Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Yeditepe İstanbul (2001-2002)

Diziyi Beğendiniz Mi ?

• Evet, beğendim.

Kullanılan: 6 100.0%
  • Hayır, beğenmedim.

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    6

Yayınlayan Kanal: TRT 1
Sezon Sayısı: 2
IMDb Puanı: 8.6
Türü: Dram, Komadi
Durumu: Tamamlandı
Baş Roller: Zuhal Olcay, Uğur Polat, Emre Kınay

Olcay iş adamı kocası ekonomik krizden dolayı iflas edip intihar edince, kızı Duru ile birlikte birlikte orta halli sıradan bir İstanbul mahallesine taşınır. Geçmişten gelen sıcak insani ilişkileri kaybetmemiş bu muhitte yaşayan Yusuf ise, Mahallenin Romanı'nı yazmaya koyulmuştur. Bütün karakterlerin başından geçenler Yusuf'un romanının penceresinden geçerek ekranlara taşınır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ekmek teknesinin senaryoda olan dengesizlik bu dizide de var. Birden oluşan anlamsız abuk subuk olaylar, muhabbetler falan.

Oktay Kaynarca'yı Çakır'dan önce Ferhan olarak tanır bunu tvde izleyen.

Yusuf sıklıkla odaya girince şiir okur. Hatta yanlışım yoksa bir kere de merdiven çıkarken okumuştu. Şiir okuyanın pozisyon alma kaidesi yok ya. Ama komik de biraz. Kim merdiven çıkarken şiir okur?

Ali sağcı solcu döneminde işkenceden aklını yitirmiş. Çok nadir konuşur. Zorlasalar da konuşmaz. Konuştuğunda da geçmişte yaşıyormuş gibi konuşur ama şimdiki zamanla da alakasını düşünebilirsiniz. Yani sözlerini eğlencesine hep bir bulmaca olarak ele alabilirsiniz. Mesela mahalleye yeni gelen Olcay'ı görünce burada güvendesin der. Bu cümle zamansızdır. Ali geçmiş zamanda sağcılardan kaçan birine bunu deme niyetinde olsa bile şimdiki zamana da uygundur zira Olcay yeni bir yerde yeni bir hayata başlayacaktır.

Ömer için de bir paragraf gerekir ama genç adam. Genç, övgülerin hem başı hem sonu değil mi? Hadi Yusuf'un Olcay'a yürüdüğü kadar Ömer de Duru'ya yürüyordu diyelim. Ve bu övünülecek bir şey. Yusuf kadar olabilmek. Hatta geçti de belki. Tamamını izlemedim.

Aynı senaristin Sultan Makamı diye dizisi de var. Bu iki dizi çok farklı geliyordu bana. Çok sonra fark ettim senaristlerinin aynı olduğunu.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık