Stüdyo: Bones Film
Yayın Tarihi: 2025-07-06
Bölüm: 24
Tür: Shounen
Konu: Belirli bir zengin kasabanın sakinleri, eşyaları çöpe atmayı sıradan bir şey olarak görür. Ancak onların çöpe attıkları şeyler, kasabanın gecekondu mahallelerinde yaşayan Rudo için paha biçilmezdir. Üvey babası Regto’nun sürekli uyarılarına rağmen Rudo, günlerini yeniden kullanılabilecek malzemeleri arayarak geçirir; çünkü bu eşyalar aksi hâlde “Çukur” olarak bilinen devasa atık alanına gönderilecektir. Büyüklüğü nedeniyle Çukur aynı zamanda bir ceza yöntemi olarak da kullanılır; içine atılanlar bir daha asla geri dönmez.
Mangası ilk çıktığında animenin ilk 4 bölümüne denk gelen kısmı okumuştum ama güncel takip edemeyip bırakmıştım. Fena olmayan çerezlik bir seri olduğunu düşünüyordum ama animesi beklediğimden çok daha iyi olmuş. Atmosfer ve müzikler başarılı ama daha önemlisi çok akıcı işlemişler. Uzun zamandır bu kadar akıp giden ve sıkılmadan bitirdiğim anime olmamıştı. Zaman zaman dövüşlerden sıkıldım ama animelerde pek aksiyon arayan biri değilim bu yüzden bunu normal karşılıyorum ama bunun dışında çok hızlı aktı dediğim gibi.
Tabii çok akıcı olması kusursuz olduğu anlamına gelmiyor ancak çerezlik deyip geçmek de istemiyorum. Mangası ne durumda bilmiyorum ama yazar eğer isterse hikayeyi çok fazla uzatabilir gibi geldi.
Zaman zaman gürültücü karakterler rahatsız etse de çoğu karakteri beğendim. Çerezin bir tık üstünde güncel bir shounen izlemek isteyenlere öneririm. İzlerken hep aynı çeviri gurubunu takip edin bence. Made in Abyss kadar olmasa da hep aynı çeviri ile takip etmek isteyeceğiniz bir anime.