılıç kokladık.:D Güzel bir noktayı açığa çıkardınız bu arada bravo...
Kılıcın gücü olduğunu inkar etmiyorum. Sadece kullanıcı etkiler diyorum. Kullanıcı olmadan zaten bir şey yapamaz kılıç. Hani Mihawk hiçbir katkı sağlamadı dersek; kılıcı ortaya koy, milleti kessin gibi anlaşılıyor. O yüzden karşı çıktım.
 
Kılıcın gücü olduğunu inkar etmiyorum. Sadece kullanıcı etkiler diyorum. Kullanıcı olmadan zaten bir şey yapamaz kılıç. Hani Mihawk hiçbir katkı sağlamadı dersek; kılıcı ortaya koy, milleti kessin gibi anlaşılıyor. O yüzden karşı çıktım.
Kılıcı yeter ki tut yine sana güç katar evet burasını doğru anladın ama tam potansiyelini ortaya çıkaramaz.

Luffy'nin bu arc aldığı kılıç ile nasıl bir adamın kılıcını kestiği de bu şekilde anlam buluyor...
 
Mihawk da işin içinde tabi ki. Lakin şöyle bir durum var. Mihawk'ın Shanks'tan özür dilediği sahnede de bu var. Ben denk getirirsem keser atarım diyor. Ama Altın çocuk kaçarsa kaçar. Böyle bir durum söz konusu. Özel olarak bir çaba söz konusu değil. Saldım çayıra Mevlam kayıra durumu yani :) Luffy kaçtı Mihawk gözlemini yapıp beklenen çocuk olduğunu anladı ve olayı bitirdi.
Sonuçta adam kolunu falan kendi iradesiyle oynatıyor. Aksini söylemek biraz uçuk olurdu. :flaugh:
 
Dediğim gibi akıl sağlığının yerinde olmaması çok önemli bir veri değil.Tam bir kontrolsüz güç değil mi ? Yani yine çok tehlikeli biri değil mi ?

Hani akıl sağlığı yerinde olmayınca 50 dorukilik çöpe dönmüş gibi yazıyorsunuz.

Yav mf de WB'nin Aka'yı gömdüğü olay hariç adam akıllı kim kimi gömmüş ? Kaldı ki yukarıda @Omeawamo93 'ya yazdım.O arcın yancılarından sadece biriydi Mihawk.Oda neden gidip Vista'yı Mihawk'A yedirtsin.Oda'nın Vista'yı yedirmek gibi bir niyeti olsa Mihawk'a değil bunu amirallere yaptırırdı.Güçten dolayı değil ama.O arcın en ön plana çıkan karakterleri onlar olduğundan.O yüzden Vista'yı yenmemesi ya da dövüşü erteleyelim demesi çok normal değil mi ?

Croco yine aynı mevzu.Gsiz Luffy'e yamulan adam nasıl Jozu gibi bir komutanın yumruğuna dayanır ? Bana bunun mantıklı bir açıklamasını yapabilir misin ? Bence yapamazsın.Burdan nereye gelicem...Şuraya gelicem.Oda'nın Croco'yu mfye getirme amacı belli.İade-i itibar.Evet sürekli Croco için bu kelimeyi kullanıyoruz ama yalansa yalan de ? Al işte Jozu ve gsiz Luffy örneği.Nw görmüş adamın Alabasta'da ki kadar çöp olmasının mantıksız olduğunu düşünmüş olucak ki mfde gidip direk zirvelerle muhattap etmeye çalıştı.

Jinbei'yi değil Chopper'ı,Nami'yi,Brook'u küçümsedim.Kaldı ki yonko ünvanının yanında küçümsenmesi gereken kişiler bence.Kaldı ki sana attığım sayfa da BM'yi o duruma düşüren de Jinbei değil.Nami,Brook vs.

Dövüşü ertelemesinin nedenini açıklamıştım.Beni geçtim sen bile bunun cevabını verdin.Güçlü olunca uğraşmaz ama güçsüz olunca uğraşır vari bir sözle.Mihawk>Vista olsa da Mihawk 2 dkda yenemesin değil mi ?

Evet BM zarar görmedi.Ben zaten bir hasar aldı falan demedim.Demek istediğim şuydu.''Shanks'ı Vista karşısında hayal edebiliyor musunuz ?'' deniyor ya(sen diyor musun bilmiyorum) işte mangaka başka bir yonkoyu Vista'dan güçsüz kişiler karşısında çizerek çok güzel hayal ettirdi demek istiyorum.

Bu kısıma söylencek çok bir şey yok.Kendince kıyaslama yapmışsın.

Ha mf ile alakalı bir yorum yapmamı istersen yukarıda yazmıştım oraya bakabilirsin ama.
Kontrolsüz güç, güç müdür sence? Gemidekiler kadına ''Git'' diyor, BM de ''Pastayı verirseniz giderim'' diyor. Bu mu güç yani? Gemiyi kemiriyor, Nami'yi eliyle tutmaya çalışıyor, Chooper'ın zoan formunu görünce seviniyor falan. Kadının bilinçli olarak olmadığı aşikar yani.

Big Mom'a Jinbei yumruk atıyor, kadın ne haki kullanıyor ne de başka bir şey. Jinbei'nin yumruğu, G4'ün yapamadığını yapıyor. Hani nerde kadının gücü buralarda.

Big Mom yeri geldiğinde tek vuruşta Jinbei'yi atıyor gemiden. Sonrasında denize düşmese adam en azından nakavt. Yonko birisi gerektiğinde bunu yapabiliyorken, Mihawk da buna benzer bir şeyler yapanilmeli diyorum ben. Öyle sonraya bırakalım diye teklifte bulunarak olmaz o işler.

Crocodille olayı. Ya o iadei itibarı yaptıracak onca amiral varken neden Mihawk ve Doflamingo kullanılıyor. Demek ki Crocodille onlarla beraber çizilecek kadar güçlü birisi. Bir de Jozu olayı. Luffy, Gear'sız yamulttu ama nasıl yamultu, o da önemli. Jozu'nun yumruğuna neden dayanmasın? Jozu karşılamada iyi ama saldırıda ne kadar iyi bilmiyoruz. Luffy'nin Croco'ya vurabilmesi su sebebiyle idi. Jozu neyle vurdu da etki etsin adama.

Vista'yı Shanks karşısında düşünmeye gerek yok. Yukarda örneği verdim. Gerektiğinde Jinbei gibi birini tek vuruşta denize gönderebiliyor yonkolar.

Mihawk'ın zayıfları tekleyip Croco-Vista gibiler karşısında sorun yaşaması benim çıkarımı değil. Mangada geçen şeyler bunlar. Ya şu ikisini amiraller bile ne hale getiriyor tek vuruşta. Sen Mf amirallerin ön plana çıktığı ark demene rağmen adamlar tek vuruşta hallediyor. Ama amirallerden güçlü dediğin(ya da amiral liginde dediğin) Mihawk için yeterli zaman yoktu manasına gelebilecek söylemlerde bulunmak tezatlık bence.
 
Son düzenleme:
Kılıcı yeter ki tut yine sana güç katar evet burasını doğru anladın ama tam potansiyelini ortaya çıkaramaz.

Luffy'nin bu arc aldığı kılıç ile nasıl bir adamın kılıcını kestiği de bu şekilde anlam buluyor...
Bu arc kılıç muhabbeti sonuna kadar işlenir zaten. Bakalım neler çıkacak.
 
Şimdi buraya @Roronoa Zoro ile bir ara konuştuğumuz ve teori diye adlandırılabilecek bir şeyi yazmak istiyorum. Bunun konusunu veye analizini yapacaktık ama forumda o kadar çok ezikleniyor ki her şey, açıkcası uğraşmak istemedik. Burada yazacaklarıma bir teori olarak bakabilirsiniz. Şimdi bu noktada Mihawk'ın Luffy'i kendi kılıç becerileri ile değilde, her şeyi Kılıcın, yani kara kılıcının kaderine bıraktığı ile ilgili bir şeyler yazacağım.

Öncelik ile şu sahneye bakalım; Zoro bir anda onun kontrolü dışında darbe veren kılıcına bakın ne diyor. Burada ki kılıç lanetli olsa bile her efsane kılıcın kendi iradesi vardır diyebiliriz. Çünkü aynı zamanda Ryuma, Zoro'ya kılıcı verirken bu kılıç sende tatmin olacaktır diyor. Yani bütün kılıçlar bir şekil de iradeye sahip olabilir.



Şimdi gelelim Mihawk'ın, Luffy'e saldırmadan önce dediklerine. "Şimdi kader bize yeni jenerasyonun altın çocuğunun hayatı burada son mu bulacak yoksa kara kılıcım dan kaçabilecek mi? onu gösterecek" diyor.



Gelelim dövüş içinde ki bu sahneye. Sadece bir çakı ile Zoro'yu mahveden Mihawk, neden dibinde ki bir adamı keserken, kocaman bir buz dağını kesecek kadar büyük bir slash atar? Aynı şekil de Zoro'yu göğsünden yarıp ölmeyecek şekilde ayarlayan mihawk, yanlışlıkla nasıl buz dağı kesiyor ya da luffy için neden aşırı güç kullanıyor? Yoksa kılıç kendi yaptığı için mi bu kadar kontrolsüz bir şey oldu? Yani Mihawk, Luffy'e saldırırken kılıç becerilerini ne kadar kullandı ve kılıcın kaderine işi ne kadar bıraktı?


Dediğim gibi kesin bir şey söylemiyorum sadece bir teori olarak görün bunu. @Densetsu no Samurai @Siyah Ateş @RedTeroR beyler sizden de görüş bekliyorum :D
Mf'deki Mihawk ve Luffy'i ben şöyle yorumluyorum,

Mihawk, ölümcül bir baskı kurmamak kaydıyla çok güçlü saldırılar yaptı, Luffy'nin sıyrılabileceği. Küçük bir örnek vereyim, buzulları kestiği saldırı çok güçlüydü, belki de op evreninde gördüğümüz en güçlü ataklardan biriydi o. Luffy, o saldırıyı atlatamasaydı ölmüştü. O an Mihawk, tek bir saldırı yapmak yerine Buggy'i paramparça ettiği saldırıyı yapabilir miydi? Yapardı ve Luffy'i kolaylıkla öldürürdü ama öldürmek istemediği, sadece test etmek istediği için tek bir atak yapıp bıraktı. Buna da kılıcın kaderi dedi :D
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık