Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1102 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dragon’un gideceği yer için istihbarat toplaması, Dragon’a yazar. Olması gereken de bu zaten. Artık Oda‘nın mı suçu (Luffy, Garp gibi beyin yoksunu karakterler, istihbaratsız bam güm her yere girdiler ya, belki millet ona alışmıştır) , yoksa Dragon gömme lobisinin, Dragon’un nefes almasından rahatsız olmasından dolayı mıdır, bilemiyorum. Bu meseleden bile Dragon’a sallayanlar var. Sen de bu tip yorumları ciddiye alıp “Oda Dragon’u yerin dibine sokuyor” diye düşünme, Dragon‘u bazı üyeler, alakasız şeylerden ötürü gömmeye çalışıyor, ben de sebeplerinin farkındayım. Sorsak geyik yapıyorduk, şaka yapıyorduk derler ama yarattığı etki malum. Millet “olm dragon da ne şero çıktı ya, gideceği yere nasıl istihbarat toplayarak gider!?!? Garp gibi bam güm gidip ölmeliydi, alla alla” gibi mantık dışı düşünüp dragon’un ezildiği algısına kapılmaya başladı.
Kesinlikle aynı fikirdeyim ama okuyucu olarak herhangi bir aksiyon görememek, Dragon'a olan saygıyı ister istemez düşürdü. Kuma'yı denizci karargahına, direk Vegapunk'un ayağına gönderecek kadar mantıksız bir eylem yaptıktan sonra Dragon hangi adımı atarsa atsın okuycu tarafından taşlanacak diye düşünüyorum. Şahsen, Dragon için çok sert eleştirilerim var ve hepsinin arkasındayım. E. Oda tarafından Dragon işlenmeye başlayınca arkadasındaki meseleyi öğrenip belki fikrimiz değişecektir ama o zamana kadar Dragon beklentimi karşılayamayan bir karakter olarak kalacaktır. Onun haricinde yorumlarına kesinlikle katılıyorum. Garp ve Luffy gibi mal değil ama keşke mal olsaydı dediğim sahneler olmuyor değil. 😂😂
 
Naruto filler bölümlerle sınadı One piece de flashbackler le sınıyor bizi ne bitmek bilmez çilemiz varmış meğer.
 
Olay o değil, önceki mesajlarımı bilenler bilir, ben de Dragon’un senelerdir harekete geçememe muhabbetiyle dalga geçmişimdir, balkon geyiği vs. tonla mesajım vardır öncesinde. Bu FB ile birlikte net bir duruş aldım. Bu duruşum gün geçtikçe ciddileşiyor, çünkü forumdaki arkadaşlar sebeplerini tahmin ettiğim nedenlerden dolayı, saçma sapan nedenler üretip Dragon’a laf attığını, geyik yaptığını sanıyor. Geçmiş bölümlerdeki yapılan boşları buraya tek tek atmaya üşenmesem, herkes neyin ne olduğunu daha net görürdü.

En basitinden bir kaç örnek vereyim; Dragon bir bölümde hiç bir şey demiyor, Kuma’nın Hükümete katıldığı haberini ciddiyetle karşılıyor, bir başkası olsa “bize ihanet etti” diye düşünebilir. Dragon buna sessiz kalıyor ve Kuma’ya güveniyor. Bunu gördüğümde gayet memnun olmuştum, adam, kendi adamına sonuna kadar bağlı ve güven duyuyor şeklinde yorumlamıştım. Ardından foruma girdim, forumdaki yorumlar şu şekilde; Dragon yine hiç bir şey yapmamış, bu adam ne zaman harekete geçecek, Kuma’nın bu hareketine yorum etme zahmetine bile girmemiş vs. vs. saçmalıklar. Bakın, gerçekten dalga geçilecek bir durum olsa, güler geçerim, hatta ben de dalga geçerim ama alakası yok.

İkinci olarak; Kuma, Luffy’den haberdar oluyor ve Dragon‘a durumdan bahsetmeye hazırlanıyor. Kuma’nın konuyu nereye getirmeye çalıştığını anlayan Dragon, beni öldürmeye mi çalışıyorsun diye tepki veriyor. Aile kişi için yüktür deyip izahını yapıyor. Bundan sonra da Kuma sessiz kalıyor zaten, meseleyi anlayıp. Buradan ne çıkarırsın? Eğer Luffy‘nin Dragon’un oğlu olduğu anlaşılırsa ve duruma göre Ace gibi yakalanıp idam edileceği duyurulursa, sessiz kalamayacağı, işin sonunda Wb gibi kendini feda edeceği anlaşılıyor değil mi? Bizim forumun ilginç bazı üyelerinin tepkisi şu olmuştu; Dragon, Kuma’yı öldürmek istiyor (öyle bir diyalog bile yok, beni öldürmek mi istiyorsun sorusunu nasıl idrak ettiyse artık), iyice gözden düştü Dragon vs. gibi alakasız yorumlar. Sırf Dragon’a laf atıp kendince geyik çevirmeye çalışıyor o bazı arkadaşlar ama yaptıkları geyik “hiehiehie Mihawk Vista’yı yenemedi, Buggy‘i kesemedi, Luffy’i yenemedi” geyiklerinden hallice. Zamanında bu gibi geyiklere ben de dahil tonla insan karşı durmuştu, tabii savunan bazı üyeler de vardı.

Üçüncü olarak; daha tonla şey sayabilirim ama daha taze olduğu için bunu da söyleyelim; Dragon, LT’a gitmeye hazırlanıyor “oraya kim bakıyor” diye soruyor. Zaten gitmeyi kafasına koymuş, LT gibi boş beleş bir adayı, nispeten güçsüz bir denizcinin göz kulak olduğunun da farkındadır, belli ki hususi olarak kim olduğunu merak ediyor. Belki ileride Smoker ve Dragon’un tanışıklığı izah edilecek ki Smoker direkt olarak Dragon’u tanıyor, bu kim diye sual bile etmiyor, bu gibi ihtimallerin değerlendirilmesi gerekirken, forumdaki bazı arkadaşların tepkisi; “orada sakazuki olsaydı gidemezdi hiehiheihe”. Komik değilsin kardeşim, bu adam ileride Amiralleri yerin dibine soktuğunda “ben sadece şaka yapıyordum” diye gelme bana. Alakasız konulardan Dragon gömmeye çalışıp, geyik yapıyordum vs. deme. Gerçekten gömülecek bir yanı olsa, dediğim gibi, hiç umrumda olmaz. Hiç alakası olmadığı halde, alakasız konular üreterek, belki tepkime kasma niyetiyle, kalitesiz yorumlar üretiliyor. Hatta yorum bile denmez, internetten x bir görsel bulunup atılıyor spoiler yorumlama konusuna. Benim karşı durduğum husus bu. Kaç haftadır anlatılan FB hariç tonla saçma geyik dönüyor. Bu mevzu spoiler yorumlarına da, bölüm yorumlarına da sıçradı. Kaliteli yorum görünce yarabbi şükür diyoruz, nadir bir olayla karşılaşmışa dönüyoruz.

Vakti zamanında tepkime mevzusu gündemdeyken, bazı yöneticiler/üyeler bunun yorumların kalitesini düşüreceğini iddia ediyorlardı, şimdi ne kadar haklı olduklarına şahit oluyoruz…
Üzerinden örnek verdiğin tepkime gelirse ortam makaraya bağlayabilir diyen adam benim. Geldikten sonra foruma hiçbir eksisinin olmadığını gördük ama en nihayetinde. Hatta yaptığı analizler ön plana çıkan insanlara şevkle yazma aşkı geldi. Forumda sürekli makara dönüyor olmasının sebebi ana karakterin meyvesinin değişimiyle birlikte retcon üstüne retcon yiyen serinin itibarının insanların gözünde düşmesidir. Tepkime ile beğeni ile alakası yok millet iplemediği için billur geçiyor önemsiz yerlerde. Neyin şaka neyin gerçek olduğunu kavrayabilmek kişinin kendisini bağlar burada sorumluluk yazanda değil. Ginny üzerinden sıfatına tükürülen Dragon'a verilen tepkiler özünde gerçektir. Geri kalan bir sürü muhabbet de sadece makaradan ibarettir. Ama sen samimi değilsin. Mağduriyet yaratma çaban forumun kalitesini iplediğinden değil sevdiğin karakterle billur geçilmesinden rahatsız olmanda yatıyor. Burada Akainu, Kizaru vs gömülse bırak doğrucu Mehmet kesilmeyi en önde sallayanlardan olurdun. O yüzden geç bunları spoiler yorumları konusunda makara döner bölüm yorumları biraz daha ciddiyete dayalıdır. Uzun zamandır böyle bu durum. İçerik kalitesinden çok rahatsız olan cevherler kaliteli içerik üretsin onları okuyalım. Meydan burada.
 


Sabo'yu her ne kadar sevsem de oldum olası bu bölümdeki ifadelerden hoşlanmamıştım. Sonuçta hayatını bu davaya adamış biri varken "yeni yetme" bir devrimci nasıl olur da Dragon'un önüne geçer. Ama bu bölümlerle anlıyorum ki Sabo gerçekten çok büyükmüş. Adam icraat adamı.
 
Şu fb 10 bölüm olsa, 10 bölümü birden, hiç beklemeden okusa millet, herkes buraya dönüp “çok iyi fb idi” vs. yazar. Haftalık beklentilerden ötürü, o beklemek aslında insanın canını sıkan şey. Millet de çıkan bölümlerde suç buluyor.
Hiç katılmıyorum. Çoğumuz seriyi senelerdir takip ediyoruz, bölüm beklemeye alıştık. Son haftalarda Dragon'a bu kadar sallanma sebebi Ginny olayı. Millet sonuna kadar haklı. Sen Dragon'u ekstra sevdiğin için tepkileri anlamsız buluyor olabilirsin. FB çok iyi diyebilirsin. Bu sana kalmış.
 
Dragonu seride geçen bilgilerle gömüyoruz ama övmek isteyenler hayal gücünden gelen beklentilerle övüyor bir tepki versin en kral dragoncuyum diyenden daha fazla överim dragonu ama önce icraat gerek.
 
Haftalarca süren sıkıcı flashbackler. Şimdi de işin tuzu biberi sürekli sürekli gelen 2 haftalık aralar. Vallahi billahi bu manga 20 seneye bitmez. Hatta abartmıyorum arkadan gelen remake güncel mangayı yakalar. Oda da mangaka kariyerini tek bir manga serisiyle bitirir. Şimdi gittim 2023 yılının ilk sayısına baktım. 1072. bölüm. Stussy'nin Luccileri bayılttığı bölüm.... Yani koca yıl hikaye de küçücük bir ilerleme yok.
dragondan soguttu adam bombos muhabbetler
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 21)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık