O şaşırma olayı için şöyle bir örnek verebilirim. Bir arkadaşına gittin diyelim. Sonra o kişinin 3 yaşındaki çocuğu kitaplıktan yetişkinler için yazılmış kitaplardan birini alıp okumaya başladı.Yok bayıltma dışında başka özelliği illaki çıkacak orası Allah'ın emri.O kadar övülüp,zirve isimlerin şaşırdığı haki türünün tek işlevi 10 dorukilik çöp bayıltmak olamaz zaten.
Saçma dememin sebebi başkaydı.En başta bir güç unsurunun gizem olarak saklanması saçma bana göre.Millet çöp bayılınca auuvv yapıyo ama ne auuvvv ? 10 dorukilik çöp bayılsa ne olur bayılmasa ne olur ? H.hakinin gerçek gücünü kullanamıyorsa bir kişi neden bu kadar korkuyorsunuz o kişiden ? Saçma dememin bir diğer nedeni de şu.Bu h.haki neye göre kişilerde bulunuyor ? Liderlik mi ? Güç mü ? Yoksa her ikisi birden mi olucak ? Supernovaları,shicileri,yonkoları ve komutanlarını,amiralleri,hükümeti vs. vs. alayını düşününce o zaman hikayesini okuduğumuz herkeste h.haki çıkmalı ? Eğer güç önemliyse o g.tü bo.lu Coby bile evrenin %90'ınından güçlü.O zaman onda ve ondan güçlü herkeste çıkmalı ? Ha gücün yanında liderlik özellikleri de etkiliyse o zaman 9 supernova kaptanında,Aka'da,shicilerin tamamında,yonkoların tamamında da çıkmalı ? Sonuçta bu isimler hem direk lider hem de güç olarak evrenlerinin çok üstünde güce sahipler.Ama mesela 9 supernova kaptanın da çıkacak mı ? Bence çıkmayacak.Öyle olsaydı mesela Bege'de Law'da açıklanırdı.Ama yok.
Anlatabildim mi bilmiyorum da mantıksız geliyor bana.
Bu durumda şaşırırsın. Kitap okuduğu için değil. Zekası ve potansiyeline şaşırırsın. Bu da öyle bir şey. Çöpleri bayılttığı için değil de potansiyeline şaşırıyorlar.
H. Haki için ben de tam net bir şey söyleyemem. Sadece adının anlamından (Kralın iradesi) bir şeyler çıkarabiliyorum. Liderlik+İrade. Güçle de çok bağlantılı değil, yoksa çocuk Doflamingo kral haki kullanamazdı mesela.
Tabi kral kısmını herhangi bir alanda başkalarından üstün olan kimse olarak alıp, liderlik ile alakasız da diyebiliriz. Böylece Katakuri, Rayleigh falan da biraz açıklanır. Ama herhangi bir alanda başkalarından üstün tanımı da çok ucu açık kalıyor. Bu durumda Robin kral haki açabilmeli yani.
Ya da liderlik kısmını Kata ve Ray'de liderlik vasfı var, ama kullanmıyorlar şeklinde de açıklayabilir.