Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 818: Balinanın İçinde

Bölüm Nasıldı?


  • Kullanılan toplam oy
    236
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aslında bu kitabeler 1.'ye girebilir sonuçta ipucu veya yol gösteriyor aynı mantık tek özelliği Kırmızı ve biraz daha önemli olması :D
İlk ikisinin bilgisini Robin veriyor. Yol Kitabeleri ayrı bir klasman olarak söylendi. Renginden bile belli farklı olduğu. Taşlar genelde koyu mavi renkte oluyor.

Muhtemelen olaylar yukarıda yazdığım gibi gelişti. Yenilen Büyük Krallık'tan kaçan vakanüvist tarzı adamlar geleceğe yaşananları miras bırakmak için Wano'ya gidip Kozuki Hanesi'ne bu bilgileri veriyorlar. Yok edilemez taşlara yazılan bilgilerin güvenliği böylece sağlanmış oluyor. Daha sonra da D dediğimiz bu insanlar gölgelere çekiliyor ve doğru zamanın gelmesini beklemeye başlıyorlar. Fakat zaman içerisinde amaçlar unutuluyor. Bir gün Roger öleceğini öğreniyor ve son büyük macerası için yola çıkıyor. Bu yolculuk esnasında da kitabelerden amaçlarına dair bir şeyler öğreniyor. Sonra da kimsenin yapamadığını başarıp Raftel'e ayak basıyor. Orada gerçek tarihin yazdığı Rio Kitabesi'nin içeriğinden haberleri oluyor. Bu sırrı bildiğini bildiğimiz son kişi Newgate'ti. Ondan başkasına aktarıldı mı bilmiyoruz. Yine bilgilerin yorumlanmasında hata olabilir. Zira Rayleigh bu işlerden anlamadıklarını söylüyor. Neyse devam edelim; kitabeler dünyaya yayıldıktan sonra başta hükümet kanadından herhangi bir müdahale olmuyor. Çünkü kitabelerin yazıldığı dili bilen olmadığı için, içeriklerini öğrenemiyorlar. Ancak kitabelerin araştırılması yasaklanıyor. Ohara her nasılsa bu dili deşifre etmeyi başarıyor ve Bilgi Ağacı'nın altındaki kitabeden Büyük Krallık'ın adını öğreniyor. Sırrın açığa çıkmaması için Ohara yok ediliyor. Oden'in bu olaydan sonra öldüğü kesin. Çünkü Momonosuke on yaşlarında falandır. Oden'in öldürülmesi ile dili okuyabilen sadece Robin kalıyor.

Ben böyle çıkarımlar yaptım. Daha da geliştirilebilir.
 
Law da az çakal değilmiş. O da Raftel peşinde olan bir korsan ve kapak atabileceği en iyi yere kapak attı. Sonuçta raftel'e gidiş bileti olan Robin'e yakın durumda.
 
Muhtemelen kayip porneglif hukumettedir.Belki de bir ihtimal Karasakaldadir kim bilir.:hmm:Ama hukumetin raftelin bulunmasina goz yummayacagini varsayarsak onlarin elinde olup impel down gibi bir yerde tutulmasi cok muhtemel.:good:
 
Şimdi Jack'in daha doğrusu Kaidou'nun Momo'nun peşine düşme sebebi belli oldu. Fakat Raizo'nun peşine düşmesi garip. Acaba Momo tarafını kayıp etti de Raizo'yu mu takip edebildi. Bir de bu Shogun meselesi var. Şimdi bu herif ya iyi ve aynı zamanda güçlü biri ki ülkeye dışarıdan müdahale yapılamıyor ama Kaidou ülkeyi talan etti ve boyun eğmek zorunda kaldı ya da eski shogunun yerine darbe girişimi ile geldi ve eski dolayısıyla ile kitabeler ile ilgisi olanları ihbar etmek ile yükümlü. Kaidou olmadığı zamanlarda ülkede psikolojik baskı oluşturuyor. İlk ihtimal daha one piece vari ikinci ihtimal ise daha Kaidouvari. Sanji olmadan wanoya gidileceğini sanmıyorum. Yalnızca Luffy nin linline gitmesi ise tayfada epey güç düşümüne neden olur. Acaba diyorum bütün zou toplanıp Big Mom'a gitse nasıl olur. Tarafların ayrılığı taraflardan birini çok tehlikeye düşürecek çünkü. Şimdi şunu merak ediyorum @Smoker Zou'da bulunan wano ülkesi bireyleri ülkeye gitmese şu an, bunun Wano'ya yansıması nasıl olur? Kaido, hıncını halktan çıkarabilir mi? Yani Wano'nun ertelenmesinin ne gibi sonuçları olabilir?
 

Yami

Oden kolay ölmemesi lazim. Daha dogrusu adam bir lider ve bir ordusu var. Toplu bir savas cikar. Bence dressorossada ki gibi itibari dusurulmustur. Adam zaten samuray bu utancla yasayamamis ve harakiri yapmistir. Zaten savas cikti demiyordu kinemon. Infaz edildi diyordu dogru hatirliyorsam daha sonra oden corbasi yapilmis. Harakiri cok hos olurdu.
 
Oden kolay ölmemesi lazim. Daha dogrusu adam bir lider ve bir ordusu var. Toplu bir savas cikar. Bence dressorossada ki gibi itibari dusurulmustur. Adam zaten samuray bu utancla yasayamamis ve harakiri yapmistir. Zaten savas cikti demiyordu kinemon. Infaz edildi diyordu dogru hatirliyorsam daha sonra oden corbasi yapilmis. Harakiri cok hos olurdu.
Kaynar kazana atıp, haşlayarak öldürmüşler.
 
Bu bölüm ile birlikte dizinin son çeyreğine girmiş olduk bence. Anlaşıldı ki Kaidou, Luffy'nin Karasakal'dan önce karşılaşacağı son düşman olacak. Raftel'de de Karasakal'la kapışacağını varsayıyorum. Şimdi 4 kitabeden 3'ünün yeri belli. Biri Big Mom'da biri Kaidou'da öteki ise Zou'da. Diğeri de muhtemelen Elbaf'ta çıkacaktır. Şimdi gelecek arc Luffy,Robin ve Zoro yada Law(Robin'i koruması için) birlikte Big Mom'a gidip Sanji'yi kurtaracaktır. Arc sonunda ya Lola sayesinde ya da Weeble veya Jack'ten dolayı filan Big Mom, Luffy'nin müttefiki olacaktır. Daha sonra ise önce Wano'ya sonra da Elbaf'ta ki Kitabeyi bulmaya giderler. Wano ülkesi Kaidou tarafından işgal altında zaten. Jack, Kaidou'nun 3 yardımcısından biri. Muhtemelen diğer 2 yardımcıdan biri Wano'da diğeri de Elbaf'ta. Önce Wano'yu kurtarıp sonra Elbaf'ta diğer yardımcıyı halledip Raftel Arc'tan 1-2 arc önce Kaidou'nun karşısına çıkarlar diye tahmin ediyorum. Tabi araya bir sürü ara arc girer daha temizlenecek çok korsan var. Bu arada Raftel Arc'ta Luffy,Karasakal'ı yenip Korsanlar Kralı olacaktır ama One Piece'i bulamayacak. Muhtemelen One Piece(tek Parça, tek kıta)teorisi sebebiyle Final'de Dünya Hükümeti+Denizciler+Shichibukai'ler vs. Korsanlar+Devrimciler antik silahları kullanarak son bir savaş daha olacak. Luffy bütün denizleri birleştirip One Piece'i bulmuş olur. Finalde de ölür diye tahmin ediyorum.

Bu arada Momo tayfaya gelmez çocuk Wano'nun son veliahtı sonuçta Wano kurtulana kadar takılır bizimkilerle. Jinbei ve Jewelry Bonney'i tayfaya beklemekteyim.
 
Biraz alakasız olacak ama shogun en güçlü samuraya verilen ünvan mı yoksa ülkeyi yöneten babadan oğula geçen bir sistem mi?
 

karolla

Biraz alakasız olacak ama shogun en güçlü samuraya verilen ünvan mı yoksa ülkeyi yöneten babadan oğula geçen bir sistem mi?
Narutodaki hokage gibi olsa gerek. Köyün en güçlü ninjası. Burada da wanonun en güçlü samurayı olsa gerek. Çünkü wanoyu yönetiyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 32)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık