Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1109 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gezegenlerin üzerine biraz Wikipedia da okuma yaptım ve şunlar dikkatimi çekti:

Güneş sisteminde çıplak gözle görülebilen 5 gezegen antik çağlardan beri bilinmektedir. İlkçağ uygarlıklarında Dünya evrenin merkezi olarak kabul ediliyor, dünyanın sabit ve hareketsiz olduğu düşünülüyordu. Bu yüzden Dünya'yı simgeleyen biri yok fikrimce. Astronominin temelini Babiller atmıştır. 5 gezegeni tanımlayan da onlar. Bize bu bilgileri çivi yazısı tabletleri ile aktarmışlar.
Asur imparatorluğu döneminde Enuna enu enlil adında tablet yazılmış içinde alametler listesi ve alametlerin gezegenlerin hareketleri ile ilişkisi beraberinde çeşitli göksel olaylar yer alıyormuş.(Çok tanıdık)

Sonrasında yunan astronomisi geliyor.
Burada Batlamyus çıkıyor karşımıza. Batlamyus'un fikirleri 13yy boyunca batı dünyansının nihai astronomi metni olarak kalmış. Dünyanın etrafında dönen 7 gezegen belirlemiş ve Dünya'ya yakınlığına göre sıraladığı taplosu:

1.Ay
2.Merkür
3.Venüs
4.Güneş
5.Mars
6.Jupiter
7.Satürn

Bu aynı zamanda güç sıralaması. Luffy'nin karşısına ilk en güçsüzleri Satürn geldi doğal olarak. Bu mantıkla en güçlü Gorosei savaş tanrısı olan Topman Warcury.

Rönesans dönemine kadar yüzyıllarca geçerliliğini korumuş bu astronomiyi baz alıyor gibi geldi bana.
 
Ben Oda nın Kishimoto gibi bir açıklama yapmasını bekliyorum;
-Nika yı fazla güçlü yaptım nasıl durduracağım bilmiyorum
Kafasına ne bulursa atıyor şuan Nika nın bu seriyi nasıl etkiler bilemiyorum baya sıkıntılı

Teach'e de Nika gibi bir torpil lazım. Ay tanrısı falan çıksın bari.
Her firavunun bir Musa'sı vardır da burada firavun yine Teach olur gibi :sapkali:
 
Spoilerde

"- Beş Kadim mesajın nereden yayınlandığını düşünüyormuş." denmiş.

Bu ifade o an için yanlış değil mi... Saturn zaten adada yani merkezde olan 4 Kadim olmuyor mu?

@Smoker
 
Spoilerdan anladığım kadarıyla büyük başlar adaya geliyor, Luffy'nin tek başına hepsi ile kapışabilme ihtimali olduğunu düşünmüyorum. Antik zımbırtının hareket etmesi veya Dragon, Shanks gibi yüksek güce sahip bir karakterin olaya müdehale etmesi gerekiyor. Devlerin, Luffy'i 5 gorosei'den alması çok zor.
 
Luffy'ye birden bu "Şakaf"lı isimler nereden esti de artık her saldırısına Joy Boy, Nika ilişkili falan isimler koyuyor hem de Nika'nın ne olduğunu bile bilmemesine rağmen. Müthiş inandırıcılık her zamanki gibi.

Ayrıca cliffhanger ile bitirdiği bölümden sonraki bölüm işi yarım bırakmak nedir. En azından bir ipucu verilir be kardeşim. Kesin çok dandik bir şey açıklayacak, bunun için bir ay bekletiyor bizi.

-

Bu gidişattan anlaşıldığı üzere artık ark sistemi bitti gibi. Çünkü buradan, hiç bekleme veya oyalanma yapmadan direkt Elbaf'a geçilecek, orada hükumet saldırısı savuşturulacak, yanık adam bulunacak ve doğrudan Raftel'e geçilecek. Bu saatten sonra hala sır saklamanın anlamı ne bilmiyorum. Artık son başladı, dönüşü yok, ama hala açıklanmamış siluetli onlarca sır var seride.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 23)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık