Serinin yaratıcısı Oda, denge kurmak adına çeşitli güçlerde oynama yapmış, bunu hepimiz biliyoruz. Bazı meyvelerin gücünü kısarken, bazılarına da fazla güç vermiş. Ben kendimce güçlerinin kısıldığını düşündüğüm meyveleri yazacağım. Varsa sizde eklersiniz.
1. Kage Kage no Mi
Kral meyve. Yami Yami no Mi'den sonra, listemde en güçlü meyve bile olabilecek kapasitede. Zombi yapma olayı tırt. Moriah'ın malca düşüncelerinden kaynaklı. Gölge çalma olayının çok yavaş olması dışında, meyve gücü Moriah gibi birine verilerek kısılmış. Yeterli özelliklere de sahip.
2. Goro Goro no Mi
Bu meyve de, güç olarak çok düşük. Diğer yeteneklerde çok üstün bir avantaj sağlasa da, ben gücünün çok kısıldığını düşünüyorum. Kısa mesafede yıldırım hızının, Soru'dan yavaş kalması ve çok yüksek voltaj değerlerindeki saldırıların, normal kişilere etki etmemesi eksi yönler. Meyvenin olması gereken özelliklerini yüklediğimiz zaman, yenilmez bir meyve olurdu. Gücü tutarlı gibi görünse de, bence aşırı fazla bir kısma yapılmış.
3. Fuwa Fuwa no Mi
Efsanelerden Shiki'nin meyvesi, çok harika bir meyve olduğunu düşünüyorum. Canlılara etki etmeme olayı güzel düşünülmüş, ancak nesnelere dokunma zorunluluğu çok büyük bir dezavantaja neden oluyor. Nesnelere dokunma olayı ile gücü yarıdan fazla şekilde düşürülmüş.
4. Mane Mane no Mi
Dev organizasyonun eski üyelerinden Bentham'ın meyvesi. Çok güçlü bir meyve olabilirmiş, ancak gücü aşırı kısılmış. Dokunma konusu meyvenin zayıflığı olarak kabul edilebilir. Saldırı sırasında orjinal bedene dönme zorunluluğu meyveyi bitiren etmen. Tam bir kopyalama ile dönüşülen kişinin gücü de kullanılsa, işte o zaman çok güçlü bir meyve olabilirmiş.
5. Mato Mato no Mi
Bu meyve animeciler için spoiler oluyor, o yüzden isteyen baksın. Decken'in en başta bizi hayran bırakan meyvesi. Aslında yapılan kısmalarla, meyve gücü işe yaramaz hale getirilmiş diyebilirim. Dokunma zorunluluğu ve hafızada tutma olayları işi bitirmiş. Bu iki özellik çıkarılsa, yerine de sadece yüzünü görebildiği kişileri hedef alabilse, hem güçlü hemde tırt bir meyve olmaktan çıkardı.
Benim gördüklerim bunlar.
1. Kage Kage no Mi
2. Goro Goro no Mi
3. Fuwa Fuwa no Mi
4. Mane Mane no Mi
5. Mato Mato no Mi
Benim gördüklerim bunlar.