KINGDOM
Tür: Aksiyon, Dram, Tarihi, Savaş, Seinen
500 yıldır bölgede sürekli savaşlar yaşanmakta ve şu anda 7 tane krallık bulunmaktadır. Shin, ailesini savaşta kaybetmiş ve başka bir ailenin evinde kölelik yapmakta olan bir gençtir. Hayali gelmiş geçmiş en büyük general olmaktır. Hikayede Shin'in başından geçenler anlatıyor.
Serinin büyük çoğunluşu savaşlarla ve savaş stratejileriyle geçiyor. Yanlış anlamadıysam seri Çin'in bir çok krallıktan oluştuğu dönemden başlıyor ve tek krallık haline geçtiği döneme kadar devam edecek.
Serini raw(japonca) bölümleri 330larda ama çevirilmiş bölümler henüz 80lere ulaşmış. Son ayda 40-50 bölüm çevirip internete koymuşlar, seriyi yarıda bırakmıyıp güncele yetişirler diye düşünüyorum.
Serinin ayrıca animesinin 2. sezonu başlayacakmış yakında. İlk sezon 38 bölüm ve manganın şu an bulunduğu yerin 1 savaş ilerisinde. Animesinde mangada bulunan kafa kopmalar, ikiye bölünmeler, sağa sola kan sıçramalar olmasa da güzel bence. Çizimler başta biraz tuhaf geliyor ama zamanla ben alıştım yoksa çizimler mi düzeldi bilmiyorum ama bir süre sonra rahatsız etmedi. Güzel bir seri, 1. sezonun sonu çok üzücüydü.
Mangasının türkçesi sanırım yok, animesinin 11. kadar türkçe altyazısını gördüm. Divxplanetta çevirmeye başlamış birisi bu ay ama 4. bölüme kadar gelmiş. Çevirmeye devam eder mi bilmiyorum ama güzel bir seri.
Moderatör tarafında düzenlendi: