Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Deprem Bilgilendirme ve Yardımlaşma Ağı

afad deprem hacklenmiş.
Ne
Olur. Devletlerin orduları kriz durumunda müdahale edebilecek donanımdadır yahut öyle olmalıdır. Yanlış bilmiyorsam TSK'nın aktif er ve erbaş sayısı 350 bin civarı olması gerekiyor. Bu sayının üçte biri bile deprem bölgelerinde koordinasyon sağlamaya ve enkaz altında kalanları kurtarırken zamana karşı yarışmaya yardımcı olurdu. ABD neredeyse her sene kasırga tarafından vurulur, her yer bildiğin yok olur. Orada bizdeki gibi rezil durumlar göremezsin, çünkü devlet hazırlıklıdır ve anında olaya el koyar. Ulusal Muhafızlar sahaya iner, her türlü yağmai hırsızlık vb gibi durumun da önünü keser.

Gönüllülere ihtiyaç olduğu konusunda haklısın, ancak çalışma yapanlarda gönüllü oranı %70 resmi personel oranı %30 ise (ki buna başka illerden gelen belediye personelini dahil etmiyorum) orada devlet hiçbir işe yaramıyor demektir.
Şu anki durumda pek farklı değiller de evet haklısın.

@01746 demeye çalıştığım şey bu bir organizasyon işidir. Bu devletin binlerce askeri var. Onları organize edebilecek bir emir komuta zinciri var. Sen bir yardım edersin bir başkası bir başka şekilde eder ama bunu düzenli halde yapamazsın. Bu deprem elbette eşi benzeri görülmemiş büyük bir şey. Fakat sıkıntı şu ki binalar yıkıldıktan sonra etrafta olan tek şey kaos oluyor. Diyorlar ki dünyada hiçbir ülkenin buna aynı anda cevap vermesi mümkün değil. Çok doğru. Çünkü aklı başında olan her ülke problem ilk olduğu sıradaki etkiyi azaltacak yöntemlere yönelir. Olay olduktan sonra istersen bütün dünyayı yık oraya enkaz altından canlı insan bulmak her zaman çok zordur. Önceliğin o binanın yıkılmaması yahut yıkılsa bile bir anda yıkılmaması olmalı ki insanlar kaçabilsin. Biz bir deprem ülkesi hatta afet ülkesi olmamıza rağmen bu konu umurumuzda değil. Hafızası da zayıf bir toplumuz. Yav neyse reis yazdıkça yazasım geliyor sinirden
Ben de size tamamen katılıyorum. Sadece gönüllülere ve yardımlara ihtiyaç duymanın normal olduğunu ama bizim ülkedeki durumun anormal olduğunu söylüyordum. Siz de zaten beni tamamlar nitelikte yazmışsınız.
Biz sivilken bile bu kadar yeterliyken düzgün bir devlet işleyişimiz olsa çok daha farklı ve iyi bir durumda olabilirdik. Haklısınız.
 
Ne


Ben de size tamamen katılıyorum. Sadece gönüllülere ve yardımlara ihtiyaç duymanın normal olduğunu ama bizim ülkedeki durumun anormal olduğunu söylüyordum. Siz de zaten beni tamamlar nitelikte yazmışsınız.
Biz sivilken bile bu kadar yeterliyken düzgün bir devlet işleyişimiz olsa çok daha farklı ve iyi bir durumda olabilirdik. Haklısınız.
Bu toplum hakikaten tuhaf bir toplum. Şu olaylar bittikten sonra birbirimize gireceğiz yine ama şu olaylara verilen tepkinin sağlanan birliğin de eşi benzeri yoktur. Aynı duygusal temele dayanıyor belki de bilmiyorum. En çok da bu yüzden üzülüyorum. Kalbini bildiğim insanlar bazen delirtiyor beni aklımı kaçıracak gibi oluyorum. Ama başıma bir şey geldiğinde de ilk o orada oluyor. Ne demeliyim şimdi ben buna? Bu toplumu hem çok seviyorum hem çok üzülüyorum. Hakikaten hak etmiyor bu insanlar bunları.
 
Bugün saat 9 gibi işte yapılan konuşmanın özeti.

Ben: Denetim yok, binalar yetersiz.
Davar: Depram Allah'dan gelir yapıcak bişey yok.
Davar2: Son zamanlar hırsızlık, özellikle fuhuş çok çok artı. Allah cezamızı kesiyor.
Ben: Yaratan enkazın altındaki 1 yaşındaki kız çocugundan mı hesap soruyor ne alaka. Sen sağlam ev yaparsan bişey olmaz, Japonya da 9 büyüklüğünde deprem oluyor burunları kanamıyor, adamlar müslüman bile değiller.
Davar2: Allah Diğer Dünya da onların hesabını soracak merak etme sen.
Ben: Yav kardeşim, Yaratan neden bize de diğer Dünya da hesap sormuyor peki?
Bunu söyleyen arkadaş İslamiyete göre her işin ehline teslim edilmesi gerektiğini bilmiyor sanırım ne bina işi ehline teslim edilmiş ne olay sonrası müdahale ehline teslim edilmiş ve daha niceleri bunlar sahte sözler neyi tartışıyor Allah aşkına bu tür yarım Müslümanlar bize çok zararlı
 
Cumhurbaşkanı, 1 yıl içinde yıkılan yerlerin yenisinin TOKİ tarafından yapılacağını açıkladı.
 
Evdeki ailedeki kullanilmayan yatakları yorganları Adıyaman'a indirdim biraz önce, benim kuzen de buradaydı iki gündür yardım ediyordu çocuk bitmiş durum yok şehrin yarısı yok. İnsanlar ayaz soğukta titriyor gerisini yazmiyayim. Kimin bi parça da olsa fazla battaniyesi varsa sarsın göndersin.
Sizde bir şey var mı?
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık