Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Deprem Bilgilendirme ve Yardımlaşma Ağı

Dün 15.00 gibi işe çağırıldım demin işten çıktım.

Son bilgi olarak aktarılan 4544 vefat sayısı ne yazık ki az olduğu söylendi bana. Bölgeden gelen bilgiler bu sayının 10 bine yakın olduğu ancak açıklanmadıgı yönünde.

Allah yardımcımız olsun.
Yavaş yavaş açıklanan sayı gerçek sayıya yaklaşır. Bir anda 10.000+ şeklinde açıklamazlar.
 
Bilgisi olan bir arkadaş cevap verirse iyi olur. Deprem şiddeti merkez üsten uzaklaştıkça düşer mi.
Büyüklük ile şiddet farklı kavramlar depremde.Etki alanına derinliğe vs bağlı biraz ama normalde düşmesi beklenirken bu durum zemine göre değişebilir.99 depreminde İstanbul’da çok yer fazla etkilenmezken Avcılar dümdüz olmuştu neredeyse.Çünkü zemini uygun değildi.Özellikle alüvyon zemin dere göl yakınlarında daha fazla etki hissedilir.Zeminini bilmiyorum ama muhtemelen Hatay’da Maraş’tan çok etkili olma sebebi binaların inşa edildiği zeminle alakalıdır.
 
İnsanlar Hatay'da ve Maraş'da hala aç,susuz ve ısınmadan sokaklarda bekliyor.Kardeşim madem kara yoluyla gidilemiyor gönder helikopterleri askerler ile birlikte.Oralara ekipman,yiyecek ve giysi falan götürsünler.Çadır ve seyyar soba götürsünler.Ulan bunu düşünmek ve yapmak çok mu zor ya.Nasıl yapılmaz böyle şeyler.Ne beceriksiz insanlar bunlar ya.
 
Yeni geldik eve. Tüm gün belediyede çalıştık arkadaşlarla. İlkokul çocuğundan emekli dayıya kadar her yaştan insan vardı. Bu kadar güzel kenetlenildiğini görmek mutlu etti. Amal keşke bot getireseymişim. Yollar aşırı kötüydü. Tüm gün ıslak spor ayakkabıyla çalışmak yordu. Belediye de bile bir tane fırsatçı yakaladık. Adam bir tane bereyi cebine atarken görüp müdahale ettik. İçimizde çok çürük var maalesef.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 33)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık