Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tanıtım] Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi

Diziyi Beğendiniz Mi ?

• Evet

Kullanılan: 5 83.3%
  • Hayır

Kullanılan: 1 16.7%

• Kullanılan toplam oy
    6

Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi, Emrah Serbes’in Her Temas İz Bırakır ve Son Hafriyat romanlarından uyarlanan, 2010-2013 yılları arasında Star TV’de, 2019’da BluTV’de yayımlanan Türk yapımı polisiye, macera, dram, komedi, aksiyon ve gerilim türlerinde bir televizyon ve internet dizisidir. Dizi, Ankara’da geçen hikayesi ve gerçekçi karakterleriyle Türk dizi sektöründe kendine özgü bir yer edinmiştir.

Konu

Behzat Ç., 1985 yılında Polis Akademisi’nden mezun olmuş, Ankara Cinayet Büro’da Başkomiser olarak görev yapan, sert mizaçlı, asi ve vicdanına göre adalet arayan bir polistir. Kurallara uymayan, kendine has sorgu yöntemleri ve zanlılara karşı sert tutumuyla tanınır. Ekibi Harun, Hayalet, Akbaba, Eda, Selim ve Cevdet ile birlikte Ankara’da işlenen cinayetleri çözmeye çalışır. Behzat, özel hayatında yaşadığı travmalar, özellikle kızı Berna’nın ölümüyle sarsılmış, duygularını göstermekte zorlanan, öfkeli ve geçimsiz bir karakterdir.

Dizi, Behzat’ın hem cinayet vakalarını çözerken karşılaştığı karmaşık olayları hem de kişisel hayatındaki çatışmaları konu edinir. İlk sezonda, Berna’nın intihar gibi görünen ölümü cinayet olarak ortaya çıkar ve Behzat, bu olayın peşine düşer. Bu süreçte, azılı düşmanı Ercüment Çözer gibi güçlü rakiplerle mücadele eder. Dizi, polisiye hikayelerinin yanı sıra Behzat’ın ekibiyle olan samimi ilişkileri, Ankara’nın sokak kültürü ve toplumsal eleştirileriyle dikkat çeker.

Behzat Ç., sürükleyici hikayesi, gerçekçi diyalogları ve Erdal Beşikçioğlu’nun etkileyici performansıyla Türk televizyon tarihinin kült yapımlarından biridir.

Star TV sezonlarını hâlâ döneriz. Gel gelelim BluTV, Çekiç ve Gül Hikâyesi sezonları bayağı kötü. 96 bölüm + 2 sinema filmini canon almak gerekiyor.

bi insanı annesi satıyosa herkes satar.

Yeni sezon çok çok kötü başladı. Öncelikle sürekli Memduh'u görüyoruz; hep aynı olay örgüsü ve aynı diyaloglar. Eskiden Ercüment ve Memduh belli bölümlerde yer alırlardı, bu yüzden heyecan olurdu. Ama şimdi, neredeyse her üç bölümde bir Memduh geliyor, soruşturmayı bozuyor, "vatan millet Sakarya" yapıp gidiyor. Bu, artık bir kalıba dönüştü. Normal, ilgi çekici cinayet vakaları yok; nedense hepsi bu karakterlere bağlanıyor. Oysa ben Behzat Ç.'nin gerçekçi diyebileceğim cinayetlerini seviyordum. Bazıları filmden çıkma gibiydi, bazıları ise çok basit sebeplere dayanıyordu.

Bu sorunların sebeplerinden biri de bölüm sayısı. Düzgün bir polisiye için sezon başına en az 15-20 bölüm olmalı. İlk iki sezonda Mürsel ve bu sezonda Cihangir ile yapmaya çalıştıkları "Ercüment Çözer benzeri" rolü de açıkçası sevmedim. Ercüment’in babası ve Memduh arkadaştı ve iş adamı olarak Ercüment'in bağlantıları vardı; bu yüzden o pozisyondaydı ve yaptıkları tolere ediliyordu. Ama Mürsel, örneğin, sıradan bir seri katil. Memduh’un onu yanında tutmak için bu kadar uğraşması saçmaydı.

Bu sezonda da Cihangir Ç. adında bir karakterle benzer bir deneme yapılıyor. Henüz çok fazla bilgiye sahip olmasak da, bu da hasta bir eleman. Bir örgütün 1. elemanıymış, Memduh ise 2. eleman. Normalde Memduh’un onu yok edip yerini alması gerekir, ama öyle bir şey gözükmüyor.

Esra konusu zaten berbat. Tüm o buruk ama güzel aşk hatırası, 4. sezonda Behzat’ın Esra’yı gördüğü sahnelerin değeri tamamen çöp oldu. Dahası, Esra gibi idealist ve kuralcı bir savcının, böyle kayıt dışı bir şekilde yurt dışına gitmeyi kabul etmesi çok saçma. Kadının karakterinin en büyük özelliği zaten böyle şeylere karşı olmasıydı. Ayrıca çocuk ikisine de benzemiyor; çok kötü bir seçim yapılmış.

Son olarak bir oyuncu gittiğinde sürekli yerine benzer bir karakter koyma çabasındalar bu yanlış aynı şeyin zorlama benzeri yerine başka ilgi çekici karakter dinamikleri yapılabilinir örneğin Harun komedi karakteriydi, herhangi bir memur'dan farkı yoktu Akbaba ise ceset uzmanı, Hayalet ise her şeyi bulabiliryor bu sezon Harun gibi biri yerine Akbaba ve Hayalet gibi soruşturmalarda çok işe yarıycak muhteşem becerisi olan bir başka karakter daha eklenebilinirdi.

Ercüment denen mal karakter yüzünden bırakmıştım izlemeyi hala hikayesi bitmemiş anladığım kadarıyla.

Çekiç ve Gül Hikâyesi sezonları bildiğin Boruto'dan daha kötü.

78.bölümü milyonuncu kez dönerken cidden BluTV rezilliğine 5 dakika katlanamıyorum.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık