Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Kütüphane] Avalo Pizarro

Bu Karakter Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

• Severim

Kullanılan: 40 46.5%
  • Sevmem

Kullanılan: 46 53.5%

• Kullanılan toplam oy
    86

Avalo Pizarro (Abaro Pisaro), Karasakal Korsanları'nın On Titan Kaptanı'ndan biridir ve dördüncü gemiyi komuta eder.

Suç dünyasına adım atmadan önce, despotik yönetimi nedeniyle devrilene kadar Kuzey Mavi'deki bir krallığın kralıydı. Impel Down'ın 6. Katı'nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış suçlulardan biriydi. O kadar adi suçlar işlemiştir ki, tarihten silinmesi gerektiğine karar verilmiştir. Marshall D. Teach tarafından Impel Down'dan salınmış ve Karasakal Korsanları'nın bir üyesi olmuştur.

Yaptıkları nedeniyle Marineford Arkı'nın destekleyici, Çokbilmiş Arkı'nın üçüncül ve Final Saga'nın ana düşmanlarından biridir.

Görünümü

Pizarro, diğer Impel Down kaçaklarının aksine (Shiryu hariç), hapsedildiğinde bile standart mahkum üniforması giymemiştir. Bunun yerine uzun, beyaz ve koyu kahverengi desenli bir kürk manto ve açık mor kolyelerden oluşan kraliyet tarzı bir kıyafet giymiştir.

Kediye benzeyen birçok özelliği vardır: gözbebekleri bir kedinin gibi dikine ve incedir. Camgöbeği renginde yeleye benzeyen uzun saçları vardır. Kafasının iki yanında, kafasına metal plakalarla takılmış beyaz boynuzlar bulunur. Omuzlarına kadar uzanan ve kedi bıyıklarını andıran bıyıkları vardır ve bu bıyıklar renk olarak saç renginin bir ton açığıdır. İlk gösteriminden bu yana, kolları her zaman için belirsiz olmuştur, kısıtlı gösteriminde spiral desenlere sahip bir eldiven takıyormuş gibi görünmektedir. Animede bu eldivenler siyah ve koyu bronz renkte metalik eldivenler olarak gösterilmiştir. Bunlara ek olarak üst dişlerinden bazıları eksiktir. Tayfasının diğer birçok üyesi gibi iri yarı bir adamdır.

Zaman atlamasından sonra sakalını üç ayrı bölüme ayırmıştır. Ayrıca kafasına, muhtemelen Kuzey Mavi'deki eski statüsünü gösteren ve üzerinde Karasakal Korsanları'nın sembolü olan bir taç takmaya başlamıştır.

Kişiliği

Pizarro şimdiye kadarki tüm gösterimlerinde, Beyazbıyık'a saldırırken dahi, her zaman gülümserken gösterilmiştir. Ayrıca bazı şeyler hakkında nostalji yapmayı sever ve cümlelerinin "miyav" kelimesi ile bitirir. Ayrıca (şaka yollu da olsa) Teach'ten kendisini kaptan yapmasını istemiştir, bunu istemeye cüret ettiği için lider olma arzusu olduğu söylenebilir. Yine de Teach'in sürekli haber manşetlerine çıkmasından rahatsız olduğu görülmektedir. Arıkovanı'nda Monkey D. Garp'ın kurtarma görevini engellediği için haberlere çıkması gerektiğini düşünerek çeşitli fanteziler kurar.

Çoğu durumda soğukkanlı ve rahat bir tavrı vardır. Gecko Moria ve zombileri, Arıkovanı'na saldırırken hiçbir endişe veya öfke belirtisi göstermemiş, yemek yemeye devam ederken adamlarına Moria hakkında sorular sormuş ve onların sadece gürültü çıkardıklarını söylemiştir. Moria'nın Arıkovanı'na saldırmasına kayıtsız kalmasına rağmen, Teach'in gazabından nasibini almak istemediği görülmüştür. Ne kendisi, ne Vasco Shot ne de Sanjuan Wolf kaçan mahkumların peşine düşmek istememiş, çünkü bunun yol açacağı zararı iyi bilmektedir.

Kral olduğu dönemlerde yozlaşmış ve bencil biriydi. Kraliyet ayrıcalıklarını kendi çıkarları için kullanmış ve bunun sonucunda da halkı tarafından suçlanarak tahtından indirilmiştir.

Yetenek ve Güçleri

Pizarro'nun yetenekleri henüz tam olarak gösterilmemiştir, ancak Dünya Hükümeti tarafından yakalandığında Impel Down'ın 6. Katı'na kapatılması güçlü biri olduğunu göstermektedir. Karasakal'ın tayfasına alacağı kişiler için 6. Kat mahkumları arasında çıkardığı ölüm kalım savaşından sağ çıkmış olması da güçlü olduğunun başka bir kanıtıdır. Bu durum Pizarro'nun en güçlü 6. Kat mahkumlarından biri olduğunu göstermiştir.

Bir Kuzey Mavi ülkesinin kralı olduğu dönemde halkı üzerinde otoriteye sahipti, ancak otoritesini kötüye kullandığı için devrilmiş ve her türlü ayrıcalığını kaybetmiştir. Karasakal Korsanları'nın Dördüncü Gemi kaptanı olduktan sonra statüsü gereği yeniden otorite sahibi biri olmuştur.

Fiziksel Yetenekleri
Pizarro insanüstü bir dayanıklılığa sahiptir. Eski İmparator Edward Newgate'in Sarsıntı Meyvesi ile yaptığı vuruşu ve Sengoku'nun Daibutsu formundaki şok dalgası patlamalarını doğrudan almasına rağmen bu saldırılardan fazla etkilenmemiştir.

Şeytan Meyvesi

Pizarro, Paramecia türü bir Şeytan Meyvesi olan Ada Meyvesi'ni yemiştir. Meyvesinin gücü sayesinde bedenini bir adaya entegre ederek adanın hem doğal çevresini hem de üzerindeki insan yapımı yapıları kontrol edebilir.

Bir adayla birleştiğinde adadaki insan faaliyetlerini hissedebilir. Zira insanlar yürürken gıdıklandığını hissettiğini söylemiştir. Bu sayede yeteneklerini Arıkovanı için gözetleme sistemi olarak kullanmaktadır. Adadaki herhangi bir düşman faaliyetini belirleyip doğrudan müdahale edebilir.

Ayrıca yüzünü adanın her yerinde, istediği boyutlarda ve istediği yüzeylerde ortaya çıkarabilir.

Silahları
Mangada kolları sürekli bir şeyle örtülü olduğu için ne olduğu bilinmeyen silahlar kullanıyordu. Animede ise Beyazbıyık'a karşı çakmaklı tüfekler kullandığı görülmüştür.

Ek Bilgiler

- Pizzaro'nun ismi muhtemelen İspanyolların Amerika kıtasını sömürgeleştirmesi sırasında Peru'daki İnka İmparatorluğu'nu fethetmek için görev yapan dört İspanyol kardeşten oluşan Pizarro kardeşlerden gelmektedir.
  • Pizarro'nun soyadı olan Avalo, 15. ve 16. yüzyıllarda condottieri (Orta Çağ'da paralı asker oluşumlarının komutasındaki İtalyan kaptanlar) olarak görev yapan Rönesans İtalya'sının önde gelen ailelerinden d'Avalos ailesinden geliyor olabilir.
    • Pizzaro'nun soyadı İspanyolca "cimri" veya "açgözlü" anlamına gelen "avaro" kelimesinden de geliyor olabilir.
- Pizarro, Karasakal Korsanları'na katılan 6. Kat mahkumları arasında adı Emporio Ivankov tarafından anılmayan tek kişidir. Ayrıca yine tayfaya katılan 6. Kat mahkumları içinde standart mahkum üniforması giymeyen tek kişidir. Bunun bir tesadüf olup olmadığı henüz belli değildir.
  • One Piece: Stampede'de diğer 6. Kat mahkumları gibi mahkum üniforması giyerken gösterilmiştir, ancak bu sahne kanon değildir.
- Teach şimdi genişlemiş tayfasının amirali olunca, Pizarro da Karasakal Korsanları'nın Dördüncü Gemi kaptanlığına terfi etmiş ve ironik bir şekilde kaptan olma isteği gerçekleşmiştir.

- Pizarro'nun en sevdiği yiyecek köpekbalığı yüzgeci çorbasıdır.

Künye

Adı: Avalo Pizarro
Okunuşu: Abaro Pisaro
İngilizce Adı: Avalo Pizarro
İlk Göründüğü Bölüm: Manga 575, Anime 484
Bağlantıları: Karasakal Korsanları, Impel Down (eski)
Unvanları: Korsan, Titan Kaptan (Dördüncü Gemi Kaptanı), Büyük Hapishane Mahkumu (eski), Kral (eski)
Doğduğu Yer: Kuzey Mavi
Yaşadığı Yer: Arıkovanı
Lakabı: Yoz Kral (Jap. Akusei-Ō, İng. Corrupt King)
Durumu: Canlı
Yaşı: 42
Doğum Günü: 30 Eylül
Boyu: 505 cm
Kan Grubu: X
Ödülü: Bilinmiyor

Şeytan Meyvesi
Adı:
Ada Meyvesi (Jap. Shima Shima no Mi, İng. Isle-Isle Fruit)
Anlamı: Ada
Türü: Paramecia

Hak Sahibi

Kaynak: http://onepiece.wikia.com/wiki/Avalo_Pizarro
Çeviren: Smoker
Yayınlayan: korsanfan.com

Son düzenleme:
Ellerine sağlık smoker abi ben bunu hep Balık adam olarak düşünmüştüm belkidede Kedi adamdır :) yada Kedi balığıda çıkabilir ( halen bir umut :) ) ama Nya demesi komedi BB'nin tayfada ayrı bir manyak :hhh:

Sagolasın smoker ilk andan beri bu adamı merak etmiştim üzerinde hapishane elbisesi olmadıgı için hapishaneden BB ye katılmadıgı düşüncesindeydim fakat öyle değilmiş nedense bu adamı BB tayfasından favorim olaraka görüyorum.

Sagolasın smoker ilk andan beri bu adamı merak etmiştim üzerinde hapishane elbisesi olmadıgı için hapishaneden BB ye katılmadıgı düşüncesindeydim fakat öyle değilmiş nedense bu adamı BB tayfasından favorim olaraka görüyorum.
Araya kaynamış heralde...

zoan tipi aslan diyorum (ormanlar kralıdır diye deli gücü olabilir, leopar bu kadar güçlüyken aslan daha güçlü olacaktır)
çeviri için teşekkürler
Rica... Aslan mantıklı bence...

Son düzenleme:
hakkında kesinlikle iyi yorumda bulunulamayacak bir karakter güçlü olabileceğine şüphe yok ama kötü olduğu kesin yoksa o karaktersiz BB'ye yardımda bulunmazdı :) çeviri için teşekkürler Smoker kardeşim...
Rica ederim...

İdamı birşey kazandırmayacaksa hapishanede tutarlar... İdam edilenlere bakarsan... Çok önemli kişiler olduğunu görürsün...

Son düzenleme:
Çeviri için teşekkürler.Bu adamın rakibi sanji olacakmış gibi geliyor bana bakalım neler yapacak ilerde,tarihten silinmek ne demek ya ne yaptı bu üçü gerçekten çok merak ediyorum.

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık