Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ya evet ben fanlıktan yazdım onu. Tıpkı diğerlerinin de yaptığı gibi. Bunda sorun ne ?
Hacım biz burda şanlı kurtuluş fanlık savaşı vermiyoruz. Senin gibi ciddi alan da yok mesajları.
Az rahatla otur su iç ne diyim sana.
Sana bir şey söyliyim mi ? Tıpkı diğerleri gibi diyorsun ya şu forumda hiç kimse senin kadar dikkatimi çekmiyor.Bir tek benim dikkatimi çeksen zaten sorun bende dicem ama benden başka dikkat eden insanalar da var.Ha tabii söylemem sana onları orası ayrı.

Ciddiye almalıkta bir durum yok ayrıca.Çelişkili yazmak sana normal geliyorsa olur ama bana doğru gelmiyor.Fanlıktan konu açılınca hemen orda bitersen ama senin de o laf attığın fanlardan hiçbir farkın yoksa bana normal gelmez.
 
Sana bir şey söyliyim mi ? Tıpkı diğerleri gibi diyorsun ya şu forumda hiç kimse senin kadar dikkatimi çekmiyor.Bir tek benim dikkatimi çeksen zaten sorun bende dicem ama benden başka dikkat eden insanalar da var.Ha tabii söylemem sana onları orası ayrı.

Ciddiye almalıkta bir durum yok ayrıca.Çelişkili yazmak sana normal geliyorsa olur ama bana doğru gelmiyor.Fanlıktan konu açılınca hemen orda bitersen ama senin de o laf attığın fanlardan hiçbir farkın yoksa bana normal gelmez.
Bak hacım sana güzelce yazıyorum hani günün sonunda iyi-kötü anlaşırız diye.
Sadece sen dikkat çekiyorsun demişsin.
Ne güzei işte boşuna mı kendime son sanji fanı diyorum:)
Hacım senin gibi yazılanları kollayan başka üyeler de mevcut o yüzden seni anormal görmüyorum. Ama tek farkınız onlar facebook havasında yazmıyor.

Bir üye çelişkili yazmış veya yazmamış bu beni ilgilendirmez. Ha benimle tartışıyorsa ilgilendirir. Nice çelişki gördüm peki bu beni ilgilendirir mi ? Hayır. Ben kimsenin yorum bekcisi veya savunucusu değilim.
 
Suitin yakışıp yakışmaması ayrı bir konu. Orda senin öznel düşüncen devreye giriyor. Sana göre güzel gelmeyebilir, başkasına göre ise güzel gelebilir. Ama sen suitin şeklini beğenmedin diye suit havadan power up olmaz. Kaldı ki Sanji'nin kardeşleri suit kullanmadıklarında güçlerini kullanamıyorlardı. Demek ki bu suit o güçleri kullanmak için gerekli bir alet.

Gen-kıvırcık saç-meyve olaylarına gelince. Demek ki bu şeyler serinin gidişatı için önem arz ediyor ki Oda bu durumu daha açıklamamış. Hele ki Momo gibi yapay şeytan meyvesine sahip bir karakterde de kıvrım olayını görünce az çok bu kıvrım olayının önemli olduğunu görebiliyorsun.

Serinin içerisinde adamın hikayesine yeterince değinilmiş. Kuzey Mavi olayı bunu gösteriyor işte. Her şeye de itiraz etmeyin bence. SBS olayı da aynı. Oda, Sanji ile alakalı durumu biliyor ama okuyucuyu da merak içinde bırakıyor. Yahu serinin okuyucuları bile kıvrık kaş ve meyve kıvrımını sorgulamaya başlamış. Oda hiç '' Ya ben 1. bölümde meyvleri kıvrımlı gösterdim, Sanji'yi de 40. bölümlerde kıvrık kaşlı gösterdim. İnsanlar bu durumu sorgular.'' diye hiç kendi kendine sormamış mıdır? Ortada kanıt çok bence. Yeter ki görmek iste.
Suit tip olarak güzel değil demedim. Yakışma meselesi bunun dışardan teknolojik bir gelişme olarak, üstelik hiç sevmediği ailesinden gelmesi. Sanji onlardan farklı. Ailesiyle yüzleşti ve o defteri kapattı. Kendini sürekli küçük gören, çocukken etmediğini bırakmamış ailesinin ona bıraktığı bir suit Sanji'ye karakter olarak ne kadar yakışır? Oda Sanji'nin ağzından söylüyor, giymem diyor. Zaten kendi genlerine özel yapılmasa tayfadan başkasına verirdi o suiti. Ancak tayfası için büyük ihtimalle, kendisi giymek zorunda kalacak. Sanji'nin kendine yakıştırmadığını, kendiyle bağdaştırmadığını ben de yadırgarım. Tabi kalem Oda'nın elinde. Belki bunu geçmişini, ailesini kabullenmek olarak düşündü bilemiyorum.

Belki meyvelerin oluşma şekilleriyle üzerindeki kıvrımların bir alakası olabilir. Ancak şeytan meyvelerinde kıvrımların olmasının şu an Sanji'yle bir ilgisi yok. Hani Densetsu'nun Zoro'da H. Haki ya da gözlem konusunda bazı yerleri zorlama görüyorum. Tartışma yaratmak için yazmıyorum bunu. Büyük ihtimalle senin de zorlama göreceğin başka bir konuyu örnek veriyorum. Senin kıvırcık kaş, meyve üzerindeki kıvırcık desenler, gen değişimi arasındaki bağlantın da zorlama. Anlatabiliyor muyum?

Benim genlerle ilgili bir sorunum da yok. Oda önceden altyapıyı senin düşündüğün kadar oluşturmamış olsa bile, genleri daha geç uyandı der geçer. Gayet de güzel konuyu bağlamış olur. Suit o kadar özel bile değil. Franky üzerinde çalışsa heralde başkasının da giyebileceği hale getirebilir, başka suitler de yapabilir. Suit bozulabilir. Sanji'ye özel bir durum yok ortada. Zayıf gördükleri için verdiler bunu ona. Halbuki Sanji'nin onların dandik suitine ihtiyacı bile yok.

Bundan sonrası direkt sana değil, genel yazıyorum. Zoro'nun kılıç power upıyla suit aynı şey deniliyor, bu da yanlış. Kılıç ustaları ve kılıçları arasında özel bir bağ var. Bu bağ, suit'in senin genlerinle aktive olması için yapılmış olması gibi değil. Senin ruhunla, karakterinle, azminle yani seni kılıç ustası yapan her özelliğinle alakalı. Zoro'da bu laneti hissetme şeklinde bile kendini göstermiş. Belki de tüm isimli kılıçları hissediyordur bilmiyorum. Sadece kılıcı eline aldın diye kılıç ustası olmazsın, üzerinde yürüdüğün yoldur kılıç ustası olmak. Zoro'yla Mihawk'ın ilk karşılaşmasında, Mihawk neden yanında karınca gibi kalan Zoro'ya saygı duyuyor sence? Bu Kılıç ve Kılıç ustası bağı sadece OP'ta değil, diğer serilerde, filmlerde de işlenen birşey zaten.
Yani birinin sana özel yaptığı bir suit yok ortada. Tutup ayarlarıyla oynasan o suiti Nami'ye özel de yaparsın heralde. Seri üretimle tüm Doğu Mavi'ye de dağıtırsın. Bu konuda kafamdaki herşeyi yazdım. Sanji'yi sevdiğimden yadırgıyorum ben. Ona daha iyi bir power up yakışırdı...
 
Son düzenleme:
@Çörekçioğlu Luffy
Bruh kıvrımlar ile şeytan meyvesi ve Sanji arasında bağlantı kuramadım. Bu kıvrımları arada gözüküyor bazı şeylerde, daha yeni Kaido'da da gözüktü.

Power up altyapısı en başta kaybolmasından geliyor aslında, kimdir ve nereden geldi olayından. Sonunda çıktı ailesi, bilim insanları çıktılar, zaten power up'lı doğmuş Sanji :fool:
 
Zoro'ya gelecek olan kılıç p-up'ı beleş değil. Başka bir kılıç ustası kılıç değiştirip daha iyi bir kılıç alsa buna düpedüz p-up diyebilirsin. Ama Zoro'da durum farklı. Benim beklentime göre Zoro bu arc Shuusui'yi Wano halkına bırakıp Nidai Kitetsu'yu alacak. Buna göre "kılıç beleş p-up değil" olayını açıklayacak olursam..

Bu adamın karakteri ve ruhu lanetli kılıçlarla uyumlu. Normalde bu kılıçları kontrol edebilmek mümkün değil. Kullanan herkes trajik bir şekilde ölmüş. Bu nedenle lanetli kılıçları kontrol etmek Zoro'nun bir başarısıdır. Nidai'yi verin başka bir kılıç ustasına kontrol edebiliyor mu ? Tengu bile isimli bir kılıç kullanmasına rağmen, kılıçlar konusunda tecrübeli ve bilgili olmasına rağmen neden Nidai'den tırsıyor ? Anlatabiliyor muyum ? Bu kılıçları kontrol edebilmek marifet ister. Lanetli olmayan kılıçlar için bile durum böyle bence. Sen kendine büyük gelen bir ayakkabıyı giyinebilir misin ? 21'lik, 12'lik kılıçlar büyük ayakkabıdır. Sen onları taşıyacak kadar güçlü ve yetenekli değilsen senin işine yaramazlar ;)

Sonuç olarak buradaki fark şudur ki; Zoro güçlenmek için kılıç değiştirmiyor, güçlendiği için kılıç değiştiriyor. Kapijiiii ? Elde ettiği gücün karşılığı bir ödül gibi düşünebilirsiniz bunu. Ama başka bir X karakter güçlenmek için mi p-up alıyor yoksa güçlendiği için mi buna bakmak lazım ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık