Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 920: Oden’i Seviyorum

Bölüm nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    216
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oden, sürgün edildiğinden dolayı tahtta olan hakkını sonsuza kadar kaybetmiş olabilir. Orochi'nin soğan erkeği çıkma ihtimali aşırı düşük zaten. 3 Calamities'in ortalamasında biridir bence.

Bu arada son cümledeki "Orlando" kelimesini anlamadım.
Zorla yazmıştım, ama telefon Orlando diye düzeltmiş.
 
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/91/920/page/3

İlk sayfada Oden'in silüetini görüyoruz. Kafasında şapka, uzun saçlı, iri bıyık ve sakallara sahip gözlük takıyor gibi ve yüzü yuvarlak değil. Oden'in böyle bir şey takıyor olma ihtimalide var.
Oden'in karakteriyle ilgili bilgilerde veriyor Kinemon. Cesur, sağı solu belli olmayan, Rogeri cezbedecek kadar seksi, Wb'yi büyüleyecek kadar onurlu herkes tarafından sevilen ve sürekli kavga eden biriymiş. "Burası çok sıkışık" sözüyle Wano'nun durumunu özetlerken kendisine de dar geldiğini, korsanlarla neden maceraya atıldığını belirtmiş. (bana göre)

http://tortuga-ceviri.com/okuma/content/comics/one-piece_58374d24e871f/920-0_5bb53beac7acf/03.png
Kuri kasabası suçluların şehirden uzak olabileceği bir nokta. Suçluların ve diğer arıza tiplerinin buraya yollanması Kuri'nin şehir merkezine uzakta olduğunu gösteriyor. Bir diğer ipucu ise kasaba ile şehir arasında kurulan köprüler ve tarlalar.
Eğer durum buysa Wano'da birden fazla bölgede birden fazla karakter ve birden fazla olay örgüsü görebiliriz.

Demek istediğim şey Kuri'ye Jack, diğer bölgelere diğer iki yıkımcı bakıyordur. Aynı zamanda, zamanında Kuri'de feodal bey olan Oden gibi Wano'nun diğer bölgelerinde de Orochi'ye biat etmiş feodal beyler olabilir.

Neyse devam edelim. Oden Ashura Doji adında nam salmış ünlü bir savaşçı ile dövüşmüş ve bu adamı yenmiş. Ashura hepinizin bildiği gibi Japon mitinde 3 yüzlü 6 kollu olan bir karakter. Zoro'nunda kullandığı ve bu özelliklerin aynısı olan bir tekniği var.
Oda Zoro'nun tekniği ile burası arasında bir bağlantı yapacak mı? bilmiyorum. Umarım yapmaz.

Ashura Doji'nin tipi eski Kaido silüetine benziyor dediğiniz gibi. Hani gerçekten o silüet Kaido'ya ait olsaydı ve Oden'in dövüştüğü Kaido olsaydı, Kaido'nun şuan ki görünümünü nasıl kazandığı çok merak konusu olurdu. Spoileri okuduğum da bile heyecanlandım.

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/91/920/page/5
Zoro gene kaybolmuş te allam :D Ulan Marimo! Bir de tayfaya bok atıyor kaybolmuşlar diye .d Acaba Oda ne zamana kadar Zoro'nun bu huyundan ekmek yiyecek .d

Zoro rıhtımı görüyor ve orada tekne bulabileceğini düşünüyor. Bir insan neden tekne bulmak ister ki? Hani farklı bir adaya geçiş yapsa ya da farklı yakalarda yolculuk yapsa anlayacağımda az önce köpeğin üstünde kayboldun be kardeşim. Burada mangaka kardeşimiz farklı bir hikayeye geçebilmek için Zoro'yu kullanmış kanaatindeyim. Olabilecek 2-3 senaryo var.

1- Rıhtımda kilit karakter var ya Zoro ile dövüşecek ya da başka bir şey olacak.
2- Zoro gerçekten tekne bulacak ve Wano ülkesindeki diğer adalara gidecek.
3- Rıhtımda zaten tekne ya da gemi gözüküyor her türlü orada büyük bir detay işlenecek.

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/91/920/page/6

Köpek gelmiş! :D İnuarashi'nin tip efsane değil mi ya? Şapka çok yakışmış aynı raiden gibi olmuş .d

Köpek hikayesini anlatmaya başlıyor, dediğine göre Neko ve İnu buraya sürüklenmiş. Bir deniz faciası olmuş anlaşılan. Wanoya vardıklarında konuşan köpek ve konuşan kedi diyorlarmış bunlara. Herkes korkup dışlarken Oden kucak açmış sevgi vermiş sıradan hale getirmiş bu yavrucakları. Sürüklendikleri zaman ki hallerine bakarsak küçükler. Yani kılıç kullanmayı dövüşmeyi ve diğer her şeyi Odenden öğrenmiş olabilirler.

Oden çiçek başkentine götürülmüş ve suçlu olduğu gerekçesiyle idam edilmiş. Ulan koskoca Roger ve WB ile takılmış Odenin ölümü bu kadar boktan olabilir mi? Yani şlap diye götürüldü ve idam edildi dedi. Ya bu emri babası verdi bu yüzden karşı çıkmadı. Ya da karşı çıktı ama gücü yetmedi ve öldürüldü. Hukuki yollardan idam edilmesi saçma olur zira adam köprü yapmış yol yapmış milletine fayda getirmiş. Komploya kurban gitmiş olabilir. Bir önceki sayfalarda Orochi ve Oden'in kardeş olabileceğini ve Orochi'nin bu sayede shogun olduğunu yazmış birisi. + lıyorum kardeşim olabilir gerçekten mantıklı benimde aklıma geldi.

Kinemon'un sözlerini okurken Oden'in nasıl can verdiğini anlıyor gibiyim. Cesur Oden sama!!! Korkusuz Oden sama!! Velhasıl kelam bu adam korkusuzmuş bu adam cesurmuş. Kaçmamış savaşmış ve öldürülmüş en azından ben böyle tahmin ediyor ve bekliyorum.

İdam alanından Oden kalesine dönerken Kaido ve adamları kaleyi yakıp yıkmış. Yani Oden'in ölümünde Kaido ve adamlarının bir parmağı olmadığını ve Orochi'nin gerçekten çok güçlü olduğunu gösteriyor.

Kaido ve komutanlarının silüetlerini görüyoruz. En soldaki Jack belli. Ortadakide mistik zoan Unicorn meyvesi yemiş ya da gergedan meyvesi yemiş diğer yıkımcı. En sağdaki çok gölgeli çizildiği için anlayamadım ama sırıtıyor gibi bir hali var.

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/91/920/page/9

Momo'nun annesi toki (zaman) sama, kardeşi hiyori (hava) sama! Ulan birisinin adı zaman ve meyvesininde adı zaman bari kız kardeşinde böyle bir şey yapma :D

Toki'nin çok uzak geçmişten geldiğine dair söylentiler varmış. Toki "geçmişe gitmenin imkanı yoktur ancak geleceğe gidilebilir" diyor. Yani geçmişe gidebilseydi şuan ki durum çok saçma olurdu zira geleceğe göndereceğine gelecekte ne olduğunu bileceği için geçmişe gidip bu düzeltilebilirdi. Oda zaman kurgusunu işlerken ince eleyip sık dokuyor anlaşılan helal olsun.

Geçmişe gidemiyor lakin geçmişten geldiği kesin. Önemli olan ne kadar eski zamandan geldiği? ve bir diğer soru işareti yaşını ve formunu nasıl koruduğu. Hani geleceği gitmiştir 1 yıl yaşamıştır 2 yıl yaşamıştır sonra tekrar geleceğe gitmiştir. Geleceğe gitmesi yaşlandırmıyor lakin şuan ki yaşı ve bedeni göz önüne alındığında fazla uzak geçmişten gelmediği ya da sürekli geleceğe gittiği çıkarımını yapabilirim.

Toki'nin ölüp ölmediği belli değil ileride önümüze çıkabilir yani Oda'nın her an kullanabileceği bir karakter. Asıl muamma olan kızı Hiyori. Hani meyve kurban gerektiriyodur felan bir bedeli vardır bu hoş ve dramatik olur böyle olursa severim.
Hiyori boşuna çizilmedi bence. Bu arada vakti zamanında Momonosuke'nin kız kardeşi olduğunu ve bir prenses olduğunu söylediğim bir teorim vardı. http://www.korsanfan.com/konu/nue-momonoke-momotaro.6256/ Okursunuz belki :D

Hiyori hakkında 1-2 tahminim var. Annesi Momonosukeleri 20 yıl ileriye gönderdi ve 20 yıl sonra Momonosuke şuan ki bücür halini korudu yani büyümedi. Lakin kardeşi biraz daha geriye yani 20 yıl değilde 10 ya da 15 yıl sonrasına gönderilmiş olabilir. Şimdi 10 ya da 15 yıl sonrasına gönderilen Hiyori Momonosuke ile karşılaştığında Hiyori biraz daha büyük olacak. :)
Her zaman aklımda bir soru işareti kalmıştır Wano kurtarıldıktan sonra kim tarafından nasıl yönetilecek diye. Cevabı aslında Toki'nin meyvesinde saklı. Birini uzak bir geleceğe yollarken diğerini yakın geleceğe göndermiş. Hiyorinin biraz daha büyük bir şekilde karşımıza çıkma ihtimali ve ileride Wano'nun başına geçen ilk ve tek kadın olma ihtimali yüksek. Zira Oda'nın işlediği Zoro-Kuina-Kadınlar doğuştan güçsüz ve otoritesiz muhabbeti var. Bunu burada yıkabileceğini düşünüyorum.

Toki'nin zaman meyvesi gerçekten çok uber bir meyve umarım bir daha görmeyiz. :D

Son karede Kinemonlarla birlikte başını eğen hasır şapka takmış bir arkadaş var. Raizo, Kinemon ve Kanjuro orada. Momonosuke'de anasının kucağında. Peki kim o? Yüksek ihtimal O-Kiku. Zaten bir sonraki sayfada:
http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/91/920/page/10

At kuyruklu bacımızı görüyorsunuz :D

Ve 20 yıl sonrasına gönderiliyorlar...

20 yılda çok şey değişmiş hepsini anlatıyor Kinemon. Her şeyden daha çok Oda'nın hikayeyi muazzam bir şekilde bağlaması hoşuma gitti. Herkes zaman kavramı işin içine girince batıracak diye düşündü ama adam girdiği gibi çıktı uzatmadı yani.

20 yıl sonra bile onları bekleyen müttefikleri tarafından karşılanıyorlar. Hmmm. Toki bunları geleceğe yolladıktan sonra ölmemiş müttefiklere bilgi verip onların Momonosukeleri beklemesini söylemiş. Burası biraz soru işaretleriyle dolu.

Şimdi bu adam 20 yıl beklemiş hiç inancın zedelenmedi mi kardeşim? O gemi gelecek diye bekleyip durdun arkadaş. 20 yıl geçmiş o gençlik dönemlerinizde değilsiniz güçten düşmüş ihtiyarın tekisiniz ne işe yarayacaksınız? Yani demek istediğim Toki bunların neden hepsini geleceğe yollamamışta burada beklemelerini istemiş? Burada ya bir bit yeniği var ya da Toki'nin gücü sadece onları yollamakla sınırlıydı.

Bu arkadaşlar satış koymasında satmasın bari bizimkileri.

Müttefiklerin ayaklarında hilal ay var, minklerde dolunayı bekliyor. Al sana Moonlight team.

Kinemonlar kaçarken Kiku'yu bilgi toplaması için Wano'da bırakmışlar. Adadan kaçtıktan sonra önce Dof sonrada CC'nin eline düşmüşler. Ulan tesadüfe bak ikiside Kaido'nun adamı ve ikiside Luffyler sayesinde yeniliyor.

http://tortuga-ceviri.com/okuma/read/one-piece/tr/91/920/page/16
Kinemon müttefikleri sayarken Marco'nun olmaması dikkatimi çekti. Nekomamushi Wano'ya geldi mi? ya da Marco'nun gelemeyeceği bilgisi bir şekilde bizimkilere ulaştı mı? ya da belirsiz olduğu için mi söylemedi?

Kinemon niyetimiz savaş çıkarmak değil diyor :D Ulan öyle bir ihtimal var mı? Adada Luffy gibi bir adam varken ve böyle bir tema işlenmişken nasıl savaş çıkmayacak anlatsana bi? Vivi vol2. Saçmalamayı keste bizim tayfaya güven.

Kinemon'un planı komutanın kellesini almak. Komutan derken shogun mu yoksa yıkımcılar mı?

2 hafta sonra ateş festivali varmış. Ateş festivali nedir önce onu öğrenelim.


Her yıl Ocak ayının son Salı gününde İskoçya’nın en kuzeyindeki Shetland Adaları'nda bulunan Lerwick kenti, Viking'lere uzanan tarihini büyük bir ateş festivali ile kutluyor.

  • Festivalin ana karakteri olan Guizer Jarl'ın elinde baltası ve kafasındaki boynuzlu miğferi ile önderliği bir gelenek.
  • Gündüz saatlerinde farklı geleneklerin hayata geçirilmesi ile gelişen festivalin ana etkinlikleri ise havanın kararması ile başlıyor.
  • Festivalde görkemli Viking kostümleri ve meşaleleri ile yürüyüş yapan kişiler “Guizers” adı ile anılıyor.
Her yıl ocak ayının son salı gününde kutlanıyormuş. Oda'nın bu temayı işleyeceğini biliyoruz. Kaido'yu gördüğümüz adalarda da kış vardı kar yağıyordu. :D

Festival boynuzlu miğfere sahip olan Guzer Jarl önderliğinde oluyor. Boynuzlu miğfer canavar korsanlarının teması ile aynı.

Ana etkinlikler havanın kararması ile başlıyormuş. Zaten ateşi sabah yakarsan herhangi bir anlamı kalmaz gece daha ihtişamlı bir görüntü oluşacağından Oda bunu burda olduğu gibi planı serisindede gece işleyecek.

Festivaldeki vikinglere guizers deniyor. Ve Guizers'lerin gemisi yukarıdada gördüğünüz üzere bu şekilde:


Oda'nın bu temayı Kaido'da işlemesi biraz garip. Zira Shanksta iskandinav mitolojisinden esintiler var ve guizersin gemiside Shanks'ın gemisiyle aynı. Shanksta işlemesi gereken bir temayı Kaido'da işlemesi ilginç. Acaba Kaido ve Shanks arasında bir alaka mı var?

Kaido'nun ikamet ettiği yer Onigashimaymış. Adından anlaşılacağı üzere tam Kaidoluk bir yer. Bu yer Wano'da mı yoksa ayrı bir yer mi? Kuri gibi bir yer olsa gerek.

Neyse çok fazla yazdım yeter bu kadar hadi iyi geceler.
 
Zunisha aklıma geldi, suç işlediğini ve yürümeye mahkum oldupunu söylemişti yanılmıyorsam. O-tama nın meyve yeteneğiyle yapılmış gibi.
 
Bölüm çok iyi.Oda hikayeyi çok iyi hazırlamış .Zoro büyük ihtimal Ashura Doji ile karşılaşacakmış gibi geliyor bana.Onunla vs atıp yenince Ashura ve yanindakilerde tayfaya yardımcı olacak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık