Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Şeker Kız Candy

Ah be Terry, bir neslin kalbini paramparça ettin... TV'de yayımlandığı zamanlar Candy'nin okuldan kaçtığı sahneye kadar gösterip tekrar başa sarıyorlardı, lise son civarı annem eve internet bağlattığında izleyip bitirdiğim ilk animelerden oldu. Candy ve arkadaş grubu meslek hayatına atıldıktan sonra olaylar eskisine göre çok ciddileşti, malûm ayrılık sahnesinin etkisinden çıkmak benim için hiç kolay olmadı doğrusu. Kazalar, ölümler, 1. Dünya Savaşı gibi tüm trajediler bir yana; ana karakterler arasındaki gergin gelişmeler en kötüsüydü. O sıralar anlayamayacak küçük olduğum için çok haksızlık yapıldığını düşünüp isyan etmiştim, karlı bir gecede arkadaşı ve sevgilisi olarak gördüğü erkek tarafından terk edilen Candy trenle Chicago'ya dönerken onunla birlikte bayağı ağlamıştım (paylaştığın 6. resim) ama aslında yazarın bu ayrılığı etraflıca düşünüp kurguladığı da bir gerçek. Sonradan değişik bir şey var mı diye mangasını da okudum ama animesi mangasından birebir uyarlanmış. Daha da sonraları bu serinin romanı olduğunu öğrendim, o romanın finalinde Albert ve Candy arasındaki mektuplaşmalar var, Candy'nin mektuplarında yazdığı şeylerden gördüğümüz kadarıyla Terry ile yollarının İngiltere'de yeniden kesiştiği ve evlendiklerine dair ipuçları var. Küçükken bunları bilmediğim için bayağı üzülmüştüm tabii. Candy'nin yetişkin olana kadarki maceralarını gözlemlemek çok güzeldi, kendinden sonra çıkan birçok shoujoya ilham veren klasik bir seridir.
Manga gerçekten güzel ve kendini okutturuyor. Çocukluktan kalma yarım yamalak hatıralar ile Terry it serseri diye aklımda kalmıştı ancak Terry gayet düzgün biri çıktı ve Candy ile aralarındaki ilişki çok trajik bir şekilde sonlandı. Susanna olayı mangaka tarafından geri dönüşü olmayan bir trajedi olarak çok iyi planlanmıştı. O noktada Terry ile Candy için bir gelecek kalmamıştı. Terry psikolojik olarak bitmişken bir kenar mahalle tiyatrosunda Candy tarafından kendine getirildikten sonra Terry ile Candy arasındaki ilişki kesin bir sonuca bağlandı. Hem Terry hem de Candy kafalarında farklı hayat rotaları belirlediler. Kırıklık olmadan mutlu bir şekilde ayrılmış oldular. Susanna ölmüş olsa bile tekrar karşılaşmaları ancak arkadaşlık ile devam eder diye tahmin ediyorum.

Muhtemelen asla öğrenemeyeceğiz ama Candy'nin eşi olarak bahsedilen kişi bence Bay Albert'ten başkası olamaz. Bay Albert bir ağabey figürü olarak baskın gelse de son kısımlarda küçük sahneler ile Candy'den hoşlandığı gösterildi. Ve Candy fazlası ile ayran gönüllü biri :) Bir noktada Bay Albert ile evlenmiş olması çok olası.

Manga gerçekten güzel ve kendini okutturuyor. Çocukluktan kalma yarım yamalak hatıralar ile Terry it serseri diye aklımda kalmıştı ancak Terry gayet düzgün biri çıktı ve Candy ile aralarındaki ilişki çok trajik bir şekilde sonlandı. Susanna olayı mangaka tarafından geri dönüşü olmayan bir trajedi olarak çok iyi planlanmıştı. O noktada Terry ile Candy için bir gelecek kalmamıştı. Terry psikolojik olarak bitmişken bir kenar mahalle tiyatrosunda Candy tarafından kendine getirildikten sonra Terry ile Candy arasındaki ilişki kesin bir sonuca bağlandı. Hem Terry hem de Candy kafalarında farklı hayat rotaları belirlediler. Kırıklık olmadan mutlu bir şekilde ayrılmış oldular. Susanna ölmüş olsa bile tekrar karşılaşmaları ancak arkadaşlık ile devam eder diye tahmin ediyorum.

Muhtemelen asla öğrenemeyeceğiz ama Candy'nin eşi olarak bahsedilen kişi bence Bay Albert'ten başkası olamaz. Bay Albert bir ağabey figürü olarak baskın gelse de son kısımlarda küçük sahneler ile Candy'den hoşlandığı gösterildi. Ve Candy fazlası ile ayran gönüllü biri :) Bir noktada Bay Albert ile evlenmiş olması çok olası.
Çok klişe bir tabir belki ama Terry'nin uçarı, hayatı pek ciddiye almayan karakteri yıllar içinde durulduktan sonra İngiltere'de ikisinin yolunu tekrar kesiştirmesi manidar gözüküyor. Finalde birlikte olduğu erkeğin üvey babası Albert olmadığı kesin ya, Epilogue kısmındaki Albert'a gönderdiği bir mektupta Avon Nehri kıyısındaki bir evde kocasıyla beraber mutlu bir hayat sürdüğünü yazmış.🤔 O kocanın ismi hiçbir zaman verilmemiş ama Terry de o sırada İngiltere'de olduğu için hayranlar böyle yorumluyor, ısmarlama final gibi yani.🤣 Seri biterken Albert ile olabileceği sinyali verilmişti ama epey yaş farkı var, yıllarca abi olarak gördüğü erkeğin Tepedeki Prens olduğunu öğrense de aniden farklı gözle bakıp aşk beslemesi düşük ihtimâl sanırım.

Candy aşk kadını sevmeden duramaz uzak durun böyle sevgi açlarından. :sapkali:

Çok klişe bir tabir belki ama Terry'nin uçarı, hayatı pek ciddiye almayan karakteri yıllar içinde durulduktan sonra İngiltere'de ikisinin yolunu tekrar kesiştirmesi manidar gözüküyor. Finalde birlikte olduğu erkeğin üvey babası Albert olmadığı kesin ya, Epilogue kısmındaki Albert'a gönderdiği bir mektupta Avon Nehri kıyısındaki bir evde kocasıyla beraber mutlu bir hayat sürdüğünü yazmış.🤔 O kocanın ismi hiçbir zaman verilmemiş ama Terry de o sırada İngiltere'de olduğu için hayranlar böyle yorumluyor, ısmarlama final gibi yani.🤣 Seri biterken Albert ile olabileceği sinyali verilmişti ama epey yaş farkı var, yıllarca abi olarak gördüğü erkeğin Tepedeki Prens olduğunu öğrense de aniden farklı gözle bakıp aşk beslemesi düşük ihtimâl sanırım.
Mektuptaki bu durumları bilmiyordum, bu bilgiler ışığında alakasız bir yabancı olmasındansa Terry ile Candy evliliği daha uygun görünüyor. Ama bu durumda da Candy tepedeki prensin Bay Albert olduğunu hiçbir zaman öğrenememiş olmalı. Çok vurgulandı, tepedeki prens. Antoni ve kuzenleri ve sonrasında Terry derken hepsi gelip geçti ve en son tepedeki prens ile bir sona varıldı diye düşünmüştüm. Manga başı Bay Albert tarzı nedeniyle yaşlı gibi dursa da aralarında 10 yaş fark var. Nüfusta üvey babası olması nedeniyle kağıt üzerinde çarpık bir ilişki gibi olsa da ben finali böyle hayal etmiştim :oops: kısmet değilmiş :)

Ama bu durumda da Candy tepedeki prensin Bay Albert olduğunu hiçbir zaman öğrenememiş olmalı.
Yok onun Albert olduğunu da öğreniyor, mektuplar dışında animenin son bölümünde de öğreniyor olması lâzım ama buna rağmen aralarındaki ilişki değişmiyor demek ki. Serinin son bölümünde takipçilerin bazı yorumları çok komikti ya Albert'a pedofil diyen bile gördüm, Terry kızı terk etse bile milletin gönlünden silinememiş.😆

Yok onun Albert olduğunu da öğreniyor, mektuplar dışında animenin son bölümünde de öğreniyor olması lâzım ama buna rağmen aralarındaki ilişki değişmiyor demek ki. Serinin son bölümünde takipçilerin bazı yorumları çok komikti ya Albert'a pedofil diyen bile gördüm, Terry kızı terk etse bile milletin gönlünden silinememiş.😆
Finale dair hayal ettiğim ne varsa yıkıldı. Neyse bari Bay Albert hayvanları ile mutlu bir hayat sürmüştür umarım.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık