Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

One Piece vs. Naruto

Hangi Taraf Kazanır ?

  • One Piece Ekibi

    Kullanılan: 73 40.3%
  • Naruto Ekibi

    Kullanılan: 103 56.9%
  • Yenişemezler

    Kullanılan: 5 2.8%

  • Kullanılan toplam oy
    181
Ama dediğim gibi güç farkını bilemeyiz. Belki bizim çok güçlü bir saldırı gibi gördüğümüz OP evrenindeki bir şey, Naruto evreninde sinek ısırığı gibi çıkabilir. Ya da Tsunade ve Garp yumruk yumruğa çarpışsa belki de Tsunade uçuracak Garp'ı. Elbette iki farklı dinamikleri olan evreni karşılaştırırken bazı şeyleri kafamızda kurmamız gerekiyor o yüzden bir şey diyemem tam olarak. Sana göre dayanıklılıkları daha fazla olduğundan OP'yi önde görüyorsun. Bana göre de tek bir rinneganlı Madara tüm OP'ye yeter :)
Ya tabii 2 farklı evreni karşılaştırırken birazda kendi hayal dünyanda nasıl gördüğüne bağlı.Optaki karakterlerin fiziksel kuvvetleri bana hep uçuk gelmiştir.Hele Naruto evreniyle karşılaştırılınca.Dayanıklılıkları da öyle.

Yani dediğin gibi bazı şeyler kafanda nasıl kurduğunla alakalı.
 
@Densetsu no Samurai

1-Kaido vs Hashirama

Kaido uzun süre tutabilir diyorum.Buda heykeli bir sürü yumruk atıyor aynı anda ama Kaido'nun dayanıklılığını ve o yumrukların bir kısmını karşılayabilirse kazanma ihtimali var.Şimdilik berabere diyeyim.

2-WB vs Madara

Açıkçası ilk mesajı yazarken Madara'nın şu siyah toplarını unutmuştum.Eski bölümlere bakarken gördüm şimdi.O siyah toplara dokunduğun anda vücudunu siliyodu sanırım.O yeteneğini kabul edicez mi ? Edersek WB'nin Madara'ya dokunma ihtimali yok gibi.Hatta Madara sırf o yetenekten 1 vs allda yapabilir.Etmezsek bunlara da aşağı yukarı denk gibi.Madara'da jutsu bolluğu var yanına kolay kolay yaklaştırmaz.Shinra tensei ile WB'nin depremini karşılar.Meteor işi de sıkıntı.Ama meteoru kendi de edo tensei olduğu için atabiliyordu.O seviye de meteor atamaz ama daha ufak çaplı meteorlarla sıkıntı yaratabilir.Dediğim gibi eğer o siyah toplar yoksa yüksek zorluk Madara derdim buna.

3-Garp vs Gai

Bu vsde Gai'nin tabii ki 8. kapı açmış halini baz alıyorum.Madara dayanabilmişti o saldırılara.Op evrenini fiziksel kuvvette dolayısıyla da dayanıklılıkta da daha üstün gördüğümden Garp alır.

4-Shanks vs Naruto

Açıkçası kral hakinin yeteneklerine bakıyor biraz.Kral haki doğayı kontrol etme tarzında uzak menzilli saldırı avantajı varsa Shanks'a ihtimal veriyorum.Naruto evrenindekilerin zaten kazanma şansı varsa o da uzak menzilli saldırılardan dolayıdır.Yakın dövüşte büyük bir kuvvet farkı var.Bu vsde de bijuu damalar,frsler falanda iş görebilir.Neyse buna da berabere diyorum.

5-BM vs Bee

Opta son 30 chapterı falan okumadım.BM'nin yeteneklerine fazla hakim değilim ama gördüğüm kadarıyla şimşek tarzı saldırıları var.Bee'nin de biju dama,raiton falan uzak menzilli saldırıları var.Bunlara da aşağı yukarı denk diyorum.

Şimdi bu yazdıklarım Naruto'da en çok sıkıntı çıkaracak olanlardı.Ve aşağı yukarı 2 tarafta birbirlerini karşılayabilir.

6-Kizaru vs Minato

Minato'da uzak menzilli saldırılar yok gördüğümüz kadarıyla.Anca mühürle iş yapması lazım ki kazanabilsin.Ama Kizaru'ya bunu yapacağını sanmam.Fiziksek kuvvet farkından dolayı Kizaru diyorum.İlla ki vurur.Minato'nun bir taraflarını kırıp eline verir gibi geliyor.

7-Aokiji vs Tobirama

Tobirama reyizin de su teknikleri Aokiji gibi bir adam karşısında işe yaramaz.Hız konusuna gelince de Tobirama ışınlanır Aokiji vuramaz diye bir şey yok.2 seride de yok böyle bir şey.Tobirama abisinden fersah fersah hızlı olmasına rağmen höyt dedi mi susuyordu.Aokiji diyorum bu vsye de.

8-Rayleigh vs Jiraiya

Ray'in zirve hali yonko eder.Ray'in uzaktan sağlam kılıç saldırıları yapacağını varsayaraktan Jiraiya'nın rasenganını,kuchiyoselerini falan karşılar.Jiraiya'nin sage modu falan kurtaramaz bence.Ray alır.

9-Shiki vs Oroçu

Shiki'nin yeteneklerine falan çok hakim değilim ama genç hali amiral vardır en az.Shiki'ye daha yakınım ama buna kararsızım diyeyim.Orochimaru değişik bi adam.Ne yapabileceği kestirilemiyor.

10-Katakuri vs Kakuzu

Valla Katakuri tek tek alır canlarını bence.Son 30 civarı chapterı okumadığımdan Katakuri'ye de pek hakim değilim ama mochiymiş sanırım.Element jutsularını karşılar bir şekilde.Kakuzu zaten yakın dövüşe de giriyor ara sıra.Katakuri için bulunmaz fırsat.Katakuri alır.

11-Dof vs Tsunade

Tsunade'nin gördüğümüz yetenekleri saf güç+iyileşme.Önceki mesajda da yazdım zaten.Tsunade en fazla 2y önceki Lucci kadar fiziksel kuvveti vardır.Dof'un ondan daha üstün saf güç+b.hakiyi varsayarsak Tsunade kendini iyileştiremeyene kadar saf kuvvetle bile döver bence.:D

Uyanışa falan gerek yok.

12-Akainu vs Kisame

Akainu zaten magma atıyor.Kisame'nin tüm su bazlı saldırılarını karşılar.İlla ki yakın dövüşe girilir.O zamanda Akainu deler geçer.Sonra diğerlerine yardıma gider.

13-Croco vs Gaara

Gaara alır gibi.Fiziksel olarak aşağı yukarı aynı desek.Gaara'nın kumu otomatik olarak Gaara'yı koruyor zaten.Croco o savunmayı geçemeyebilir.Gaara'yı daha avantajlı görüyorum.

14-Fuji vs Hiruzen

Fuji meteor atabiliyor aynı zamanda kılıçla uzak menzilli saldırı yapabiliyodur diye düşünüyorum.Hiruzen jutsu bolluğuyla zorlayabilir ama ciddi hasarlar vereceğini sanmıyorum.Hiruzen uzun süre tutar ama sonunda Fuji alır.

15-Marco vs Konan

Konan'ın zaten pek bir şeyi yok.Tobi'nin ışınlanmasını çözüp 10 dk kağıt patlattı da yorulmuştu.Marco'nun iyileşmesini göz önüne alırsak ciddi hasar veremezler.Marco kolay bir şekilde alır.

16-Jinbe vs Pain

Yahiko'nun tendosu sıkıntı.Shinra tensei gibi tekniği Jinbe'nin su saldırıları karşılayamayabilir.Fiziksel olarak Jinbe avantajlıda Pain yaklaştırmaz muhtemelen yanına.Pain diyorum.

17-Enel vs Raikage

Raikage derim.

18-Mihawk vs İtachi

İtachi'yi ne kadar sevsemde çakrası az olan biriydi.Uzun dövüşlere çok gelemiyor.Susanoosu açıkken yata aynası gibi bir kalkanla Mihawk'ın en iyi kılıç saldırılarını bile karşılayabilir ama pili bitince malesef Mihawk alır.

Çok fazla isim yazdığından kimi kimle eşleştirsem diye düşünmedim.Genel olarak opu üstün görüyorum.Ama Madara'nın şu siyah toplar sıkıntı.Eğer onları da kabul ediyorsak Madara dokunulmaz gibi bir şey direk 1 vs allda olabilir.

Uzun zamandır Naruto ile ilgili bir şey yazmadığımdan bir heves geldi.:D

@Vicious

İzanami herkese yapılmıyor.İzanagi +1 can demek.Önemli gibi gözüksede çok faydası olucağını sanmam.Amaterasuyu uzak menzilli saldırılarla da karşılayabilirler.
Öncelikle Naruto dünyasını bölmek bir hata bunu belirtmek isterim. Bu adamaların bir savaş formasyonları va kombo soladırıları var. Bunu toplu yaptıkları hemen her savaşta gördük seride. Kaldıki Naruto takım halinda daha uyumlu ve daha da güçlü bir hal alacaktır.

Misal Dof vs Tsunade demişsin ama Tsunade arkada bekleyip sümüklü böceği ile iyileştirme ve çakra yükseltme yapacağını hesaba katman gerekir. Bu durumda da Naruto tarafı Dof'u Tsunadeye yaklaştırıyorsa kaybetsin zaten. Yaklaştığını varsayarsak sadece Tsunade ile karşılaşmayacak. Narutonun bijuu gücü ile güçlendirilmiş bir Tsunade olacak karşısında, bir de bunun yanında sağdan soldan zehir atan ve kesmenin işe yaramayacağı Katsuya olacak. Bir de bu kadının yumruklarının ve tekmelerinin G3 civarı (altı ya da üstü) olduğunu varsayarsak -ki bu yumruk ve tekmeler G3'ten çok daha hızlılar- Dof'un durumu ne olur ?
Burada Byakugou kullanmadan attığı tekmeler ortada. Sen bunun üzerine Byakugou artı bijuu çakrasını ekle öyle hesapla.

Gai'nin gücünü de şöyle anlatayım. Evren değişyiren bir tanrı vari bir varlık var, Madara'nın o varlığın gücüne ulaşmasına ramak kalmış. Hani dünya falan yapıyor boyutlar arası yolculuk yapıyor. Gai'de bu güce ramak kalan adamı tekme tokat dövüyor.


Fiziksel güç meselesine gelelim. Tsunade'nin sümüklüyle verdiği çakra artırımı ve hemen tedavi, Naruto'nun juubi çakrası dağıtması ve bir dokunşla yaptığı iyileştirme gücü, Madara ve Nagato'da bulunan rinneganın rinne tensei ile ölenleri diriltebilmeleri. Toplamda fiziki güç olarak galiba baya öne geçiyorlar. Ayrıca fizik güç olarak OP'de çok iyi kabul edilen Garp'ın yumruk ile dağ yıkması övülüyor bildiğimiz gibi, gücüne referans vermek için kullanılıyor bu durum, Susanoo ile Madara 2 dağ birden kesiyor, bijuu dama 2-3 dağ yok ediyor.

Ameterasu'yu uzaktan durdurabilirler demişsin ama ne ile durduracaklar ben onu hala çözemedim.

OP'nin uzak menzil saldırılarında avantajlı olduğundan bahsetmişsin. O zaman Naruto'nun uzak menzilli saldırılarını bir sıralamakta fayda görüyorum -ki bana sorarsan uzak menzilde Naruto daha avantajlı-. 2 tane bijuu dama, Ametarasu, Katon, Rasen Shiruken, Gaara'nın hemen her saldırısı, Gai 5 kapıyı açınca ayı yapıyordu havayı tüm kapıları sen düşün, Mokuton saldırılarının bir çoğu -ki kullanan iki kişi var-, Naruto ve Madara'da bulunan siyah toplar. Jutsuların kombinasyonlu halleride var ama onları şimdilik geçelim.

Uzak menzil savuna mekanizmasına balalım bir de Naruto tarafının. Senju'nun kullandığı bijuu dama sektiren yeteneği, susanoo, 2 bijuu, Orochimaru'nun kullandığı kapılar, Minato'nun ve Tobirama'nın saldırıyı başka tarafa göndermeleri, yine aynı yetenek ile yer değiştirebilmeleri.


Susanoo'yu kolay aşarlar demişsin. Buna sebepte Tsunadenin çatlatmasını örnek vermişsin ama
bu Sudanoo ile
bu Susanoo'yu bir tutmaman gerekir. İki Susanoo'nun gücü arasında dağlar kadar fark var.

Naruto tarafının sayıca üstün olma durumu da var tabi. Kage bunshiniydi, mokuton bunshiniydi, kuchiyosesiydi falan derken ortalık çok kalabalıklaşıyor. WB'nin bir yumruğuna bakar diyeceksin bunshinler eve doğrudur. Ama adamlar ninja, sen yumruk attığında ortamdan gitmiş oluyorlar bir bakıyorsun kafandan Oodama rasengan bilmemene atıyorsana. Kuchiyoseeler mücadelede çok büyük hasarlar vermeyecek belki ama zehiriydi asidiydi derken MF'de ki WB ve müttefiklerinden beter ederler benden demesi.



Son olarak şunu da ekleyeyim. Nagato bijuusuz Naruto'yu kayaların içina hapsetmeye çalışmıştı ve bu jutsu ile Rikudou Sennin'in AY'ı oluşturduğunu söylediler. Hani ay yapıyor adam. Madara bu adamdan bir parmak aşağıda arkadaşın söylediği durumda. OP'da WB büyük yıkım yapıyor eyvallah -ki MF ye yaptığı o büyük saldırı takdire şayandır ama bijuu dama ya da susanoonun kesişi daha büyük hasar bırakır- ama adam ay oluşturuyor. Koy OP ve Naruto karakterlerini dövüşsün orada. Öyle büyük hani.

Bijuu damayı tam olarak kavraman için şu videoyu atayım. Küçümsediğini düşünüyorum o gücü şahsen.

Ben bu şekilde etki eden ve dağlar aşan bir saldırı hatırlamıyorum OP'de.


Edit: Jinbei, Kisameyi kontrol edebilir mi acaba.:oleyo2:
 
Son düzenleme:
Naruto evreni her ne kadar ağır basıo gibi görünsede her anlamda , op de ki haki kavramı nedeniyle op derim.
 
Öncelikle Naruto dünyasını bölmek bir hata bunu belirtmek isterim. Bu adamaların bir savaş formasyonları va kombo soladırıları var. Bunu toplu yaptıkları hemen her savaşta gördük seride. Kaldıki Naruto takım halinda daha uyumlu ve daha da güçlü bir hal alacaktır.
Densetsu teke tek değerlendirme mi istediği için teke tek değerlendirdim.Kombinasyon açısından Naruto daha avantajlı ona katılıyorum zaten.Bireysel olarak op karakterlerini üstte görüyorum.

Misal Dof vs Tsunade demişsin ama Tsunade arkada bekleyip sümüklü böceği ile iyileştirme ve çakra yükseltme yapacağını hesaba katman gerekir. Bu durumda da Naruto tarafı Dof'u Tsunadeye yaklaştırıyorsa kaybetsin zaten. Yaklaştığını varsayarsak sadece Tsunade ile karşılaşmayacak. Narutonun bijuu gücü ile güçlendirilmiş bir Tsunade olacak karşısında, bir de bunun yanında sağdan soldan zehir atan ve kesmenin işe yaramayacağı Katsuya olacak. Bir de bu kadının yumruklarının ve tekmelerinin G3 civarı (altı ya da üstü) olduğunu varsayarsak -ki bu yumruk ve tekmeler G3'ten çok daha hızlılar- Dof'un durumu ne olur ?
Çok fazla karakter olduğundan öylesine eşleştirdim.Dof yerine başkası da karşısında olabilir.Teminde dediğim gibi bireysel değerlendirip kombinasyonları işin içine katmadığımdan Naruto'nun çakra verebileceğini de hesaba katmadım.Ama G3 civarı bir yumruk bile Dof'a adam akıllı etki etmez.Daha meyvesi var bu işin.Tsunade yakın dövüşçü biri Dof'un yakınına kolay bir şekilde giremeyebilir ki girerse de hala optakilerin fiziksel kuvvetini üstte görüyorum.

Gai'nin gücünü de şöyle anlatayım. Evren değişyiren bir tanrı vari bir varlık var, Madara'nın o varlığın gücüne ulaşmasına ramak kalmış. Hani dünya falan yapıyor boyutlar arası yolculuk yapıyor. Gai'de bu güce ramak kalan adamı tekme tokat dövüyor.
Gai'nin gücünü zaten biliyorum.Evet Madara Naruto evreni içinde Tanrı vari bir varlığa ulaşmasına ramak kala o dayağa yedi ama o Madara bile fiziksel olarak ne kadar iyi ? Naruto daha çok ninjutsunun ön planda olduğu bir seri.Senjutsun yoksa ya da Raikage,Tsunade gibi fiziksel kuvvete önem vermiyorsan fiziksel kuvvetin optakilerle karşılaştırılamaz bence.Ki senjutsusu olan birinin saf kuvvetini bile optaki zirve karakterlerin saf kuvvetiyle karşılaştıramıyorum.Belki de ben abartıyorum ama opu bu konuda çok avantajlı görüyorum.

Fiziksel güç meselesine gelelim. Tsunade'nin sümüklüyle verdiği çakra artırımı ve hemen tedavi, Naruto'nun juubi çakrası dağıtması ve bir dokunşla yaptığı iyileştirme gücü, Madara ve Nagato'da bulunan rinneganın rinne tensei ile ölenleri diriltebilmeleri. Toplamda fiziki güç olarak galiba baya öne geçiyorlar. Ayrıca fizik güç olarak OP'de çok iyi kabul edilen Garp'ın yumruk ile dağ yıkması övülüyor bildiğimiz gibi, gücüne referans vermek için kullanılıyor bu durum, Susanoo ile Madara 2 dağ birden kesiyor, bijuu dama 2-3 dağ yok ediyor.
Fiziksel güçten kastım rinne tensei,iyileşme falan değildi ki.Bildiğin kim yumruk atsa daha çok hasar verirdi.Susanoo,biju dama falan uzak menzilli saldırılar onların yıkıcı olduğunu kabul ediyorum ama onlar fiziksel kuvvete girmez.Mesela Hashirama'dan herkül diye bahsediliyordu yanılmıyorsam.İşte o Hashi yumruklayarak dağı parçalayabilir mi ? Bence yapamaz.Bunu kastediyorum.

OP'nin uzak menzil saldırılarında avantajlı olduğundan bahsetmişsin. O zaman Naruto'nun uzak menzilli saldırılarını bir sıralamakta fayda görüyorum -ki bana sorarsan uzak menzilde Naruto daha avantajlı-. 2 tane bijuu dama, Ametarasu, Katon, Rasen Shiruken, Gaara'nın hemen her saldırısı, Gai 5 kapıyı açınca ayı yapıyordu havayı tüm kapıları sen düşün, Mokuton saldırılarının bir çoğu -ki kullanan iki kişi var-, Naruto ve Madara'da bulunan siyah toplar. Jutsuların kombinasyonlu halleride var ama onları şimdilik geçelim.

Uzak menzil savuna mekanizmasına balalım bir de Naruto tarafının. Senju'nun kullandığı bijuu dama sektiren yeteneği, susanoo, 2 bijuu, Orochimaru'nun kullandığı kapılar, Minato'nun ve Tobirama'nın saldırıyı başka tarafa göndermeleri, yine aynı yetenek ile yer değiştirebilmeleri.
Yanlış anlamışsın.Aksine Naruto'yu uzak menzilli saldırılar yönünden avantajlı görüyorum.Zaten Naruto'da en çok kullanılan jutsu türü ninjutsu ve ninjutsularında nerdeyse %80-90'ı uzak menzilli.Zaten beni düşündüren de bu uzak menzilli saldırılar ve fiziksel kuvvet olayıydı.Opta her karakterde uzak menzilli saldırı yok.Naruto bu yönden kolay yenilmez.Uzun süre tutarlar rakiplerini ama çok büyükte hasar vereceklerini sanmıyorum.Opta uzak menzilli saldırıları olan adamlara direk kafadan şans verdim zaten farkettiysen.(WB vs Madara kısmı hariç)

Bijuu damayı tam olarak kavraman için şu videoyu atayım. Küçümsediğini düşünüyorum o gücü şahsen.
Biju Dama'yı küçümsemiyorum.Aksine yazarken bijularından dolayı Bee ve Naruto'yu sıkıntılı adamlar olarak yazdım.
Ve bakarsan kral hakiden beklentime göre Shanks vs Naruto'ya berabere dedim.Kral hakiden uzak menzilli saldırı yapabileceğin sağlam şeyler çıkabileceğinden biju damayı,frsyi falan karşılayabilir dedim.Aynı şekilde BM'de de şimşek bazlı bir saldırı vardı yanlış hatırlamıyorsam.Ve tam gücünü görmedik.Onda da sağlam uzak menzilli saldırılar çıkarsa biju damayı karşılayabilirler.
 
@Sora

Harika yazmışsın eline sağlık.Bende senin gibi düşünüyorum.Op tarafındaki kombine saldırılar ile Narutoda olabilecek kombine saldırıları kıyaslayınca Naruto nerdeyse iki ye hatta üçe katlıyor.
 
Fiziksel güçten kastım rinne tensei,iyileşme falan değildi ki.Bildiğin kim yumruk atsa daha çok hasar verirdi.Susanoo,biju dama falan uzak menzilli saldırılar onların yıkıcı olduğunu kabul ediyorum ama onlar fiziksel kuvvete girmez.Mesela Hashirama'dan herkül diye bahsediliyordu yanılmıyorsam.İşte o Hashi yumruklayarak dağı parçalayabilir mi ? Bence yapamaz.Bunu kastediyorum.

Madara, Tsunade'yi güçsüzsün diye aşağılarken -ki o gücüde attım- Hashirama'nın gücünden bahsediyordu. Eğer bahsettiği gibiyse Hashirama -bence evet- yumrukla dağ yıkabilir.
 
Genjutsu olayı var, İtachi genjutsuya kaptırttı mı baya sıkıntı olur. Genjutsunun üstesinden gelebilirlerse OP evreni alır.
Edit: Genjutsu olmayacak yazılmış. O halde OP ezer geçer.
 
Son düzenleme:
Painden kasıt Nagato herhalde. O Nagato ki bee ile narutoyu üstelik bijuu moddayken paket etmişti. İtachi gelmese gebermişti ikisi de. Altı tekniğin tek bedende toplanması korkunç güç veriyor. Yani tek başına Nagato bile teker teker herkesi indirir opta
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık