Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 870: Elveda

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    185
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hocam simdi ezik demiyorum ama shanks 28 29 yaşında deniz kralına kol kaptırdı,bigmom 5 yaşında efsane elbaf devinin kılıcını kırıp öldürdü.Ne olduda bu ikisi su anda birbirlerine denkler(shanks tek kollu iken).
Bu tarz şeyler maalesef uzun ömürlü serilerin yaşadığı problemlerdir.

Yani E. Oda, Shanks'i tasarlarken 20 yıl evvel, Big Mom'ın B'sini bile düşünmemiştir daha.

Ya da Crocodile gibi muazzam bir düşmanı Luffy ile erkenden karşı karşıya getirmiş oldu; Marineford'da Croco'nun karizmasını toparlamak zorunluluğu hissetti.

Mihawk'ı bir savaş lordu olarak çizdi; çünkü serinin başında bu ünvan onun ne kadar tehlikeli olduğunu gösteriyordu. Fakat bugün gelinen noktada Buggy de savaş lordu oldu.

WB'yi en güçlü adam ilan etti, bunu yapalı çok uzun süre olmuştu, artık düzeltilecek bir durum değildi. Kaido'ya "en güçlü yaratık" gibi saçma bir ünvan verdi.

Elbaf devleri ile erkenden tanıştırdı, onları muazzam bir güç olarak gösterdi. Ama yıllar sonra Luffy'e Elbaf'ın önemli savaşçılarından birine tek attırdı...

İşte bu tarz tutarsızlıklar; maalesef böylesine uzun süren bütün serilerin kaderi...
 
@Raiden

Nasıl yani Musti? Usopp'ta olsa idi bu meyve, tek yemeyecek miydi bu formda? Bal gibi de yiyecekti. Dayanıklılıkla alakalı bir mevzuu var ortada. Bege, bu açıdan takdir edilmeli ama her şeyi Bege'ye bağlamak olmaz. Netice itibariyle Mom ile aralarında uçuk fark var. Ama sonuç? Üç vuruş ve Bege'nin bilinci hala açık. Tek atabilmesi için illa Usopp ayarı adamlar mı lazım? Nasıl amiral üstü güç o zaman bu Musti? Ben Mom'dan tek atmasını beklemedim, üç vuruşta bayıltamamasına da şaşırmadım, çünkü kadında amiral üstü güç olduğunu düşünmüyordum. Ama amiral üstü diyenler durumu açıklayamadı. Ama o kale, bir açıklama değil. Dediğim gibi Usopp olsa işi bitmişti zira.

Daha önce de söyledim ateş yahut elektrik katkısı olsa idi belki bu üçüncü vuruşta bayıltırdı. Ama amiral üstü olduğu kesin olan WB, eğer üçüncü vuruşu yapabilse Akainu'yu bayıltabilirdi. Arada çok fark var gibi duruyor. Hani yakındı bunlar WB'ye? Görüyoruz işte, "WB bile" demesinin bir sebebi varmış.

WB'nin savunması da daha iyi. Havaya vur, blokla. Dayanıklılığını söylemeye gerek yok zaten. Hakisi de tahminim daha iyidir. Hiç de yakın gibi durmuyorlar.

Neyse, inşallah ortada bırakmaz da herkes iyicene görür gücünü. Sürpriz yapıp amiral üstü çıkarsa gelip yanıldığımı söyleyeceğim. Ama inşallah öyle değilse de amiral üstü diyenler öyle olmadığını söyleyebilirler.
Elbette sadece meyvesi değil. Kendi dayanıklılığı da var.

Valla amiral altı-üstü muhabbetine hiç girmeyelim İso. :D Son bölümlerle birlikte düşüncem daha da netleşti. Bu kadın amiralleri çırpar. Katılmadığını biliyorum o yüzden hiç tartışmayalım. :/

Daha sonra Mom-Bege meselesi var. Wb orada tüm gücüyle vurdu. Oğlunu kaybetmenin verdiği acıyla yapabileceğinin en iyisini yaptı. Üstelik öncesinde de sağlamından geçirmişti Akainu'ya. Şimdi sen bana Bigmom'ın gücünün ne kadarını kullandığını söyleyebilir misin? Ben söyleyemem. Dahası ortada bildiğin kurgu var işte yav. O kalenin dağılmaması lazımdı, dağılmadı. Bizimkilerin kurtulmak için bir mucizeye ihtiyacı vardı, haftaya kutu patlayacak. Adamın kafasındaki senaryoya göre gidiyor işte.
 
Sanji olebilir ney la ? Luffynin ölmesi ile eşdeģer bir şey bu.
Yok daha neler luffy ile zoro desen neysede sanjiyle luffyi eşdeger olamaz. Sanjinin ölme ihtimali çok düşük tabi ama bu yorumlar anlık düşünceler sonuçta gelişen ve sonucu kestirilemeyen bir arc var hala. Sanjinin ayrılışından sonra yaşanan olaylar boyle bir düşünceye sürükledi bir anlık beni.
 
Bu arada E. Oda'nın hikâyeye eskisi kadar hakim olmadığını düşünüyorum.

Timeskip ile seriye büyük zarar verdi. Gerekli bir timeskip idi ancak o 2 yıllık süreci 40-50 bölümlük bile olsa bir arc olarak işlemeliydi.

Çünkü timeskip'ten sonra tayfaya dair hep bir soru işareti oluştu akıllarda ve bu akıcılığı bozdu.

Ondan önce tayfanın gelişimini adım adım kendi gözlerimizle tanık oluyorken, şimdi birden bire herkes çok afedersiniz ama g.tünden yeni element uydurarak yeni teknikler ortaya çıkartıyor.

Tayfanın gücü benim açımdan inandırıcılığını kaybetti.
 
Yok daha neler luffy ile zoro desen neysede sanjiyle luffyi eşdeger olamaz. Sanjinin ölme ihtimali çok düşük tabi ama bu yorumlar anlık düşünceler sonuçta gelişen ve sonucu kestirilemeyen bir arc var hala. Sanjinin ayrılışından sonra yaşanan olaylar boyle bir düşünceye sürükledi bir anlık beni.
Zori kim ? Seni geçeceğim,yeneceğim ve keseceğim dediği adama Luffynin hayali için diz çöken adam mı ? Zoronun hayali çoktan çöpe atıldı.Sanji Luffy için gidip okamalar ile aynı adada kaldı iki yil.Bu seride bir tek Luffy var gerisi pek umrumda deģil mangakanin.

@Taisho

Jimbei var işte.Tam ölmelik.
 
Zori kim ? Seni geçeceğim,yeneceğim ve keseceğim dediği adama Luffynin hayali için diz çöken adam mı ? Zoronun hayali çoktan çöpe atıldı.Sanji Luffy için gidip okamalar ile aynı adada kaldı iki yil.Bu seride bir tek Luffy var gerisi pek umrumda deģil mangakanin.

@Taisho

Jimbei var işte.Tam ölmelik.
Zoro ile Mihawk arasında Usta-Çırak ilişkisi oluştu. Bunda problem ne?

Luffy de Korsanlar Kralı olacağım diyor ve eski KK'nin yardımcı kaptanından eğitim alıyor?
 
Bigmom'ın ruhlar ile kendini güçlendirmesini bekliyorum. Moria hesabı.
Şuanda Jack ayarı birşeydir.
Moria bile daha güçlü yumruklar vurduğu evrende yonkou bu kadar basit saldırılar yapmaz.
 
Rica ederim fikrimi merak edip sormuşsun ben teşekkür ederim :)

Katakuri kaçmalarına engel olur eğer dümdüz uçup gitmeye çalışırlarsa. Ancak bir plan yapabilirler. Belki Nami sıcak su ile yağmur felan yağdırır atıyorum, Caesar duman ile kaplar her yeri göz gözü görmez olur gibi :) Burası mangakanın üretkenliğine kalmış. Çok değişik kombinasyonlar yapabilir.

Savaşma kısmı içinse ben en baştan beri Mom'ın ineceğini ancak bizimkilerin buna gücünün yetmeyeceğini düşünüyordum. Ya yardım gelecekti ya da bizimkiler çıkan bir kaosta kaçacaktı adaya gelen amiraller vs indirecekti biz sonradan duyacaktık. Çünkü bu kadar işlendikten sonra hikayenin devamı için aradan çıkması lazım. Artık fazla bir gizemi kalmadı. Okuyucular bu adadan sonra tekrar Mom'ı karşılarında görmek istemeyecektir.

Luffy'nin sonunda Mom'ın karşısına doğrudan dikilmesi iyi oldu. Savaşsalar da kaçsalar da biraz kapışmasını herkes istiyordu/bekliyordu. Yoksa içimizde ukde kalırdı.
Rica ederim :)

Kesinlikle, kaçmayıp Linlin'ine saldırmaları güzel oldu. Koca Ana düşecekse, bu işin içerisinde bizimkiler de olur diyorum, çünkü Linlin'i bu kadar zayıflatan Luffy ve diğerleri oldu. Ortalığı karıştırıp, kaosa sebep olan Luffy, Cracker gibi muazzam bir gücü devre dışı bırakan Luffy. Ee bi zahmet düşerken de orada olsun Luffy, değil mi?! :)
 
Sanji ölebilir cümlesi bir ihtimal. Kesin bir şey değil. Dayanağını da paylaştım. Elbette Sanji'nin ölümü neredeyse Luffy ile eşdeğer olur. Özellikle Nami, Chopper gibi karakterler Sanji'nin gücüne fazlasıyla güveniyorlar. Genelde onları koruyan bir karakter zaten. Daha önce de demiştim. Oda Sanji'yi ya karşımıza yeni bir karakter çıkardığında gücünü anlamamız için piyon olarak kullanıyor ya da korumacı kimliğiyle bizlere gösteriyor -Fishman'de prensesi, Punk Hazard'da Namileri, Tashigi'yi, Dressrosa'da Viola'yı, Namileri, Zou'da Namileri ve Çay Partisine katılmayı kabul ederek dolaylı yoldan Luffyleri, burada da ailesini ve özellikle Reiju'yu-.
Ben Wano'da ölürse ölür diyorum bunu da Luffy'nin Ace'i kaybedip Amirallerle arasındaki güç farkını gördükten sonra eğitimi kabul etmesiyle bağdaştırıyorum. Sanji ölür, Yonkou ile arasındaki güç farkını anlar yeni biri çıkar eğitim verir. Biz de haki-uyanış falan tam öğreniriz.

Yahu bi Pedro vardı ne oldu ona?
Resimde gördüğün gibi takılıyor öyle Jinbei gibi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 11)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık