Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

2024 Eurovision Şarkı Yarışması

Birinci Yarıda Hangi 10 Ülke Finale Kalacak?

  • Kıbrıs: Silia Kapsis - Liar

  • Sırbistan: Teya Dora - Ramonda

  • Litvanya: Silvester Belt - Luktelk

  • İrlanda: Bambie Thug - Doomsday Blue

  • Ukrayna: alyona alyona & Jerry Heil - Teresa & Maria

  • Polonya: Luna - The Tower

  • Hırvatistan: Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim

  • İzlanda: Hera Björk - Scared of Heights

  • Slovenya: Raiven - Veronika

  • Finlandiya: Windows95man - No Rules!

  • Moldova: Natalia Barbu - In the Middle

  • Azerbaycan: Fahree feat Ilkin Dovlatov - Özünlə Apar

  • Avustralya: Electric Fields - One Milkali (One Blood)

  • Portekiz: Iolanda - Grito

  • Lüksemburg: Tali - Fighter


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
İspanya: Nebulossa - Zorra

Performans, ortadaki küpte başlıyor. Küplerin sahneye kadar iniyor. Sahne estetik olarak Benidorm Fest'te gördüğümüz gibidir. Singalong bölümünde LED ekranda şarkının sözleri; küplerde de "Zorra" yazıyor. Solistin siyah bir kostüm kıyafet tercihi yaptığı görüldü. Sahnedeki kanepenin bir kısmı İspanya bayrağının renkleriyle örtülü. Ona eşlik eden iki erkek dansçı var ve başta takım elbiseliyken sonrasında üstlerini çıkartıyorlar. Ekranda neon binalar var, sanırım, İspanya'yı yansıtıyor.

Provadan kareler:



Prova videosu:

 
İtalya: Angelina Mango - La noia

Angelina kırmızı parlak bir korse giyiyor ve kıyafetinin bacaklarında ve kollarında bitki işlemeleri var. Ona sahnede 5 kadın dansçı eşlik ediyor. Sahne çıplak ağaçların olduğu bir ormandaymışsınız gibi hissettiriyor. Ulusal finalden farklı bir sahneleme. Performansın başında küpler dansçılara yakın olacak şekilde aşağı indiriliyor ve bu küpler neon ağaç görüntüsü var. Ayrıca ağaç dallarından yapılma bir taht olup performans tam da Mango'nun burada olmasıyla başlıyor. Etnik ve doğa karışımı bir görsel şov.

Provadan kareler:




Prova videosu:



Böylece bugünün provaları tamamlandı.
 
ESC Youtube kanalı da ikinci provaları yapan ülkelerin videolarını toplu hâlde yayınladı.

Şuna göre kısaca değerlendirmemi dökeyim:

Malta: İkinci yarı finale Malta ile başlamak çok doğru olmuş. Sahnesi, performansı gayet güzel. Küçük ülke diye halk puan vermiyor. Geçen seneyi geçtim, bu sene olmalı. İkinci provasını yapan ülkeler arasında en iyisi. Chanel çakması denilmesi bırakılsın.

Arnavutluk: Besa ve ekibi öncekinden çok daha iyi kıyafet tercihi yapmış. Kısa süreden bakınca fena değil. Arnavutluk sürpriz ülke olduğu için finale kalma ihtimali var. Kumlu arka plan hoşuma gitti.

Yunanistan: Sahne için dünya starlarıyla çalışmış olan bir isimle hazırlık yapıldı ve sonuç bu mu? Hani nerede Yunan kültürü, ne alaka renk cümbüşü. Olmamış! Özensiz ve gereksiz renkli buldum.

İsviçre: Duyduğum kadarıyla playback kullanılmış. O dönen şeyin üstünde hareketli olup söyleyince normal olabilir. Ancak beğenmedim. Birleşik Krallık’ın yaptığı gibi bir iki odalı bir alan yapılabilirdi. Birincilik adayı olan için basit buldum, olmamış.

Çekya:
Bu da playback kullanmış. Ateşlerin çıkması, alternatif rock havasında küplerde görüntü ve arkada pencere detayları iyi ama playback işi bozdu. Bu arada dört dansçının kendisine benzemesi güzel.

Avusturya: İlk kıyafeti daha iyiydi. Bir de fotoğraflardaki gibi heyecanlanamadım. Bir şey olmamış ya da eksik sanki. Ne anlayamadım?

Danimarka: Kızın ulusal finaldeki canlısı daha iyiydi. Belki zorlamamak istememiştir ama öyle değilse beğenmedim, eskisi gibi olmalı.

Ermenistan: Eğlenceli ve canlısı güzel ama buradan anlıyorum ki kamera açılarından yarışma izlediğimi hissetmiyorum. Sırf bundan bile Ermenistan’ın sahnesini de beğenmedim. Açıları düzeltsinler de yarışmadan keyif alalım.

Letonya: LED’de ağaç detayı Jamala’nın performansını anımsattı. Basit olması sorun değil ama diğerlerine bakınca yetersiz ve akılda kalıcılığı yok. Letonya bu sene de zincirleri kıramayacak gibi.


Çoğunu da gömmüş gibi oldum ama beğenmedim.

 
Büyük Beşli ve İsveç’in de basına yansıyanlardan, gördüklerimden değerlendirme yapayım:


Birleşik Krallık:
Burada bir arkadaşa söylemiştim ve dediğim oldu. Bu çocuk sahnede iyi iş çıkarttı. Bu sene arenada ışık yetersizliğinden midir, en açık sahne bile karanlık hâlde. Olly akıllı hamle yaptı; televizyondan göz kamaştırır. Boks salonu soyunma odası teması başta emin olamadım ama fotoğraflara bakınca hoşuma gitti. Canlısı da sıkıntılı değil. Artı yazdırdı kendisine.

Almanya: Ülke kendi içinde son yıllarda kötü sahnelerinden sonra çok iyi sahneyle gelmiş. Gayet farklı ve hoş. Bu sene son sırada bitirme zincirini kırmak için çabalamışlar. Aferin.

İsveç: Ulusal finalle aynı olsa da aynı kalması güzel olan az sahneden biri. Tam tekno sahnesi olmuş ve finalde birinci sırada yarışacağı için şarkı iyi veya kötü fark etmeksizin sahneyle coşturur.

Fransa: Slimane iyi hazırlanmış. Zeminde yatarak söylemek, dizleri üstünde söylemek ve duman eşliğinde derken müthiş görünüyor. Kıyafeti ilk provadır diye giymiştir. Beyaz atletle sahne almaz, bir de dumanlar varken beyaz bir tarzla gelmez, şarkının klibindeki tarzıyla gelebilir. Canlısı iyi ama umarım, sonda sesinin sınırını aşmaz.

İspanya: İspanya’yı da beğendim. Özellikle arkada neon şehir grafiği görüntüsü hoşuma gitti.

İtalya: Mango’nun kıyafetini çok beğendim. Grafik, taht detayları çok hoşuma gitti ama sahneden emin olamadım. Beğendim ama müthiş değil, karanlık geldi. İkinci provayı izleyince daha net cevap veririm. Canlısı çok güzel.



Bu gruptan hepsini beğendim. Yarı finallerde bir iki ülke hariç hepsinden katbekat daha başarılı.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık