Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 820: Köpek ve Kedi'nin Geçmişi

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    189
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NW'de h.hakili adamlar beklerken habire Roger'ın tayfadan elemanlar çıkmaya başladı. Bölüm güzeldi ama yine NW'nin sonunda ne olduğunu söyletmiyor mangaka. Rayleigh de gidin görün dedi Inu da. Crocus'un GL'nin sonunda Raftel diyişinden sonra Raftel'e asıl yazıtlar sayesinde gidilmesi biraz sıvama gibi geldi bana açıkçası. Bu fikir aklına sonradan gelmiş olabilir mangakanın
 
820 bölüm yorumu @

- kapakta, torino krallıgı var. chopperın kendini geliştirdigi yerde, fanları bile olmus...

- inu ve neko, odenin elemanları olarak, rogerla yolculuk yapmıslar. tam tayfa üyesi degiller, ama tüm tayfaya asinalar. söyle söyleyebiliriz. mesela momonosuke, bizim tayfaya katıldı ve üye oldu diyelim, neko, inu, kinemon, kanjurou ve raizouda ilerde yine baskasına 2. korsanlar kralının gemisinde yolculuk yaptık diyebilirler.( en azından gemiyle yolculuk yapıcak olanlar ). sonuc itibariyle oden kesin tayfa üyesi , inu ve nekoda roger korsanlarıyla yolculuk etmişler... o yüzden shanksın sapkasını biliyorlar ve tanıdılar.

- aynı zamanda oden , inu ve nekoyla birlikte whitebeardın gemisinede cıkmıslar. yani wbyide bizzat tanıyorlar ve tüm tayfa üyelerinide tanıyor olmalılar.

- sonrasında, rogerın fikir akımı ortaya cıkıyor. inu ve neko neseyle maceralardan dem vuruyorlar. en özgür adam olmak isteyen rogerın, aynı luffy gibi özgürce maceralar yasamak istemesi tayfa üyelerine hatta üyelerin yardakcılarına kadar ulasmıs :D ( rayleigh bunu acıkca belli etmişti saboadyde)

- ardından, luffy kinemon ve ekibine onlarında wbnin gemisine cıkıp cıkmadıgını soruyor. onlarda cıkmadıklarını, hatta odeni engellemeye calısıtıklarını söylüyor. ve anlatılan bilgilerde, bize daha önce söylenenleri dogruluyor. wanoda korsanlarla iletişime gecmek bir tabu. ve sanırım oden, özgür ruhlu bir sapık olarak bunu yıkmıs :)

- kinemon, ayrıca ekliyor; roger ve wbyle wanoya geldiklerinde tanıstık. hani sakura agacları japonyaya özel ya, hani wanoda oradan esinlenme ya, hani rogerla, wb sake içiyor ya wb son anında hatırlıyor... ha işte orası bana wanoymus gibi geldi şimdi...

- luffy, shanksı tanımalarını, ayrıca rayleghi vurguluyor. franky, oro jacksonu yapanın ustası tom oldugunu söylüyor. tabiki odenin ekibi tomuda ya tanıyor yada biliyorlar.

- nami rotadan endişelendigini söylüyor ve durumu anlatarak bilgilenmeye calısıyor. crocusun onlara anlattıklarını söylüyor. neko, crocusu sevgiyle yad ederken, ekliyorda her zaman bir korsan tayfasını arıyordu diye... brookda, aradıgının kendileri oldugunu söylüyor. nekonun yerine her zamanki gibi, inu ciddi bir sekilde acıklama yapma geregi duyuyor. düşüncesine göre crocus yalan söylemiş bizimkilere... ee haliylen ben rogerın tayfasındanım, raftel surada diyecek hali yoktu. en azından rotacımız dünyanın en iyisi ve en güzeli, herkeslerde onu övüyor.

- e.oda, momo aracılıgıyla ufak bir zaman karmasası yarattı. sanki, roger 20 küsür yıl önce ölmedide , momo cok ufakken hala yasıyormus gibi. yani yalancı diyecegim bilmiyorum. momo yasından büyük diyecegim oda olmaz. kıllandım ama bakalım ne cıkacak altından.

- sonra hikaye devam ediyor. samuraylardan kendilerine katılacakları toplamaktan bahsediyorlar ama, neko cok önemli bir seyden bahsediyor. bir kişiyle bulusmaları ve onun gücünü kendilerine katmaları lazım. ve diyor ki o kişide; wbnin birinci tümen komutanı ve sag kolu... 3 amiralin + 2 meyveli yonko techinde öldüremedigi anka marco :p(bölümün en güzel yeri:D)

- franky o sizin arkadasınızmı diyor, ama bir yıl önceki kazadan sonra diyor, inuda tamamlıyor sansımız az ama umudu kaybetmemeliyiz diyor. luffy idiotu marco gibi adamı hatırlayamıyor... taa ki robin ananas kafalı deyinceye kadar :D

- ögreniyoruzki; wb öldükten bir yıl sonra ve zamanımızdan bir yıl önce, marco geriye kalan tayfa üyeleri ve müttefiklerle birlikte teach ve tayfasıyla bir savasa tutusmus. ve kazanan hepimizin tahmin edip bekledigi gibi teach olmus. sonucta iki meyveyle teachi indirmek, onların her biri için imkansızdı. ace bile tek meyveli halini yenemedi. marco ve jozu aynı anda bile kazanamayabilirlerki bu durumdada, aokijide eger o sıralarda teache katıldıysa hiç sansları kalmıyor.

- sonuc itibariyle; nekonun agzından anlıyoruzki marco yasıyor. muhtemelen tümen komutanlarının cogu ölmedi. neko yerlerini biliyor. tahmini büyük ihtimal dogru cıkacak. ve marco ve ekibi bizim tayfaya kaidou karsısında destek olucak.

daha önce ;

kaidoya -> shogun
linline -> vinsmoke
teache -> aokiji
shankse -> marco demiştim.

olay surda dügümleniyor. geriye kalanlar kimler ve sayıları ne ? sadece marco, jozu ve vista kaldıysa shankse katılmaları olası. ama tüm tümen komutanları duruyorsa, e.oda weevili onlara kaptan yapmayımı secer ? sadece marco kurtulduysa bizim tayfaya uymıyacagı için, yine shankse katılabilir ve davet almıslıgı var. yasadıgı kesin. çünkü; e.oda marconun gücüne özellikle deginecegini acıkladı. ayrıca ölmemesi demek, meyveside onda demek. muhtemelen yine marineforddaki gibi tank görevi görüp, arkadaslarının kurtarılmasını sagladı. malum, akainuyu en az 2 kere durdurup luffyi kurtardı. bakalım marco sadece destek kuvvetmi olacak, yoksa farklı bir sekilde baska tayfalara baglanıcakmı. her halükarda serideki en güclü adamlardan biri olarak epey etkisi olucaktır.

- devam ediyoruz. luffy, marco ve digerlerine borclu oldugunu söylüyor. birleşme kesin. sonra nasıl dagılacaklarını belirlemek için konusuyorlar ve ekip bölünecek gibi duruyor.

1- luffy tarafı, linline gidiyor... gelenler; nami, brook, chopper, pekoms, luffy ve tabiki oradaki sanji...
2- neko ve ekibi marcoya gidiyor.
3- kalanlar kinemonla, wanoya gidicek gibi duruyor. ama kullanılacak olan lawın denizaltısı. bu sartlarda sunnyde luffyde kalır.burdada usopp, franky, zoro ve robin var.

işte tam o sırada tam bir korsan olan jack- sama zunishaya saldırıyor ve iki bilgi geliyor.

neko diyorki zunisha aglıyor.

luffy ise diyorki bu kimin sesi... yani nekonun, aglama olarak duydugu sesteki konusmayı, luffy duyuyor. acaba diyorum, wanoya veya kek adasına zunishaylan girermi bu manyak bekleyip görücez :cool:


dipnot; pluton = zunisha olayı...

daha öncede defalarca tartıstım. animedeki cevirilerde hususi vurgulanıyor. gercek pluton arabastada saklı. frankydeki planlar plutonu ilk tasarlayan adamın, nesilden nesile emanet ettigi bir emniyet subabı. egerki pluton canlanırsa ve mesela wg kullanırsa , karsı koyabilmek için son umut. yani pluton bir gemi. hemde görkemli bir savas gemisi. franky, robine ve hasırsapkalara inanarak, plutonun asla ortaya cıkmıyacagına bahsini yatırıp planları yakıyor ;)

pluton su an arabastada gizli bir sekilde yatıyor. muhtemelen 20 kurucu krallık içinden,sadece bir tanesi sırtını wgye dönünce, d.lerden bir bölüm arabastaya güvenip, plutonu emanet etmişler gibi duruyor. üstelik kimse çöl krallıgında gemi aramaz. ortada müthiş bir tezat var ;) zamanı gelince robin söyler,franky alır gelir veya iceburg alır gelir mariejouyu sallarız :D
 
Son düzenleme:
Karasakal gibi bir adamın elinden kurtulmuş sağ kalmışsa Marco baya güçlenmiş. Karasakalın sonraki hamlesi Shanksı indirir kesin. Yonkou olmuş ama daha ses getiren bir savaşa girmedi bu Kara sakal
 

Yami

Karasakal gibi bir adamın elinden kurtulmuş sağ kalmışsa Marco baya güçlenmiş. Karasakalın sonraki hamlesi Shanksı indirir kesin. Yonkou olmuş ama daha ses getiren bir savaşa girmedi bu Kara sakal
Digerleri ne ses getirmis ? Ayrica adam marcolari tokatlamis iste daha ne olsun. Birsuru icraati var. Impeldown baskini , savasin fitilini ateslemesi meyve calmasi ... Bir suru olayi var.

Adam sengokuyla kapisti la daha ne olsun
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 1)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık