Ofisten bir arkadaşımın kedisi, geçen hafta kaybettik. Kedinin hastalığı yaklaşık 2 ay önce başlamıştı, yemesi içmesi büyük oranda azaldı ama sıcaklardan ötürü iştahı azalmıştır diye üzerinde pek durmadılar. Bazen az da olsa yiyordu, belki daha çok yer diye benim kedinin mamasından da vermiştik. Geçen ay ailesiyle 4 günlüğüne köye gitmişlerdi, kedi evde yalnız kaldığı o süreçte hiçbir şey yiyip içmemiş, döndüklerinde her tarafı sarılık olmuş. 2 hafta kadar tedavisi sürdü, arabaları yokken veterinere ben götürüp getirdim. Kan tahlili falan da yapıldı ama hastalığı netleştirilemedi, biyokimya testinde FİP değeri sınırda çıktı, hastalık FİP'e çevirebilir diye uyardı veteriner. İkinci haftaya geçtiğimizde kedide iyileşme belirtisi olmayınca öleceğini anladım açıkçası ama onlar umutla beklerken bir şey diyemedim, yürümeyi büyük oranda bıraktı yani tuvaletine de sürüne sürüne gitmeye çalışıyordu. Son gün nefes almakta çok zorlanıyordu, en başta hastalığı neydi öğrenemedik ama zamanla çoklu organ yetmezliğine dönüşmüş sanırım, onları eve bıraktıktan 1 saat sonra ölmüş. Normalde duygularını belli etmeyen dümdüz biri olmasına rağmen telefonda kedinin öldüğünü söylediğinde ağlıyordu adam, şaşırdım ama kediyi sahipleneli 2 sene olmuştu yani insan çok bağlanıyor tabii. Şimdi geriye bakıp düşününce yapılan tek yanlış muhtemelen kediyi hasta olmasına rağmen 4 gün yalnız bırakmaları oldu sanırım, bunun vicdan azabını çok çektiler zaten.
İştahsızlık sorunu birkaç gün devam ederse ciddi bir hastalığın habercisi olabilir, dikkat etmek gerek.