He tamam o zaman.Lafım meclisten dışarı.Yok usta. Ciddi ciddi Vista= Mohawk demedim.
He tamam o zaman.Lafım meclisten dışarı.Yok usta. Ciddi ciddi Vista= Mohawk demedim.
Sıkıntılı çıkar da Mihawk'a sıkıntı yaratabileceği bir durum yok. Mihawk meyve kullanıcısı değil, Ryo gibi Gorusei gibi formu bozulmaz, ana savaş gücünü kaybetmez. Luffy gibi Kral Haki eklemeli saldırıdan bayılacak hali de yok. Bütün statlarına bakarsan iki karakterin neredeyse her şeyi aynı veya yakın çıkar. Cüsseleri, hızları, fiziksel güçleri, savunma- dayanıklılık, istediğin alana bak, aklında canlandır, kimin yeneceği tamamen yazarın ruh haline kalır. Ama misal Kaido veya WB ile mukayese etsen, bariz güç farkı görülür, deprem meyvesiyle çok rahat slash tutup hasar atabilir WB, Kaido keza her kanabo denk getirdiğinde gücüyle ezer Mihawk'ı, ben aynı şeyi Shanks için hayal edemiyorum şahsen.Shanks'in kral haki gücü baya sıkıntılı.bir şey çıkacak.
WB'nin iki el bisento ile asılışını Shanks tek el ile durduruyor. Kaido'nun kanaboyla Shanks'i ezebileceğini hayal edebiliyor musun?Sıkıntılı çıkar da Mihawk'a sıkıntı yaratabileceği bir durum yok. Mihawk meyve kullanıcısı değil, Ryo gibi Gorusei gibi formu bozulmaz, ana savaş gücünü kaybetmez. Luffy gibi Kral Haki eklemeli saldırıdan bayılacak hali de yok. Bütün statlarına bakarsan iki karakterin neredeyse her şeyi aynı veya yakın çıkar. Cüsseleri, hızları, fiziksel güçleri, savunma- dayanıklılık, istediğin alana bak, aklında canlandır, kimin yeneceği tamamen yazarın ruh haline kalır. Ama misal Kaido veya WB ile mukayese etsen, bariz güç farkı görülür, deprem meyvesiyle çok rahat slash tutup hasar atabilir WB, Kaido keza her kanabo denk getirdiğinde gücüyle ezer Mihawk'ı, ben aynı şeyi Shanks için hayal edemiyorum şahsen.
İşin acayip kısmı şu ki; Mihawk bile Oda’nın Luffy’nin önüne plot olsun diye çektiği karakterleri fark edip “olm bu elemanın gücü ne böyle, bir yerden Vista fırlıyor, onu eleyim derken Buggy’e takılıyoruz, birilerini etrafına toplama gücü mü var bunun” diye triplere giriyor. Oda bariz bir şekilde plot yapıyor, bunu da Mihawk’ın ağzından dile getiriyor, ben bu plotları koyduğum sürece Luffy yenilmez dedirtiyor. Zaten öyle de, o arc Luffy’nin karşısında üç Amiral çıkardı, yine sağ çıktı Luffy. Seri güç dinamiklerine göre Akainu’nun tek başına öldürmesi gereken Luffy, bir şekilde plotla hayatta kaldı. Saçma mı, saçma ama nihayetinde hikaye gereği Luffy’nin yaşaması gerekiyordu ve bu şekilde hayatta kaldı.Aslında haklı olduğun yerler var.Bizim tayfa işin içine girince plot armoru 2-3 tık daha fazla hissediyorsun seride.Ama tek parametre de bizim tayfayla karşılaşması değil.
İşin hikaye kısmı çok zaman güç dengelerinin önüne geçmiştir.Mf gibi yıldızlar gecidini 30 chapter çizmiş bir dallama bu Oda.Mihawk'ta o arcta yan karakterlerden biriyken mangakanın ona show yaptırmaması çokta absürd durmuyor.Aynı şekilde Mihawk'ın karakterine baktığında Vista'ya denizcilerden çok daha fazla saygı duyduğu belli bence.Yani denizciler için Vista'yı teklemek istememesi gibi bir durum olabilir.Adamın mf de tam güç savaşması için hiçbir neden yok.Vista'yla zaman öldürüyor sadece.Luffy'de bi kere test edip etrafında insanları toplama gücünü görünce bırakıyor.
Yani açıklama yapmak istesen BM sahnesine oranla çok daha fazla mantığa uyan şey var.
Doğru bir örnek değil. WB fbler dahil gösterildiği tüm panellerde -1 panel hariç- saldırırken bisentoyu iki elle tutuyor. Roger'a karşı sallarken de iki elle MF'de çerçöpe sallarken de iki elle Aoka, Akaya sallarken de hep iki elle sallıyor. Tek el saldırdığı tek sahne bir eliyle deprem atıp BB bloklayınca diğer elindeki bisentoyla BB'nin omzunu kestiği sahne, başka yok. Yani iki el olayı, normal şartlarda bisentonun saldırıda kullanılışıyla ilgili.WB'nin iki el bisento ile asılışını Shanks tek el ile durduruyor. Kaido'nun kanaboyla Shanks'i ezebileceğini hayal edebiliyor musun?
Sıkıntılı çıkar da Mihawk'a sıkıntı yaratabileceği bir durum yok. Mihawk meyve kullanıcısı değil, Ryo gibi Gorusei gibi formu bozulmaz, ana savaş gücünü kaybetmez. Luffy gibi Kral Haki eklemeli saldırıdan bayılacak hali de yok. Bütün statlarına bakarsan iki karakterin neredeyse her şeyi aynı veya yakın çıkar. Cüsseleri, hızları, fiziksel güçleri, savunma- dayanıklılık, istediğin alana bak, aklında canlandır, kimin yeneceği tamamen yazarın ruh haline kalır. Ama misal Kaido veya WB ile mukayese etsen, bariz güç farkı görülür, deprem meyvesiyle çok rahat slash tutup hasar atabilir WB, Kaido keza her kanabo denk getirdiğinde gücüyle ezer Mihawk'ı, ben aynı şeyi Shanks için hayal edemiyorum şahsen.
MF'de devin bisentosunu karşılarken tek elle tutuyordu.Doğru bir örnek değil. WB fbler dahil gösterildiği tüm panellerde -1 panel hariç- saldırırken bisentoyu iki elle tutuyor. Roger'a karşı sallarken de iki elle MF'de çerçöpe sallarken de iki elle Aoka, Akaya sallarken de hep iki elle sallıyor. Tek el saldırdığı tek sahne bir eliyle deprem atıp BB bloklayınca diğer elindeki bisentoyla BB'nin omzunu kestiği sahne, başka yok. Yani iki el olayı, normal şartlarda bisentonun saldırıda kullanılışıyla ilgili.
Savunma olayı ise saldırıdan daha kolay, misal Aka, WB'nin depremini ayağıyla rahatça savunabiliyor, WB de bisentoyu savunmada tek elle Dev John'a karşı kullanıyor mesela, o yüzden Shanks'ın WB'nin iki el bisentosunu tek al bloklaması normal bir durum.
Son cümlede ise Kaido her darbede eze eze bitirir Shanks'ı, arada fiziksel kuvvet farkı var. Luffy'nin sahnelerini çok düşünme, lastik çünkü, haki lastiği kapatmıyor, sadece hasar verebiliyor ancak sonuçta kairoseki değil bu, Luffy'nin lastik özelliği onun doğal savunması, hele Nika formundayken şekilden şekle soktu Kaido, o saldırıları Shanks'ın sıradan insan vücuduna yediğini düşün.