Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1106 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ilerde olurda yanlışlıkla bile olsa Karasakal seride gözükürse beni etiketleyin olurmu arkadaşlar o zamana kadar ruhumu dinlendirmek için ara veriyorum.
 
"Seride gösterilmemiş olabilir" dediğin anda tartışma bitiyor. Esinlenme olması normal bir olay, direkt çalmak çok daha farklı bir şey. Sen bunu dersen, bir başkası da Dragon Ball örneği verir, o daha eski çünkü. Mesele eskilik değil, işleniştir. Sen bir konsept bulursun, ama başkası senden daha iyi işler bunu, alıp yürür sonra da. Edebiyat dünyasından bir örnek verelim.

Mesela E. R. Eddison 1922'de The Worm Ouroboros kitabını yazıyor. Tolkien'in Hobbit'i yazmasına daha 15, The Lord of the Rings'i yazmasına ise 30 yıl var.



Eddison ve Tolkien iyi arkadaşlar. Foruma soralım istersen Eddison'u kaç kişi tanıyacak, Tolkien'i kaç kişi tanıyacak. Bence sonucu biliyorsun. O nedenle yaptığın kıyas saçma olmuş. Toriko kendine has bir evren ve evren kuralları oluşturabilmiş bir eser, okuyup da sürükleyici bulmayan ya da beğenmeyen görmedim ben şimdiye kadar. One Piece'in aksine hikayesinin önceden düşünülmüş olduğu belliydi. Oda hikayenin ana hatlarını belirlemiş, gerisini de kervan yolda dizilir mantığıyla yazmış. Nika'yı bırak, daha önce hiçbir şekilde duymadığımız şeyler tak diye önümüze koyuldu, hikaye değiştirildi. Oden ve Rocks Korsanları buna bir örnektir. En basitinden Rocks Korsanları tamamen birbirinden alakasız karakterleri birbirlerine bağlamak için uydurulmuş bir konsept, tayfada olan isimlerden bile anlaşılıyor.

Nika ve retcon olayına girmeyeceğim, yeterince konuştum zaten bunu. Goda diye gezen insanlara hiçbir şey anlatamazsın, çünkü onlar çoktan yazarın mükemmel olduğunu düşünüyor.
Yalnız farketmez. Oda bunu daha önce bulduysa ve daha geç işlediyse bu onun planıdır. Orjinal fikrin kime ait olduğu da önemlidir. Ayrıca bunu kimin daha iyi işlediği de subjektif bir konu. Ama işin içine sayısal veriler girerse de onun üzerinden değerlendirirsek OP demek ki daha başarılı imiş denir.
 
Hani Seraphimlere koymuş olsa, sonra Satürn de bunu fark edip çaktırmadan override yapmış olsa falan yine her şey yerine otururdu ve o sahne geldiğinde de çok keyifli olurdu okuması. Bunu düşünmek bu kadar zor mu ya sence?
Vegapunk dahi ama onu kaleme alan Oda yarısı kadar bile dahi olmadığı için akıl edememiş o yüzdendir ki Veganın dahiliği havada kaldı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 2)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık