Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

İdeal İnsan Mümkün mü?

Günümüz Dünyasında Ulaşılabilir Bir Hedef mi?

Merhaba arkadaşlar,
Son zamanlarda kafamı kurcalayan bir soruyu sizinle paylaşmak istiyorum: İdeal insan mümkün mü?

Yani hem teknolojiye hâkim, hem öğrenmeye ve gelişmeye açık; aynı zamanda dikkatini koruyabilen, tüketim ve sosyal medya gibi dikkat dağıtıcı unsurlara yenik düşmeyen, toplumuna faydalı, ahlaki değerlere sahip bir kişi... Böyle bir insan modeli sizce gerçekçi mi yoksa sadece bir hayal mi?

Sizce ideal insan kimdir? Bu özelliklere yaklaşmak mümkün mü, yoksa insan doğası buna ters mi?

İdeal insan kavramı farklı yönlerle ele alınabilir.

1. Zihinsel Yön
- Öğrenmeye açık, eleştirel düşünen
- Teknoloji ve bilimle barışık ama körü körüne bağımlı olmayan
- Bilgiyle kibirlenmeyen, sürekli gelişmeye çalışan

2. Duygusal Yön
- Kendini tanıyan, duygularını yönetebilen
- Anlayışlı, empatik, ama sınırlarını bilen

3. Ahlaki Yön
- Adaletli, dürüst, sorumluluk sahibi
- Hem kişisel hem toplumsal çıkarları dengede tutabilen

4. Toplumsal Yön
- Dayanışmacı, topluma katkı sunan
- Farklılıklara saygılı, önyargısız

5. Dikkat ve Odak
- Dikkatini eğitmiş, anı yaşayan
- Sosyal medyaya ya da tüketime teslim olmayan

Sizce bu özelliklere sahip bir insan olmak istesek neler yapmalıyız?

Görüşlerinizi ve katkılarınızı merak ediyorum.

Bu dönemde hem halktan hemde kendini bu kesimden soyutlayip üstün gorenlerin hiç bir zaman ideal insan kavramını oluşturacağını düşünmüyorum.Aslında bu sadece olduğum zaman için gecerli değil insanlarin vâr oldugu bütün zaman dilimi için söylüyorum...Senin sorduğun ideal insanı ben imkansız buluyorum ki muhtemelen yalnız değilim. Din,bilim,devlet bu kelimeler aslında bize ideal insani sunabilir fakat senin yukarıda yazdığin özelliklerin hiçbirini elimize vermiyor çünkü insanlar özgür olduklarını anladıkları anda menfaatlerinde boğulmaya hazırlardır. Bu özelliklere sahip olmak için eğitime ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum hepsi kendi irade ve sorumluluğunun görevi en azından bana göre .D

Bu dönemde hem halktan hemde kendini bu kesimden soyutlayip üstün gorenlerin hiç bir zaman ideal insan kavramını oluşturacağını düşünmüyorum.Aslında bu sadece olduğum zaman için gecerli değil insanlarin vâr oldugu bütün zaman dilimi için söylüyorum...Senin sorduğun ideal insanı ben imkansız buluyorum ki muhtemelen yalnız değilim. Din,bilim,devlet bu kelimeler aslında bize ideal insani sunabilir fakat senin yukarıda yazdığin özelliklerin hiçbirini elimize vermiyor çünkü insanlar özgür olduklarını anladıkları anda menfaatlerinde boğulmaya hazırlardır. Bu özelliklere sahip olmak için eğitime ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum hepsi kendi irade ve sorumluluğunun görevi en azından bana göre .D
Tabi ki zaten ideal olan ulaşılmaz olacaktır. İdeal olmayı istemek bile buna adım atmak olabilir.

Hocam özelliklerinizi anlatabilir misiniz nasıl sizin gibi olabiliriz ? :)
Öncelikle başkalarının kapısının önünü temizlemeye başlamalısınız zira herkes başkasının kapısının önünü temizleseydi sokaklarımız ve kalplerimiz tertemiz olurdu... Hayırlı forumlar dostlar, ideal insan olabilmek adına günlük forum süremi tüketmiş bulunuyorum. Dostça kalın. :sapkali:

Herkesin idealden anladığı başkadır. İdeal insan da imkansız,İnsan zaten kusurlu bir varlık. Düzgün İnsan olmak daha mümkün bence.

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık