Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 894: 00.05

Bölümü Nasıl Buldunuz?


  • Kullanılan toplam oy
    277
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy'nin Kata'yı tutması için vurup vurmaması önemli değil ki.Aka vs Aok'ta bu adamlar 10 gün boyunca birbirlerine vurdular mı sence ? Bence vurmadılar ama dövüş 10 gün sürmüş.Yani uzun bir dövüş için illa her dakka birbirlerine vurmaları gerekmiyor.

Dof ve Sabo'nun full beden koka yapmaması normal.Kata'nın b.hakisi muhtemelen Dof'tan daha iyi.Sabo dediğimiz kişinin de b.hakisi belki Kata'nın 1 tık üstüdür.Kata'nın b.hakisinin 1 tık üstü olan bir b.haki zirve b.haki midir ? Bence değildir.Sen serinin en iyi k.hakilerinden biriyle ortalama bir b.hakiyi kıyaslıyorsun.O yüzden k.haki daha uzun süre kullanılıyor diyorsun.

Nicelik ve niteliğin aynı oranda gelişmesi bence olması gereken şey.2 adam düşün.Birinin b.hakisi çok sert ama 5 dk kullanabiliyor.Diğerinin ki daha yumuşak ama 10 dk kullanıyor.Sana mantıklı geliyor mu ? Eğer böyleyse ne anladım ben b.haki geliştirmekten.
İyi de adamlar denk. Bu denklik kuvvetle muhtemel k.hakide de geçerli. Yoksa aralarında Luffy-Kata arasındaki k.haki farkı olsa dövüş ilk gün biterdi.

Ben sana zirve demedim ki. K.haki sürekli kullanılırken b.haki bu kadar yoğun kullanılamıyor diyorum. Al en güzel örneği Luffy. K.hakisi bitti mi hiç? Ama b.hakisi bitti. Net yani. Zirvede de öyle, ortalamada da öyle, en alt düzeyde de. K.haki daha uzun süre kullanılabiliyor.

Geliyor. Miktar potansiyelle alakalı diye düşünüyorum. Herkesin iradesi farklı. Luffy'den daha sert olup Luffy kadar uzun süre kullanamayacak adamlar çoktur bence. Benim tahminim Vergo, Dof ve Cracker bu şekildedir. Dof hele, mal değil, kaldırabilecek olsa yapardı. Tam beden korumaya kim hayır der? Hele paso dayak yerken. Herkesin harcı değil bu. G4 evet biraz riskli. Fakat bu risk sadece cesaret göstergesi değil. Haki potansiyelinin de göstergesi. O kadar haki herkeste yok ki kullansın.
 
Bir ara detaylı da yazmak isterim bölüm hakkında ama hala şunu anlamayanlar var. Katakuri'nin kendine güveni tam ve yenilgi diye bir şey düşünmüyor. Böyle düşünen adam dövüşü istediği gibi uzatır. Bire birde araya girip bire birliği bozanlar yüzünden olayı dengelemek için aynı zararı kendine de verir. Luffy'i istediği gibi güç testine tutup Luffy'nin sınırlarını da ölçebilir. Çünkü adamın aklında yenilgi diye birşey yok. Ayrıca adam Luffy'i sadece fiziksel oarak değil zihinsel olarak da yenmek istiyor ki kendisine mızrağı saplamadan önce durmadan "ayağa kalkma yenilgini kabul et" diyor. Yoksa yerde düşmüş rakibine vurmaması öldürmemesi sizce mantıklı mı? Bunun için kafayı yemiş olması lazım. İşte hem bunu hem "ayağa kalk" tabirleri bunu gösteriyor. O yüzden Katakuri'nin zarar veremediğine dair tabirler bunlar dışarıda bırakılarak değerlendirilmesi bana pek akıllıca gelmiyor.

EDİT: Mızrağı sapladıktan sonra ise onu dengi kabul ediyor ve bana tüm potansiyelile gel seni öyle yeneceğim mesajı veriyor. İşte bu serideki en güçlü karakterlerden biri olmanın getirdiği bir avantaj. Bir zamanlar biriin dediği gibi "güçsüzler nasıl öleceklerini seçemezler." tabirinin genişletilmiş hali şu anki durum. Adam güçlü ve istediği gibi dövüşebilir. Çünkü adamın lugatında yenilgi diye bir düşünce yok.
Olayın özeti budur. Ekstra bir şey yazmaya gerek yok.
 
Geleceği görme tamamen işin hikaye kısmı. Akainu yeri magma havuzu yapsa anında erir zaten lastik moçi ikilisi. :)
Bu da ayrı bi saçmalık oldu. Şimdi geleceği görenler en güçlüleri dedi, e otomatik olarak 4 Yonkou 3 amiral de çıkacak bu güç. Çıkmaması kendisiyle çelişmesi demek. Mihawk, WB Jr gibi adamlarda da çıksa kimse şaşırmaz. Yani bu lafı söyleyerek hata yaptı Oda. H, haki ve geleceği görme muhabbeti bu adamların hepsinde çıkması lazım mantıken. E hal böyle olunca işin cılkı çıkıyor. Mesela Toriko'da sadece baş karakter de 3 şeytan vardı mis gibiydi. Eğer 3-4 kişiye aynı gücü verseydi cılkı çıkardı ama adam öyle yapmadı ki bana göre en iyisini yaptı. Keşke Oda'da böyle yapsaydı. Hancock da H.haki olsa ne olur olmasa ne olur.
 
"Ah,, Bu Doğru..." Derken Luffy orada neyi kast etti acaba?
Yatarken düşündüğü için hemen kalkmadığı oluyordu Luffy nin.... Bu dönüşüm içinde bir FB gelecektir büyük ihtimalle.
 
Pxin attığı 1 2 lazer değil ha bu, Kizaru bildigin tamamen ışığa dönüşüp lazer yağdirıyor. :)

Kizaru Luffy'ye bakarken arkadan WB (hayatında arkadan saldırı almamış kişi :)) saldırıyor. Kizaru saldırıyı anlayıp Bisentonun üstüne çıkarak karşı saldırısını yapıyor. Kizaru'nun Gözlem Haki seviyesi WB'den iyidir bence.
Luffy'nin Kizaru'dan kaçma şansı yok şimdiki Gözlem Haki seviyesi ile.

 
Son düzenleme:
Ulan Oda, Şu kurgu ayağına Luffy'yi halden hale düşürüp sonra da kimleri yendirtiyorsun. Güç dengesinin ağzına ettin. Neyse, Luffy fanı olduğumdan görmezden geleceğim bu sefer. Katakuri'nin kazanacağını düşündüp hep ama tatlı bir yanılgı olacak benimki. :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 6)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık