Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Mihawk'ın Seviyesi

Mihawkın gücü ?


  • Kullanılan toplam oy
    643
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Çarpıtma.Mihawk'ı durdur değil Luffy'i koru demiş.Adam gidip slashin önüne kendisini atıyor.Durdurmaya çalışan adam Mihawk'ın üstüne gider öyle durdurmaz.
Ne çarpıtıcam lan ortada işte. Mihawk öncesinde hala da saldırıyor ve en sonda Slash atıyor Daz geçiyor önüne. Daz ''Patronun emri'' diyor. Yani sen diyorsun ki Slahs'i engelemeseydi ama sonra Mihawk'a yürüseydi öyle mi? Bas baya Croc demiş işte.
 
Yalnız o değil de Mihawk'ın şu anki mülayim, sessiz sakin tipleriyle en iyi olma ihtimali sıfır ya. :/ %100 Hakuba gibi vampir mod çıkacak bundan. Biraz delirmesi, sakkisini falan hissettirmesi lazım bize.
 
Dediğin mevzu duruma göre değişiklik gösteren mevzular.Wbye o kadar kılıç soktular bir şey olmadı ama Garp bir tane vursa çok daha fazla hasar verirdi.Bu saldırının hasar gücüne ve duruma göre değişen bir şey.Üstelik Crocodile logia olduğundan kesmeli saldırılardan çok darbeli saldırılar daha çok işe yarar bence.

Hee ben öyle anlamışım o zaman.Mfde eksik olan arc kurgulamasının eksik olması.O kadar çok karakter varken ana karakter odaklı kurgu yapınca diğer karakterler sanki oturup sırasını bekliyormuş gibi oldu.Zaten mangakanın her şeyi çizsem bir bölüm 50 sayfa olurdu demesi gibi.Hayır çizen de kendisi he :/ sanki engel olan var dingile.Buggynin aptalıklarını göstereceğine savaşı çiz.Haki gösterilme mevzusunda ise bence yeterliydi gördüklerimiz.Yani öyle pek iplemeyelim demek olmuyor.Ana karakter hariç gördüğümüz tek dövüşler de kapışmalar da bu arctaydı.Haki konusunda da diğer konularda da iyiydi bence.Baya bilgi edinebildik haki ve meyvelerin işlevi üzerine.

Şimdi Mihawkın +amiral olmasına olanak gözüken sahneleri ve -amiral olmasına olanak sağlayan sahneleri koysak teraziye ağır basacak taraf belli bence.Küçük ihtimallere takılıp beklenti oluşturmak,hatta ileriye gidip kafayı takmak doğru değil.Bana göre yonkou-amiral seviyeleri çok yakın olduğundan amiral olması ile imparator olması arasında bir fark yok.
Şimdi Wb'ye kılıç sokanlar asgari ücretli amele marineler Luffy'i mızrakla deşen ise Kata. Tekme,yumruk attı meyve gücünü kullandı bütün bunların etkisi o mızrak darbesi kadar olmadı. Bütün bu eylemleri gerçekleştiren aynı karakter olduğu için sonucundan çıkarım yapmamız daha adil olur diye düşünüyorum. Arada bir güç farkı yok çünkü. Öte yandan Garp Wb'ye vursa inletir bence ama Roger'ın açtığı yaraya benzer bir şey yapacağını düşünmüyorum. O yara büyük ihtimalle bir kılıçla açılmış ve Wb hala sızladığını söylüyor. Roger la Garp ise birbirine denk güçteki karakterler. Aradaki farkı oluşturan şey dövüşürken kullandıkları yöntem bence. Kesici saldırıların seri içerisinde ayrı önemi var daha tehlikeliler.

Amiral yonkou mevzusunda ise bence aradaki fark çok net. En az Luffy vs Kata vssinin başlangıcındaki fark kadar net bence. O yüzden amiral çıkmasını normal karşılayıp yonkou gücünde çıkmasını garipserim diyorum.
 
Kadın krizden dolayı gemiyi kemiriyor, ötesi var mı. Perospero bile '' Bilinci tam kapanmamış. Bir şekilde bunu atlatırım sanmıştım'' diyor. Kadının akıl sağlının yerinde olmadığı net değil mi?
Dediğim gibi akıl sağlığının yerinde olmaması çok önemli bir veri değil.Tam bir kontrolsüz güç değil mi ? Yani yine çok tehlikeli biri değil mi ?

Hani akıl sağlığı yerinde olmayınca 50 dorukilik çöpe dönmüş gibi yazıyorsunuz.

Yahu her şeyi geçtim. Mihawk'ın karakteri nasıl? Karşısındaki güçsüz ise tekleyip geçen birisi. Adam bunu kendi ağzıyla söylüyor. Peki, Croco-Vista'da ne değişiyo? Hele Vista olayı. Mihawk'ın kendisi teklif ediyor, bu olayı sonraya bırakalım diye. Nerden nereye
Yav mf de WB'nin Aka'yı gömdüğü olay hariç adam akıllı kim kimi gömmüş ? Kaldı ki yukarıda @Omeawamo93 'ya yazdım.O arcın yancılarından sadece biriydi Mihawk.Oda neden gidip Vista'yı Mihawk'A yedirtsin.Oda'nın Vista'yı yedirmek gibi bir niyeti olsa Mihawk'a değil bunu amirallere yaptırırdı.Güçten dolayı değil ama.O arcın en ön plana çıkan karakterleri onlar olduğundan.O yüzden Vista'yı yenmemesi ya da dövüşü erteleyelim demesi çok normal değil mi ?

Croco yine aynı mevzu.Gsiz Luffy'e yamulan adam nasıl Jozu gibi bir komutanın yumruğuna dayanır ? Bana bunun mantıklı bir açıklamasını yapabilir misin ? Bence yapamazsın.Burdan nereye gelicem...Şuraya gelicem.Oda'nın Croco'yu mfye getirme amacı belli.İade-i itibar.Evet sürekli Croco için bu kelimeyi kullanıyoruz ama yalansa yalan de ? Al işte Jozu ve gsiz Luffy örneği.Nw görmüş adamın Alabasta'da ki kadar çöp olmasının mantıksız olduğunu düşünmüş olucak ki mfde gidip direk zirvelerle muhattap etmeye çalıştı.

Big Mom olayına gelirsek; Jinbei çok m zayıf bir karakter? Bu adam Mihawk ile beraber shichibukai olmuş adam değil mi? Tayfayı küçümsüyorsun da bu adamı neden küçümsüyorsun?
Jinbei'yi değil Chopper'ı,Nami'yi,Brook'u küçümsedim.Kaldı ki yonko ünvanının yanında küçümsenmesi gereken kişiler bence.Kaldı ki sana attığım sayfa da BM'yi o duruma düşüren de Jinbei değil.Nami,Brook vs.

Big Mom kötü durumlara düştü. Peki sonrasında ne oldu? Herhangi bir zarar gördü mü, ya da Mihawk gibi ''Ben sizi geçemeyeceğim, bu olayı sonraya bırakalım '' mı dedi, yoksa hiçbir şey olmamış gibi takibe devam mı etti?
Dövüşü ertelemesinin nedenini açıklamıştım.Beni geçtim sen bile bunun cevabını verdin.Güçlü olunca uğraşmaz ama güçsüz olunca uğraşır vari bir sözle.Mihawk>Vista olsa da Mihawk 2 dkda yenemesin değil mi ?

Evet BM zarar görmedi.Ben zaten bir hasar aldı falan demedim.Demek istediğim şuydu.''Shanks'ı Vista karşısında hayal edebiliyor musunuz ?'' deniyor ya(sen diyor musun bilmiyorum) işte mangaka başka bir yonkoyu Vista'dan güçsüz kişiler karşısında çizerek çok güzel hayal ettirdi demek istiyorum.

Bir tarafta zayıfları tekleyen ama güçlüler karşısında duran ve dövüşü yarıda kesen Mihawk; diğer tarafta bilinci tam yerinde olmayan ve o kadar şeye rağmen hiçbir şey yokmuş gibi takibe devam eden Big Mom. Çok benziyor gibi gelmedi bana.

İşin ironisi de şu: Mf'de Mihawk daha çok saldırı gücüyle ön plana çıkarılmış bir karakter. Big Mom ise Tüm Kek'te daha çok savunmasıyla ön plana çıkarılmış bir karakter. Big Mom hakkını verirken, Mihawk'ın saldırı gücünde Vista'ya takılmış olması da tuhaf.
Bu kısıma söylencek çok bir şey yok.Kendince kıyaslama yapmışsın.

Ha mf ile alakalı bir yorum yapmamı istersen yukarıda yazmıştım oraya bakabilirsin ama.
 
Çer çöp Luffy'nin semazen yaptığı karakterdir Croco. Bildiğimiz gücü o. Biz bu adamı Alabasta'da gördük zaten MF ilk ön plana çıktığı yer değil. Komple bir arc ayrılmıştı hani Croco'ya hatırlarsan. O adamla şuanki Zoro savaşmaz bile oynar sadece. Croco yabana atılacak bir karakter olmadığından güçlenmiş başka bir adam olmuştur artık ama 2y önce halini çok abartmamak lazım. Bir karakterin sadece tipini bile sevip gözünde büyütebilirsin buna bir şey diyemem ama serinin başındaki Luffy'nin madara ettiği adamı da göklere çıkaramam senin için.

Beni ne kadar tanırsın sende nasıl bir izlenim bıraktım bilmiyorum ve inan zerre umurumda değil. Ne Zoro ne de Mihawk fanıyım. Sadece okuduğum bölümler üzerinden kendimce yorumumu yapıyorum. Zoro'nun hedefinden bağımsız değerlendiriyorum Mihawk'ı. Dof'u da çok görememiştik MF'de ama onun da Croco'yu paspas edecek güçte bir karakter olduğunu iddia ederdim o zamanlar dahi. Ki azımsanmayacak kadar çok insan Croco dengi falan görürken dedim bunları. Okumak var okumak var anlayacağın. İlla her şeyin mangaka tarafından göze sokulmasına gerek yok. Bazı şeyler az çok seri içerisinde kendini belli eder.
Tamam sana göre Zoro tek atsın ne diyeyim buna kendin inanıyorsan tartışmamızın bir anlamı yok. Hawkins'in çivilerine tepki veremeyen Zoro Croc'un MF de gösterdiği o hızlı meyve ataklarına nasıl tepki verecek acaba merak ettim.
 
Yalnız o değil de Mihawk'ın şu anki mülayim, sessiz sakin tipleriyle en iyi olma ihtimali sıfır ya. :/ %100 Hakuba gibi vampir mod çıkacak bundan. Biraz delirmesi, sakkisini falan hissettirmesi lazım bize.
Bunu ben de bekliyorum ama Dragon'dan dragon meyvesi beklemek gibi. Çok bariz bir şey. Oda yapar mı bilmem.
 
Şimdi buraya @Roronoa Zoro ile bir ara konuştuğumuz ve teori diye adlandırılabilecek bir şeyi yazmak istiyorum. Bunun konusunu veye analizini yapacaktık ama forumda o kadar çok ezikleniyor ki her şey, açıkcası uğraşmak istemedik. Burada yazacaklarıma bir teori olarak bakabilirsiniz. Şimdi bu noktada Mihawk'ın Luffy'i kendi kılıç becerileri ile değilde, her şeyi Kılıcın, yani kara kılıcının kaderine bıraktığı ile ilgili bir şeyler yazacağım.

Öncelik ile şu sahneye bakalım; Zoro bir anda onun kontrolü dışında darbe veren kılıcına bakın ne diyor. Burada ki kılıç lanetli olsa bile her efsane kılıcın kendi iradesi vardır diyebiliriz. Çünkü aynı zamanda Ryuma, Zoro'ya kılıcı verirken bu kılıç sende tatmin olacaktır diyor. Yani bütün kılıçlar bir şekil de iradeye sahip olabilir.



Şimdi gelelim Mihawk'ın, Luffy'e saldırmadan önce dediklerine. "Şimdi kader bize yeni jenerasyonun altın çocuğunun hayatı burada son mu bulacak yoksa kara kılıcım dan kaçabilecek mi? onu gösterecek" diyor.



Gelelim dövüş içinde ki bu sahneye. Sadece bir çakı ile Zoro'yu mahveden Mihawk, neden dibinde ki bir adamı keserken, kocaman bir buz dağını kesecek kadar büyük bir slash atar? Aynı şekil de Zoro'yu göğsünden yarıp ölmeyecek şekilde ayarlayan mihawk, yanlışlıkla nasıl buz dağı kesiyor ya da luffy için neden aşırı güç kullanıyor? Yoksa kılıç kendi yaptığı için mi bu kadar kontrolsüz bir şey oldu? Yani Mihawk, Luffy'e saldırırken kılıç becerilerini ne kadar kullandı ve kılıcın kaderine işi ne kadar bıraktı?


Dediğim gibi kesin bir şey söylemiyorum sadece bir teori olarak görün bunu. @Densetsu no Samurai @Siyah Ateş @RedTeroR beyler sizden de görüş bekliyorum :D
 
Bunu ben de bekliyorum ama Dragon'dan dragon meyvesi beklemek gibi. Çok bariz bir şey. Oda yapar mı bilmem.
Yapsın abi bir zahmet. Zoro'daki sakkiyi şeytani yanının olmasına bağlıyoruz. Shiryu falan da öyle keza. Peki ya Mihawk? Onun da melek yanı mı var diyeceğiz? :D Bir de kılıç ustası bu adam. Vakti gelince kayışı koparsın bir zahmet. Çok da güzel olur valla.
 
Yalnız şunu söyleyeyim 2 kere falan monte ettiler Luffy'i Amiraller Ace'i kurtarmadan önce birinde yonkou sağ kolu olan Marco yetişti (Aokiji monte etmişti ) diğerin de (Kizaru monte etmişti ) İvankov hormon vermese GG'ydi Luffy. Yani kurtulan Luffy gene kurtuluyor ama bir monte bir hasar söz konusu Amiraller tarafından Kizaru zaten anında bayılttı Luffy'i.
E Luffy'i de Vista falan kurtardı işte.Onun dışında açıklamasını yaptığım şeyi yazmışsın ki.Mf nin baş rolü korsanlar tarafında WB,denizciler tarafında amiraller demiştim zaten.Oda orda amirallerin gücünü ilk defa tanıyordu ve hypelamalar gidipte Mihawk'a yapılmazdı.

@Hakili Yumruk
Mihawk istese öttürürdü diyip geçecen işte hacım ne uzatıyon? :/ Plot armor falan onca açıklama gereksiz oluyor.
Öyle diyorum da kabul edilmiyor.Ondan işe plot armoru dahil ettim.

@Hakili Yumruk

Mf savaşında Luffyi kurtaracak çok karakter var.Her amiral Luffyi tokatladı ama hep elinden aldılar.Mihawkta ise böyle bir şey görmedik.Ha Mihawk orada Luffyi öldürürdü o kesin ama gücünü bir Amiral kadar hissettirmedi mangaka.Amiraller hamur gibi yoğururken Mihawk uzaktan bakmakla yetindi veya başka şeyler.

Bm olayında ise tayfayı kurtaracak karakter olmayınca böyle şebeklikler oluyor işte :/
Mf yorumum budur fandaş.2. alıntı:

http://www.korsanfan.com/konu/mihawkın-seviyesi.725/page-723#post-1038079
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık