"All About Lily Chou-Chou (リリイ・シュシュのすべて, Rirī Shushu no Subete), 2001'de vizyona giren bir deneysel coming-of-age (yetişkinliğe adım) filmidir. Film, Shunji Iwai tarafından yazılmış, yönetilmiş ve düzenlenmiştir. Hikâye, esrarengiz bir sanatçı olan Lily Chou-Chou'nun 14 yaşındaki Japon öğrencilerin hayatlarını nasıl etkilediğini merceğe alır.
Film, alışılmadık görselliğiyle ve eksiltili hikâye anlatımıyla ünlüdür. Bu özellikleriyle film huzursuz edici şeklinde değerlendirilmiş ve epey tartışma yaratmıştır. Eleştirmenlerin gözünde, bu özellikler Japon gençliğinin hayatını tüm çıplaklığıyla sanata dökebilmek adına tercih edilmiştir. Film eleştirmenlerden oldukça yüksek puanlar almıştır. Bazıları, filmin anlatımını çok soyut bulsa da şiirsel anlatımıyla takdirleri üstüne toplamıştır."
Film 146 dakikadır.
Kendi fikirlerim: Filmin deneysel olduğu aşikâr, analog formattan dijitale geçişin söz konusu olduğu bir dönemde çekildiğini buram buram hissettiriyor. Ben genel olarak yönetmenin denediği şeyleri çok beğendim. Lineer olmayan hikâye anlatımı, özellikle Asyalıları ayırt etmekte zorlanan ve Japonca bilmeyenler için zorlayıcı olsa da ben filmin bu anlatımından keyif aldım. Karakterlerin isimlerine ve yüzlerine biraz dikkat etmek gerekebilir, zira bahsedildiği gibi izleyiciyi zorlayan bir film. Yine de bu zorluklara rağmen 146 dakika ekranda tutabilecek kadar akıcı olması büyük bir başarı.
Filmden birkaç sahne:
Bana göre filmin en iyi başardığı şeyse müzikleri. Bu konuda gerçekten müthiş bir iş çıkarılmış. Fransız bestekâr Debussy'den etkilenerek oluşturulmuş, filmdeki kurgusal sanatçı Lily Chou-Chou'nun adına yayınlanmış bir albüm var. Albümü de aşağıya bırakıyorum.