Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Tartışma] Güç, Vs Tartışma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fazla takılmayın. Mangaka ne etliye karıştı ne sütlüye. Garip bir vs çizdi bıraktı. Kraker daha güçlüydü muhtemelen. Lakin arcın sonlarında karşılaşsalar Luffy yerdi bunu büyük ihtimalle. Adam duruma göre, ortama göre vs çiziyor. Yaptım oldu havasında. Kimi isterse ona kazandırıyor.
 
Cracker daha güçlü değildi.En azından g4 formundan.Belli ki Jack ile arasında güç farkı var ödüller onu gösteriyor.Bisküvi yemese luffy bu kadar kolay yenemezdi ama daha çabuk yenerdi ordu olmasa.Krakerin taktiği yüzünden luffy uzun süren ama kolay bir galibiyet aldı.O tank moduna geçmeyip bisküvilerle uğraşmasa daha zor ama daha kısa sürede kazanırdı.
 
Cracker daha güçlü değildi.Belli ki Jack ile arasında güç farkı var ödüller onu gösteriyor.Bisküvi yemese luffy bu kadar kolay yenemezdi ama daha çabuk yenerdi ordu olmasa.Krakerin taktiği yüzünden luffy uzun süren ama kolay bir galibiyet aldı.O tank moduna geçmeyip bisküvilerle uğraşmasa daha zor ama daha kısa sürede kazanırdı.
Olay aslında Luffy'nin nefesinin yetmemesiyle alakalı. Yoksa bakıyoruz Kraker hasar bile verememiş Luffy'ye. Kendini savuna savuna kazanacaktı Kraker. Dof reyiz öyle miydi halbuki? Darbe manyağı yapmıştı Luffy'yi. :D Gerçi Luffy de yaptı ama olsun.
 
Olay aslında Luffy'nin nefesinin yetmemesiyle alakalı. Yoksa bakıyoruz Kraker hasar bile verememiş Luffy'ye. Kendini savuna savuna kazanacaktı Kraker. Dof reyiz öyle miydi halbuki? Darbe manyağı yapmıştı Luffy'yi. :D Gerçi Luffy de yaptı ama olsun.
Elindeki kılıçla sürpriz saldırı dışında hasar veremediği için krakerin yenileceği kesindi.Bisküvilerle olmaz o iş anca rakibi yorarsın öyle kazanmayı umarsın.Zaten amacı da oydu çaresizliğe bakar mısın patla artık falan diyordu ? :D Ama luffy öyle değil tabii yakalayınca sağlam yamulttu.Adamda dayanıklılıkta yok.Bu da Enel gibi kalkanlar yüzünden logia gibi takılmaya alışmış.Olsa mangaka dövüşü uzatırdı herhalde.
 
Elindeki kılıçla sürpriz saldırı dışında hasar veremediği için krakerin yenileceği kesindi.Bisküvilerle olmaz o iş anca rakibi yorarsın öyle kazanmayı umarsın.Zaten amacı da oydu çaresizliğe bakar mısın patla artık falan diyordu ? :D Ama luffy öyle değil tabii yakalayınca sağlam yamulttu.Adamda dayanıklılıkta yok.Olsa mangaka dövüşü uzatırdı herhalde.
Arc sonlarında olsa Luffy muhtemelen parçalardı dememin sebebi de o zaten. Yakaladığı anda duman etti Kraker'i. Yani vurdu mu inletir diyor mangaka. Aralarında böyle bir güç ilişkisi varsa eğer, yani aman aman bir fark yoksa biliyoruz ki Luffy o rakibi bir şekilde indirir. Sıkıntı gerçek manada Luffy'den üst seviyede olan karakterlerde başlıyor. Neyse ki Kraker üstte ama o kadar üstte değil Luffy'den.
 
Arc sonlarında olsa Luffy muhtemelen parçalardı dememin sebebi de o zaten. Yakaladığı anda duman etti Kraker'i. Yani vurdu mu inletir diyor mangaka. Aralarında böyle bir güç ilişkisi varsa eğer, yani aman aman bir fark yoksa biliyoruz ki Luffy o rakibi bir şekilde indirir. Sıkıntı gerçek manada Luffy'den üst seviyede olan karakterlerde başlıyor. Neyse ki Kraker üstte ama o kadar üstte değil Luffy'den.
Mangaka zaten Cracker'in yenildiği bölümde yazıyor bunu. O Cracker' in cigneyebileceginden fazlaydı diyor. Komutanlar Luffy'i normal şartlarda o indiremez.
 
Bu konu geyik için falan mı açıldı, yoksa bu yorumlar gerçek mi? Eğer gerçekse farklı bir serinin yorumlarını okuyorum herhalde, sadece isimleri OP'a uyduruyorlar sanırım. Başka türlü anlamsızlıktan öteye gitmiyor, nereden tutarsan tut yine elinde kalıyor "aha, evet, bu konuda haklılar" diyemiyorum. Göz göre göre Oda açıklıyor, A'dan Z'ye kadar, şu şöyledir, bu böyledir ve bu şekilde yenildi Cracker diyor ve hala "Luffy yakaladığı anda affetmedi, Cracker oyalamaktan öteye gitmedi" diyenler var...

Hacım tek tek açıklıyor adam, ilk başta basit ve sıradan klonunun gücünü gösteriyor ki Cracker'in gücü hafiften zihinlere kazınsın. Dof'ta öyle böyle işleyen G2-G3 gibi saldırılar, adamın klonuna zerre hasar veremiyor, Dof'u yamultan saldırı ile anca karşılık verebiliyor ki bu da sadece tek bir klonuna. Daha sonra bakıyoruz, orjinal bedeni değil, klonu çıkıyor ve "vay be, bunun klonu böyleyse gerçeği nasıldır?" diye düşünüyoruz. Ardından öne atılıp, "bu klonlar bir şey değil, sen birde promosyonları tat" diyor. Bakıyor Luffy bu böyle olmayacak, Nami'yi devreye sokuyor. Nami adamın saldırı gücünü sıfırlıyor, klonlarını sıradan bisküvi'ye çeviriyor. Bizim obur Luffy'de yeyip yeyip kaçıyor, yedikten sonra elde ettiği enerjiyle 11 saat dövüşüyor, bakınız burada Cracker herhangi bir şey yeyip de enerji elde etmiyor, Luffy bisküvileri mideye indirip enerji elde ediyor. Hal böyle iken, 11 saata boyunca Cracker üstünlüğü koruyor. Bu üstünlük için devreye vivre kartı giriyor ve koca ormana karşı Cracker tek başına kalıyor. En sonunda durum eşitleniyor ve son saniyelere geliyoruz. Cracker 11 saat sabrının ardından ödülüne koşuyor ve Luffy muazzam bir esneme ile Cracker'i o çok sert bisküvilerinin üzerine salıyor. Bakınız dikkat etmeniz gerek bir yer daha var burada, Luffy esneyip de yeni tekniği ile alt etmiyor Cracker'i, arkasındaki muazzam sertlikteki klonlar veriyor o hasarı. Zaten o sayının son sayfalarını incelerseniz, Cracker'in çarptıktan sonra yüzünün yamulduğunu anlarsınız.

Yukarıdaki inceleme sadece yaptıkları dövüşü kapsıyor. Yani ödüldü, BM'in kumandanıydı falana filana girmedim, bunlar göreceli kavramlar en nihayetinde. Aralarındaki güç farkını, yaptıkları dövüş üzerinden yorumladım, öyle birilerinin ettiği sözler üzerinden değil. Atladığım noktalarda olabilir, manga sayfalarını tek tek incelemedim, aklımda kaldığınca durum bundan ibaret.
 
Yazar yeni dünyanın gücünü ve Luffy'nin yaşından dolayı tecrübesizliği vurguluyor.
Luffy hakkıyla teke tek dişe diş yeni dünyada kral olamaz. Olmaması mantıklı olan çünkü.
Yazar seriye gerçeklik katmak için böyle bir yol izliyor.

Zira Doflamingo gibi yılların korsanı, Cracker gibi yılların korsanı teke tek saf dışı kalsaydi altını dolduramazdı.

Belki Luffy teke teke kazanırdı Cracker'e karşı ,ama bunun sonunda kendiside mortu çekebilirdi , bunu engellemek için bu tür yollar izliyor.
Böylece okuyucu da diğer türlüsünün cevabını hep merak ederek okuyor seriyi.

Luffy daha toy. Roger gibi eze eze gidemez. Gitmemeli. Oyun degil bu Yonkou dediğin adamlar yıllarını vermiş. Kaido'nun da dediği gibi " söyle onlara şimdiye kadar yaptığımız korsancılık oynamak"

Birde seride Aizen yada Juhabach gibi über güçler olmayacak. En kralı bile yenilmiş yada zorluğu iliğine kadar hissetmiştir. Bu kim olursa olsun.
 
Şu enerji kazanmak için yedi olayını biri göstersin bana? Nerede geçiyor Mangada bu olay? Bu Cracker enerji verdiğini bile bile bu adamı yiyerek patlatmayı mı düşünüyordu? Gerizekalı mı bu adam? O yüzden mi Luffy dövüşten sonra et et diye sayıkladı? 11 saat boyunca g4 açıp açmadığı bile belli değil. Çünkü Tank mani açtıktan sonra kısa bir sürede kilosunu atıyor. Ve açtığı g4 ile o ara ilk fiziksel temasında tekliyor adamı. Mangaka bu dövüşü yapamadı.

O kadar saat boyunca enerji için yediyse sonunda nasıl midesinde yer kalmıyor yemek yemek için?
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık