Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] Genel Tartışma

:D

Herkes aynı aşamalardan geçiyor demekki. Evet bir yerden sonra her şey kısır döngüye giriyor insanda sıkılıyor haliyle. Herkes başta hevesli olur ama tartışmalar artık döngü olunca ya siteden gider Ya da diğer konulara meyleder:D

Birde tartışılan konuların çoğu da saçma. Argüman olmayan saçma şeyler. Yani daha Oda karakterler Hakkı'nda bir şey söylememiş adamlar kanlı bıçaklı oluyor. Argüman olmayınca da her şey fazla Fuzuli oluyor haliyle :(
Dediklerin de hakısın seri de biraz dengesiz ama Luffy karşısında düz yumruğa giden Croco Mf'de Wb,Akainu,Mihawk,Dof gibi adamlara saldırıyor ciddi 1 yara bile almıyor. Bu adam hapiste mi güçlendi ?

Mihawk'a dayılanıyor. Wb^nin kafayı almak için atağa kalkıyor. Akainu'yu ortadan ikiye bölüyor.

Yani kısacası mangaka yaptığı hatayı sıvamaya kalkıyor.
 
Dediklerin de hakısın seri de biraz dengesiz ama Luffy karşısında düz yumruğa giden Croco Mf'de Wb,Akainu,Mihawk,Dof gibi adamlara saldırıyor ciddi 1 yara bile almıyor. Bu adam hapiste mi güçlendi ?

Mihawk'a dayılanıyor. Wb^nin kafayı almak için atağa kalkıyor. Akainu'yu ortadan ikiye bölüyor.

Yani kısacası mangaka yaptığı hatayı sıvamaya kalkıyor.
Evet orası öyle güç dengesi iyi değil serinin. Mesela şuanki mantıkla Luffy'nin iki sene önceki Lucciye, Croco'ya Enele tek atması lazım. Ama bınlara çok da takılmamak lazım. Çünkü böyle gedikler Oda'nın iki sözüyle düzeltilebilir. Mesela Croco Hakkı'nda Croco i Luffy'i çok küçümsedi bu yüzfen yarı gücünü bile kullanmak istemedi derse kim ne diyebilir? Bu yüzden ben güç dengelerini yorumlarken genelde bize şimdiye kadar gösterilen dövüş sahnelerini baz almaktan daha ziyade hikayeyi baz alırım. Yani bu Ada'mın hikayede önemi nedir? Oda bu karakteri neye dayanarak bizim önümüze sürdü? Bunlar daha önemli. Mesela Mihawk hakkında amiral altı diyorlardı. Niçin? MF performansı yüzünden. Ama Cidde'n Zoro'nun son rakibi olacak birinin balon çıkması akla mantığa uygun mudur? Yonkoular arası güç dengesi nedir, amiral yonkou arasındaki fark nedir bunlae bize net olarak gösterilmediği için şimdilik yonkou mu değil mi bir şey diyemeyiz ama amiral üstü olduğu bana göre kesin gibi bir şey.
 

MDL_Roronoa

Luffy'nin kaidou'yu alması px ve oz ile dövüşü gibi olabilir.
Toplu olarak savaşarak indirirler kaidou'yu ama ilerde power up alarak luffy tek başına indirecek seviyeye gelir.
 
Amirallerin eğlencesine yaptığı şehir yıkımlarını Dof'un final gücü olan kuş kafesiyle aynı kefeye koyup onun da şehir yıktığını söyleyerek onu amiral seviyesi görüyor.
Adamın mantık şu: Amiraller şehir yok ediyor, kitlesel yıkımlar yapıyorlar. Doflamingo da kuş kafesiyle yapıyor bunu. Dof=Amiral.
Amirallerin yıkımlarından verdiği örnekler hepsinin öylesine yaptığı şeyler, Dof'un kuş kafesi adamın en güçlü ve final yeteneği. :/

Tamamını okumadım şimdi, direkt gömmek olmaz da bununla başlayan adam ilerisinde de çok şey söylememiştir. Zaten bir yerde de Dof'un Fuji'ye tekme atmasını kesin amiral dengi diye yorumlamış. :(
Luffy de W7'de Aokiyi'ye yumruk sallıyordu. :/
Fuji'nin mizacından kaynaklı oldu bunlar. Saka gibi bi adam olacaktı ve Dof tekme atıcaktı, o ayağı kuşbaşı yapardı da işte Fuji mülayim adam çıktı. 2 kere kılıç salladı adam ilkinde Dof law gücüne vurgu yaptılar, ikincisinde koca adayı mahvedicekti siviller geldi. Odanın senaryo anlayışı işte.
 

Roronoa Zoro

Kimse adil bir vs demedi zaten ki adil vs olması da gerekmiyor. Kendisi tahtında otururken tüm halkı Luffylerin üzerine salan adamla neden adil savaşsın :S Luffy kendisi halletmek istediği halde Law o benim diyor ve engel oluyordu. Eğer adil bi vs olsaydı ben de emin değilim ne olacağından ama bu 10 dk mevzusu hiç çıkmayacaktı ona eminim. Çünkü bu adillik içinde kuş kafesi gibi (belki iki tarafı da) sınırlayıcı unsurlar olmayacaktı.
Varsayımlarla birbirimize eziyet etmemizin anlamı yok.Ben burda Doflamingo'nun Luffy den güçlü olduğunu anlatmaya çalışmadım.Ortada çıkmış bir seri var ve ben bu var olan seriyi yorumluyorum.Hangi tarafın handikaplı olduğunu ya da şöyle olsa şöyle olurdu demek tamamen kendi hayal dünyamızın bir yansımasıdır.Var olanı yorumladığımızda ise benim kafama takılan bazı şeyler var.Örneğin:Luffy düştü tamam düşebilir anladım 10 dakikaya ihtiyacı var eğer bu 10 dakikayı dışardan bi müdahale (sırtında taşınmasından bahsediyorum) olmadan olduğu yerde bekleseydi hiçbir sıkıntı yoktu bana göre ama kaçıp gitmesi demek direk olarak kaybettiğini gösterir.Ben böyle düşünüyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık