Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

Sokak Köpeği Sorunu

Sizce Ne Yapılmalıdır


  • Kullanılan toplam oy
    338
Bir şey yapılır mı bilmem de en azından dile getirmiş.

Recep Tayip Erdoğan:
"Öncelikle hayatını kaybeden yavrumuza allah'tan rahmet diliyorum. Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ile tarım ve orman bakanlığına gerekli talimatları verdim. Bakanlarım çalışıyor. Bu işi boş bırakmamalıyız. Konuyla ilgili atılacak adımlar neyse, ne tedbir gerekiyorsa yerine getirilecek. bu konuda öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı. Mesela bizim konya büyükşehir belediyemizin gerçekten çok örnek bir çalışması var.

İstanbul'da beykoz belediyemizin de gerçekten çok örnek bir çalışması var. Yani hem teşhis hem tedavi ve ondan sonra da hayvanları garipsemeyecekleri alanlara salıverme gibi bir çalışmayı şu anda beykoz belediyemiz de konya büyükşehir belediyemiz de yapıyor. Ayrıca mesela istanbul'da orman bölge müdürlüğümüz ile valiliğimizin müşterek yeni bir çalışmaları var. Bu hayvanların bakılabileceği ve daha sonra dernekler tarafından bunların bakımının üstlenilebileceği bir uygulamayı müştereken çalışıyorlar. Daha sonra da bunu bütün illere uygulamayı düşünüyoruz. Orman bölge müdürlüğü bu hayvanlar için uygun yerler ve hayvan severlerin de gelip ilgilenebilecekleri mekanlar oluşturmaya çalışıyor. Epey bir ilerleme de kaydedildi.”
o söylediği şehircilik bakanlığı bugüne kadar insanlar için bile çalışmadı hayvanlar için nasıl çalışacakmış :S talimat verildi diye toplanıp büyük ihtimalle göstermelik barınaklar olacak, hatta kendileri için ranta bile çevirebilirler :ddd iki üç tane şirket kurulur oralara paralar akıtılır sonra toplanan köpeklerin çoğu nasıl olduğunu bilmediğimiz bi şekilde itlaf edilecek bence :d konya gibi yeni şehirleşmeye çalışan köyde kurabildiğin tesis ile istanbul gibi megaköyde her metrekare rant iken nasıl yapacaksın, nasıl ayrılacak bu bütçe :S
 
Sokak hayvanlarına en büyük eziyeti hayvanseverler yapıyor farkında değiller.
Evladını sokak köpeği öldürmüş veya ölmesine vesile olmuş bir kişinin ebeveynleri ile üst düzey hayvansever birkaç kişiyi aynı odaya koymak çok isterim. Tamam onlar da can ama bir insan değil. Bunu anlamak istemiyorlar. Bir köpek yavrusu ile bir kedi yavrusu ile bir çocuk aynı değil.
 
Sırf başlık okunup geçilse bu adamın yedi ceddinde küfür yemedik insan kalmaz da bence derdi iyi niyetli bir şekilde saldırıya maruz kalma ihtimali olan insanların bunu engelleyebileceklerini düşündükleri bir şey göstermek. Tabi programın devamında bunun anlatmayıp kendi reklamını yaparak başka platforma çağırıyorsa kolpa şova devamdır.

Yayını dinledim aptalca konuşmuş.

Elinde poşetle köpeğin alanına korkarak giren birisine köpek saldırır, normaldir diyor.
 
Sırf başlık okunup geçilse bu adamın yedi ceddinde küfür yemedik insan kalmaz da bence derdi iyi niyetli bir şekilde saldırıya maruz kalma ihtimali olan insanların bunu engelleyebileceklerini düşündükleri bir şey göstermek. Tabi programın devamında bunun anlatmayıp kendi reklamını yaparak başka platforma çağırıyorsa kolpa şova devamdır.
arkasından atıp tutmadan önce gidip bi baktım, evet nevşin mengünün kanalına gittim, bu konuda kötü hissetsem de elden bişey gelmiyor.


29:20de başlayıp 46:40tan bitiyor.

güzel anlatıyor ama bu ülkede sokağa tükürmemeyi öğretemiyorsun insanlara, köpek karşısına gelince ona saygı göstermeyi öğretebileceğimizi düşünerek acayip bi ütopya hayal ediyor. yani çocuklara öğretilebilir diyor ki toplumsal davranış da bu şekilde değişir. bizim inatçı yetişkinler değişmeyi canları burunlarına gelse denemezler. neyse ve fakat çocuğuna bunu öğretecek çok az insan var :S çocuklara bu davranışı öğretmezsen köpekler de bu davranışın insanlar arasındaki seyrekliğinden bunu anlamlandıramaz. köpek elbette bölgesini korumak ister ve bu normaldir yani :S normal olmayan sokakta köpek çeteleri olması hala yaşadığımız dünyaya giremiyor kafalar
 
Elemanın verdiği yöntemin sokakta uygulanabilirliği sıfır. Köpeği görünce durun, göz teması kurun diyor. Köpeği görememe ihtimalin var, köpeğin sana bakmama ihtimali var. Yanından geçip gitsen arkandan saldırabilir. Yan sokaktan fırlayabilir. Çöp kutusunun arkasından gelebilir. 5 tane köpek karşına çıkabilir, hangisinden icazet alacaksın? Saçma sapan fikirler.
 

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 3)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık