Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Nanatsu no Taizai

Netflix üyeliği aldıktan sonra izlediğim anime , mangasını okumadım o yüzden manga ve anime arasında farklar varsa kusura bakmayın ama animedeki zeldoris şimdiye kadar gördüğüm en karakterli vilian 😂 hani öyle bir karakterki düşman olmasına rağmen(asıl düşman iblis kral ) sırf idealleri ve sevdiği için nelere katlanıp(özğür iblis ırkı ve sevdiği vampir kız) yinede pes etmeyen reis.meliodas gibi sadece sevdiğini düşünüp yoluna devam etmemiş kararlı ve ideallerine sırt çevirmeyen adam gibi adam, hem sevdiğini düşünüp hemde kendi ırkı olan iblis ırkının gelecegini düşünüp herkesin huzur içinde yaşadığı bir iblis alemi ve o alemde sevdiğiyle birlikte yaşama amacını bir arada tutmuş ve bu ikisini aynı anda gerçekleştirme uğruna mücadele eden Zeldoris e selam olsun :) ki bunu yapmaya çalışırken sadece sapık hain abisi meliodasa karşı değil aynı zamanda tanrıca ırkının baş komutanına, abisi meliodasa, meliodasın müttefiği 7 ölümcül günaha,kendine ihanet eden diğer 10 emire karşı ve hatta babası olan iblis krala karşı aklıllı ve mantıklı hamlelerle savaşan zeldoris karakteri okudugum yada izlediğim manga/anime ler içinde beni etkileyen 3-5 vilian karakterden biri...

Bu Netflixde yeni bölüm diye düşen Fourknight Apocalypse spinn of mu ? Bu Percival birinin oğlu felan mıydı ? Ben mangasını bitirmiştim de unutmuşum. Bilgisi olan aydınlatsın lütfen

Valla sevenlerini kırmak istemem ama biraz ağır konuşacağım. Bu seri benim okuduğum belli bir popülariteye sahip seriler arasında en leş ve rezil shonen manga olabilir:(
Animenin ilk sezonunu çıktığında izleyip fena değil çerezlik bakılır diyip mangaya atlamıştım. Eskiden mangaları droplamıyordum özellikle 100 200 sayı okuduktan sonra, internette dostlarla tartıştığımız için muhabetten geri kalmamak için vs. O yüzden seriyi güncel bir şekilde takip ediyordum. Son arclar artık havale geçirecek duruma gelmiştim. Herkes overpower sıkıcı yan karakterlerin bir önemi olmadığı için dövüşlerin hiç bir ağırlığı yoktu. Dragon Ball'dan güç seviyesi belirten sayı sistemini de almış ama bunu çok ciddiye alıyordu maskot domuz var ona söyletiyordu filan. Bu spesifik sayılarla powerlevel olayı ilk geldiği aha sıçtık demiştim. Bu sayılı güç sistemini iyi yapan bir seri görmedim zaten babası Dragon Ball da dahil. Toriko bu konuda en iyi örnekti benim için çünkü avcılık tehlike gibi tam gerçeği yansıtmasa da mantıklı bir kullanımı vardı.

Dövüşlerin sıkıcı olması en büyük günah ama hikaye de aşırı dandik. Mangadaki her karakter birine aşık ve bu aşklar hep arabesk şekilde imkansız ve trajik hikayeler kendilerini tekrar edip duruyorlar. Tüm plotda bunların etrafında dönüyordu.

Ana karakter aşırı sıkıcı kişiliksiz karizma sıfır. Karaktere kişilik katsın diye sözde komik olması gereken bir sürü cinsel taciz sahnesi var wow. Kaslı bir şirine(smurf) benziyor sözde karizmatik olması gereken sahnelerde bile komik duruyor. Meliodas hakkında hiç birşey hatırlamıyorum. Nanatsudan daha önce okuduğum bir çok shonen ana karakteri detaylarıyla hala aklımdalar.
Ban serideki ilk trajik aşk hikayesinin sahibi yaşadığı aşk ise 8 yaşında gözüken bir peri kızıyla... Sözde insan ömrünün ötesinde olan bu peri kızı sadece 8 yaşında gözükmekle kalmıyor çocuk gibi hareket ediyor.
Peri kralı ve Dev kız arasındaki aşk hikayesi en eli yüzü tutulur hikayeydi ama iki karakterde çok sıkıcı.
Gowther denilen femboy doll yine bomboş karakter flashbackinde gördüğümüz üzere 16 yaşında bir kızın beynini yıkayarak cinsel ilişkiye giriyor ölümüne neden oluyor(Ohaa yani düpe düz tecavüz) karakterlerin kötü şeyler yapması beni normalde rahatsız etmez ama bu bir shonen ve bu karakter yan karakter bile değil ana karakterlerden bir tanesi.
Merlin direkt tüm kötülüklerin anası meliodasa aşık olup meliodas başkasına aşık diye tüm kötülükler bunun başının altından çıkıyor. Finalde de hiç birşey olmamış gibi affediyorlar. Ha bu da aslında binlerce yıl yaşında loli imiş. Ayrıca serideki TEK iyi ve okuması ilginç karakter Escanor'a yaptıklarından bahsetme bile gereği duymuyorum.
En son değineceğim karakter ise Elizabeth bomboş bir karakter varlığı Meliodasın geçmişinden ibaret hikayede o varsa var yoksa yok.

Düşmanların hiç birini hatırlamıyorum aslında melek olan şeytan twisti kötü adam hariç ama onunda şeytan hali daha ilgi çekiciydi. Zaten dövüş odaklı olduğu için her arc daha güçlü abartı şeyler yapmaya çalışıyordu mangaka en sonunda şeytan krala filan geldik hiç bir kişiliği olmayan son boss idi. Naruto daki Kaguya'dan bile kötüydü.

Mangakanın son arclara doğru sağlığı kötüye gittiği için bu yönden eleştirmek istemem ama çizimler çoğunlukla berbat birde estetik bir zevk vermiyor.

Kısaca tüm seri ruhsuz bir çöp yığını. İnsanların gömdüğü bir çok shonen'i(Fairy tail, Black Clover vs.) zevkle takip etmiş ve sevmiş biriyim yani bir seriyi okumak için yüksek standartlarım yok. Ama beni gerçekten bu tür mangalaradan soğutmayı başaran seri bu oldu.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık