Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Güncel Çizgi Roman Haberleri

  • Konbuyu başlatan croplatform
  • Başlangıç tarihi

croplatform

Seyfettin Efendi, Ödüllü Öykü Yarışması!
Seyfettin Efendi'den, Devrim Kunter imzalı çizim ödüllü öykü tamamlama yarışması!


Size vereceğimiz paragrafı Word formatında bir öykü olarak tamamlayıp sayfamıza 5 Temmuz 2014'e dek mesaj yoluyla iletin; sayfada yayınlanacak olan öykülerden en çok beğenilen sizin öykünüz olursa öykünüzde geçen bir sahne, Devrim Kunter tarafından çizilecek ve size hediye edilecektir!

Yarışmamızın iki şartı vardır:

1. Sayfamızı beğenmeniz.
2. Öykünüzü en geç 5 Temmuz'a dek bize yollamanız.

Hazır mısınız?

"Seyfettin Efendi, ne zaman içine girse hep huzursuzluk dolduğu ormandaydı gene. İki haftada aldığı üçüncü cinayet ihbarıydı bu! İlk ikisinde olduğu gibi gene cesedi eliyle koymuş gibi bulacağına emindi! Koşar adım ağaçları geçip kendisine tarif edilen seyrek otlarla dolu alanı bulmaya çalıştı. Dallar yanağını hafifçe keserken gökten yere vuran dolunayın ışığında önünü zar zor görebiliyordu. En sonunda, tam olarak kendisine tarif edilen alanı buldu ve uzaktan bile olsa tam da kendisine tarif edildiği şekilde seyrek çimenlerin ortasında yüzükoyun yatan bir kadın vardı. Kadının yanına doğru koşmaya başladı Seyfettin Efendi..."
 

croplatform

2014, 3 Temmuz Perşembe günü saat 19:00'da, Milk Gallery & Design Store'da açılışı yapılacak Mehmet Korkut Öztekin'in çizgi roman sergisi; sanatçının baş çizer olarak ürettiği ve geçen yıl ABD ve İspanya'da yayınlanan, Frank Miller'in 1993 tarihinde kaleme aldığı orjinal senaryodan uyarlanan, RoboCop Last Stand adlı grafik romanın renklendirilmemiş, çinili çizgi roman sayfalarını içeriyor.

Tanıtım videosu - RoboCop 3 http://vimeo.com/99289868

 

croplatform

Biraz da eğlence :)

İstanbul amatör liglerinden Çırçırspor'da forma giyen Halit Nart aynı zamanda şarkıcı ve yapımcı kimliğiyle de tanınıyormuş ve kendisi "Çizgi Roman" adında bir single çıkarmış. İşte sözler, işte şarkı:

Bedenim yorgun taşıyamaz ki yeni birisi,
Üzerinde kapattığın yılların derin izi,
Gözlerin saklamak için uğraşsa da gerçeği,
Zamanın çaldıklarını getiremezsin geri.

Geçmişin içinde kaybolmuş şaşkın bakışlar,
Pişmanlıktan yenmiş titreyen dudaklar,
Kenarları kırışmış eski bir çizgi romansın,
Konuşma baloncuklarında hep "keşke" yazar.

Siyah beyaz bir film olsan adın mı olurdu?
Yıllanmış bir şarap olsan tadın mı kalırdı?
Bunca yıl bekledim de yorulmadan,
Çalan mı oldu ki kapımı?

Sevda ummadığın anda kapını çalar.
Sen son sayfayı yazarken hikaye başlar
Başrolde kendin varsın sanırken,
Anlarsın ki senden geçmiş tutkulu aşklar.

http://www.youtube.com/watch?v=oau-GHO8hx8
 

croplatform

BATMAN, DETECTIVE COMICS’in 1’den 7’ye kadar olan sayılarını bir araya getiren ÖLÜMÜN YÜZLERI cildinde, yazar/çizer TONY S. DANIEL Gotham’ın en karanlık, en tekinsiz kö şelerini ke şfe çıkarken DC Evreni de şa ş ırtıcı yeni istikametine doğru yola çıkıyor.


Özgün Adı : Batman - Detective Comics
Volume One : Faces of Death
Tony S. Daniel
Yazar & Çizer
Ilke Keskin
Çevirmen
Banu Erdogdu
Redaksiyon
Bora Öngürer
Editör
Ekin Can Seyhan
Yayın Kordinatörü
Berk entürk
Grafik ve Uygulama
Ertan Ergil
Yayın Yönetmeni

JbcYayincilik.com - [email protected] - twitter.com/JbcYayincilik -facebook.com/JbcYayincilik - instagram.com/JbcYayincilik

Joker Arkham Akıl Hastanesi’nden kaçtı ve Batman bile bu deli adamın arkasında
bıraktıgı ürkütücü kanıtların ne anlama geldigini kavrayamıyor. Gotham’da tuhaf ve korkunç bir ş eyler oluyor ve görünüş e göre bütün olaylar Dollmaker olarak bilinen yeni bir kötünün etrafında dönüyor.
Gotham’ın son psikopatı iki kurban adayını daha kaçırınca onları kurtarmak isteyen Batman, Dollmaker’a çok cazip bir yem sunmak zorunda kalıyor: Kendisini. Kara ovalye Dollmaker’ın arkasındaki sırrı, gizemli yöntemlerini ve kayıp Joker’le olan baglantılarını çözebilecek mi? Yoksa Dollmaker Batman’i parçalara mı ayıracak?
 

croplatform

Hiç bir ek ücrete tabii olmayan, Vanya ve Kraken karde şlerin yeraldıgı “Burası hariç her yer” adlı kısa öykü ve serinin yaratıcıları Gerard Way ile Eisner ödüllü çizer Gabriel Bá’nın (Casanova, Pixu) tasarımlarının yer aldığı geniş bir eskiz bölümü de bu kitaba dahil.


Özgün Adı : Umrella Academy : Dallas
Gerard Way
Yazar
Sina Şehim
Çevirmen
Banu Erdoğdu
Redaksiyon
Bora Öngürer
Editör
Ekin Can Seyhan
Yayın Kordinatörü
Berk Şentürk
Grafik ve Uygulama
Ertan Ergil
Yayın Yönetmeni

NEW YORK TIMES EN ÇOK SATAN SERI * 2008 EISNER VE HARVEY ÖDÜLLÜ SERI

Şemsiye Akademisi adıyla bilinen işlevi kalmamı süper kahramanlar ailesi için zor günler geçiyordu. Aralarından biri tarafından yaratılan neredeyse kıyametin kopma durumu ve ardından çok sevdikleri akıl hocaları Pogo'nun ölümü ile grup umutsuzluğa kapılmıştı.

Tarihi değiştirecek veya dünyayı yok edecek yeni bir kıyamet tehlikesi ortaya çıkınca ekibin her bir üyesi yavaşça bu umursamazlık halinden çıkmaya başladı. Asıl bela ise, her birinin hali hazırda kendi gerçek problemleri ile meşgul olmalarıydı. Beyaz Violin, başına aldığı talihsiz bir darbeyle yatalak durumda. Rumor sesini-gücünün kaynağını kaybetmiş . Spaceboy kendi kendini katatonik bir duruma sürükledi sürüklemiş. Ve Be Numara, köpek yarışlarında karanlık işlere bulaşmıtı. Kraken ise en küçük kardeşinin, bir dizi gizemli katliamın aydınlatılmasında anahtar görevi göreceğini düşünmeye başladı,

Şemsiye Akademisi’nin aksiyon yüklü ikinci macerası Dallas, hiç bir şeyi değiştirmeksizin, zamanda, uzayda ve Vietnam’da başlayıp JFK suikasti ile zirve yapacak bir yolculukla tarihi dönüş türüyor.
 
Alıntı:mynet
ABD'li çizgi roman yayımcısı şirket Marvel Comics, Thor hakkında iddialı bir değişiklik yaptı. Şirket, ünlü çizgi roman kahramanı Thor'un artık erkek olarak resmedilmeyeceğini duyurdu.
'KAPTAN AMERİKA' AFRİKA KÖKENLİ OLACAK
Marvel ayrıca, Kaptan Amerika rolünü Afrika kökenli siyahi bir karakterin üstleneceğini de açıkladı.
Uzun yıllardır Kaptan Amerika karakterini canlandıran Steve Rogers’ın süper güçlerinin elinden alınmasının ardın yaşlandı.
Emekliye ayrılmak zorunda Rogers’ın yerini ise Afrika kökenli yakın arkadaşı Sam Wilson alacak. Siyahi Kaptan Amerika, sonbahardan itibaren sevenleriyle buluşacak.
 

croplatform

Çocuklara çizgi romanı öğretmek isteyenler için bulunmaz bir kaynak. Sayın Gönül Öztopuz'a okuyanının bol olmasını diliyoruz:


My first book,
Dreams Become Professions
The Invisible Heroes of Comics: Writer and Penciler has just been released!
Published with Final Kultur Sanat Yayınları label, this book is the first comic book for children ever published in Turkey, and it can be found in bookstores and D&R's upon request!
Writer: Gönül Öztopuz
Penciler: Nalan Alaca

Ilk kitabım
Hayallerini Meslek Seçenler
Çizgi Romanın Görünmez Kahramanları : Yazar ve Çizer yayınlandı!
Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle basılan ve Türkiye'nin çocuklar için ilk çizgi romanı olan kitabı size en yakın kitapçılardan, D&R'lardan sipariş verebilirsiniz!
Yazar: Gönül Öztopuz
Çizer: Nalan Alaca
 

croplatform

KONTAKT Çizgi Roman Yarışması

Çizgi Düşler ve Marmara Çizgi sponsorluğunda yapılacak Wacom Intuos Medium Pro Tablet ve Copic Kalem Seti ödüllü çizgi roman yarışmasına bütün çizerler davetli! Jüriliğini Mahmud Asrar, Yıldıray Çınar, Devrim Kunter, Kıvanç Belen ve Melih Yılmaz’ın yapacağı yarışmanın ilk üç derecesine verilecek ödüllerin yanı sıra, ilk üçe giren çizgi romanlar kitap haline getirilerek yayınlanacak.


Tarihler

Kayıt başlangıç tarihi: 21 Ağustos 2014
Son gönderim tarihi: 27 Eylül 2014
Derecelerin açıklanması ve ödül töreni: 11-12 Ekim 2014, KONTAKT 5
Jüri

Mahmud Asrar
Yıldıray Çınar
Devrim Kunter
Kıvanç Belen
Melih Yılmaz
Ödüller

Birincilik: Wacom Intuos Medium Pro Tablet
İkincilik: Copic Kalem Seti
Üçüncülük: Copic Kalem Seti
Sıralamada ilk 3′e giren çizgi romanlar kitap haline getirilerek basılacaktır.
Kurallar

Konu kısıtlaması bulunmamaktadır; fakat çizgi romanlarda bilim kurgu, fantastik veya korku içeren öğelerden en az biri bulunmalıdır.
Çizgi romanlar en az 5 sayfa olmalıdır.
Çizgi romanlar Türkçe olmalıdır. Çizgi romanın yazı içerip içermemesi tercihe bağlıdır.
Çizgi romanlar ve hikayeleri daha önce yayınlanmamış ve ödül almamış olmalıdır.
Her çizer sadece tek bir çizgi romanla katılabilir.
Çizgi romanlarda sadece ön kayıt formunda belirtilen rumuz kullanılmalıdır. Yayınlarda hiçbir şekilde gerçek ad kullanılmayacaktır.

Gönderilen çizgi romanların yayın hakkı KONTAKT’a ait olacaktır.

Çizgi romanlarınızı hazırlarken en fazla iki kişiden yardım alabilirsiniz. Bu kişilerin adları çizgi romanınızı gönderdiğinizde belirtilmelidir

Başvuru formu - Kontakt
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık