Tam özet, Arlong Park Formundan Redon'a çok teşekkürler....
Chapter 1001: Onigashima'nın Büyük-Muazzam-Canavarsı büyüklükte Savaşı.
Jinbei kapakta bir denizanası üzerinde uyuyor.
Kaido Luffy'nin kendisine hasar verdiğini görünce şok geçiriyor.
Zoro: 'Demek bu Luffy'nin o yaşlı Wanokuni'li adamdan öğrenmiş olduğu haki??
Kid: O haki de ne lan?(Bana de verin
). Nasıl yumruk ile yapılan öyle bir atak Kaido'ya karşı işe yarıyor?
Kaido kendi kendine düşünür.
Kaido:'Bu velet Kuri'de az bir zaman önce bana tamamiyle yenilmişti.
O zamandan beri ne oldu da...?
Dünyada bana karşı savaşabilecek çok az kişi var.
Kim olduğunu düşünüyor lan bu?
Kaido Luffy'e baktığı sırada onun arkasında Roger, WB, Oden ve Rocks'ın gölgelerini görür. (Rocks'ı detaylı bir şekilde göremiyoruz.)
Kaido Raimehi Hakke (Luffy'e yaptığı aynı saldırı) ile tekrardan saldırır fakat bu sefer Luffy geleceği görür ve atağı karşı savunma yapar. Fakat Kaido o kadar hızlıdır ki kısmen yine Luffy'e vurur. Kaido bu sefer Luffy'nin atağı savunabilmesi hakkında hayıflanırken Luffy'nin başından birazcık kan gelir.
Big Mom Luffy'e o ayağa kalkamadan önce İlahi Ateş ile saldırır fakat Zoro Prometheus'u Kinemon'un atağı ile yarıya böler.( Bu atağı ondan çaldığını kendi söylüyormuş.)
Kaido Luffy'e tekrar saldırıyormuş fakat Luffy'i geri çekmek için Law Shambles kullanıyormuş. Law öfkeli bir şekilde Kinemon'u kurtarmaya niyelendiği için söyleniyormuş fakat Luffy'nin gitmesi ve ilk önce bunu söylemesi gerektiğini düşünmüş (Tam anlamadım buradaki muhabbeti) o yüzden şu an Luffy'nin emirlerini takip ediyor gibi duruyor.
Kid Law'ın Luffy'nin astı olmasıyla dalga geçiyormuş ve 'Düşük Seviye İnsanlar'ın takım oluşturmasını umursamadığını söylüyormuş.
Big Mom Luffy, Law ve Kid'e İlahi Bonbon adı verilen yeni bir teknikle saldırıyormuş. Bu teknikte Prometheus 3 tane küçük ateş topuna ayrılıyormuş.
Luffy:'O ateşe ilk dokunan kişi düşük seviye öyle mi? (
Burada o ateş ile kastettiği iki şey olabilir. Bir kendilerine yapılan o Bonbon atağındaki ateşleri kastediyor. Bu durumda üçününde o yüz ifadesiyle kaçınması mantıklı olur. )
Law v Kid, Luffy'nin oyununu oynamayacaklarını söylüyor. Fakat ateş topları yaklaştığı sıra hepsi onlara dokunmayı reddediyormuş.( Bu hepsini Huh' şeklinde yüz şekilleriyle komik duruma sokuyormuş.)
Zoro Bandanasını geçiriyormuş ve Killer'a Yoluma çıkma Kamazou diyormuş. Zoro onu gülüşünden hatırlıyormuş. Killer de kılıcı 'Cezalandırıcı''yı hazırlarken Zoro'ya ;
Eğer o zamanlar bu kılıçlar elimde olsaydı, şu an ölü olurdun şeklinde cevap veriyormuş.
Zoro : Sonuç aynı olurdu diyormuş.
Zoro ve Killer Kaido'ya birlikte saldırıyorlarmış. Zoro : Rengoku Oni Giri ve Killer Zanshu Claw teknikleriyle saldırıyorlarmş. Kaido birazcık hasar almış gibi duruyormuş fakat gülüyor ve onları övüyormuş.
Zoro: Hala daha Enma'dan çok daha fazla güç dışarı salmalıyım diye söylüyormuş.
3 Kaptan'da birlikte Kaido'ya saldırıyormuş. Kaido Big Mom'a beklemesini söylüyormuş çünkü onların tüm gücünü görmek istiyormuş. Luffy Kong Gun, Law Takt atağını (Tonlarca ağırlıktaki kayaları Kaido'nun üstüne bırakmak için) , Kid de Punk Rotten: Punk Vise'' adında kafatası yüzlü badaş bir robot olan bu atağıyla her iki eliyle de Kaido'yu ezmek için tekniklerini kullanıyorlarmmış
Bu sırada, Big Mom üstten gülüyormuş ve Napolyon'u, yanan bir kılıca çeviriyormuş. Kaido Dragon Formunda kayaların altından ortaya çıkıyormuş. İnanılmaz bir çift sayıyla, Dragon formunda Kaido ve yanan ateşli kılıcıyla Big Mom 5 Supernovaya karşı çiziliyormuş.
Kaido: Hepinizi öldürmek çok büyük bir kayıp olacak ama ne edelim bu kaçınılamaz.
Ölümlerinizden sonra, hepinizin tayfalarını, hazinelerini ve sahip olduğunuz tüm Poneglifleri alacağını söylüyormuş.
Savaşı kim kazanır ise, Korsan Kral olmaktan sadece bir kaç adım uzakta olacağını söylüyormuş.
Haftaya ara var.