Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır


  • Kullanılan toplam oy
    338
Ben de uzun zamandır görmüyorum. Geçen öğle saatlerinde 3 tane köpek gördüm. Gariban gibi takılıyorlardı.
Bizim çevrede de kadro yenilenmiş. Çok büyük ama vileda gibi tüyleri olan şekilli şukullu cins köpekler görüyorum birleri özenip almış sonra sokağa atmış bunlar da yolunu bulmuş yavaş yavaş.
 
Bizim çevrede de kadro yenilenmiş. Çok büyük ama vileda gibi tüyleri olan şekilli şukullu cins köpekler görüyorum birleri özenip almış sonra sokağa atmış bunlar da yolunu bulmuş yavaş yavaş.

Güneş batınca Kurtadam gibi dönüşüm geçiriyorlar. Sabah yanından ıslıkla geçtiğin köpek akşam Gardiyan Kurt gibi takılıyor.

 
Olum olay o değil tek köpek genel olarak tehdit oluşturmaz. Gecenin hangi vakti nasıl bir köpeğe denk gelirsem geleyim pitbull iti değilse kafamda saldırıya uğrama ihtimalim canlanmaz bile. Göz temasına köpek eğitmeninden bilgi almaya falan gerek yok yani zaten bir şey yapmıyor uzakta duruyor gidiyor hayvan genellikle. Buradaki olay sürüyle karşılaşınca olacaklar. Göz teması ne kadar kurtarır o durumda herkes o an soğukkanlı kalamaz en kral eğitimi versen bile. Modern dünyada şehirlerin orta yerinde bu duruma düşme ihtimalimiz zaten can sıkan şey.
e tamam zaten mesajlarımda ben de ideal olanın bu olmadığını söyledim :S şimdi adamın anlattığı bi ton şey var, göz teması tek başına elbette kurtarmaz ama eğitim verirsen soğukkanlı kalınabilir, o dediğine katılmıyorum. adamın anlattığı ve ele aldığın küçücük bir kısımdan yola çıkamayız. neyse burdaki tek fark yetişkinler kendini yetiştirir, çocuklar da yetiştirilir (şey gibi, üniversiteye kendini yetiştirmeye gidersin, ühü bana eğitim verilmedi ki diye ağlamazsın, ama çocuklar okula yetiştirilmek için gider, üniversiteye giden insanın çocuktan farkı bilgi talep etmesidir ki bunu hayatın her yerine uydurabilirsin) bunun sayesinde hayvanlarla yaşamak pek tabii mümkün.

ama dediğini anlıyorum, toplum ihtiyaçları nezdinde hareket eder. yaşadığı yere göre işine bakmak ister, hayatına hiçbi şey karışmasın ister. planı dışında hiçbi şeyle karşılaşmamak ister ki şehirli insan hayvanı boşver yanında geçenin kim olduğunu ne yaptığını bilmek istemez. çünkü gerek yok, her girdi fazladan düşünmek demek, her biri duygusal yatırım demek kafa karışıklığına gerek yok. şehirli insan kapitalizmi iliklerine kadar yaşamak ister, kendine yapılan iyiliğe eyvallah deyip geçip gider, bi ödeşme beklenmez keza kimse koca bi orduya çevirilmiş başıboş köpeklerle de ödeşmiyor. o yüzden en net çözüm itlaf, huzurla yaşayamıyorsalar huzurlu bi şekilde ölü kalsınlar.

ps konuya gutts ın girdiğini görünce onun yerine paragraf yazayım dedim
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık