Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Anket] Shanks Kılıç Ustası mıdır?

  • Konbuyu başlatan fortime
  • Başlangıç tarihi

Shanks kılıç ustası mıdır?


  • Kullanılan toplam oy
    356
Mifak fuji ye meteor atmak yok ama diyecek yani ? Ayrım falan yok adam fuji için swordsman yazmış neyini görmüyorsun ? Bu adamda meyve+haki de var ki dövüşte kullanıyor bunları sabo-law da yine gördük. Kılıç ustalığına girdi çıktı mı yapıyor ? Bm-wb için kılıç ustası demedi bu adam. King kendi ağzıyla söylüyor zaten. Meyve kullan kullanma, haki bas basma attığım resimde kılıç ustaları var. Kaku bile eklenmiş yahu :D
Sen ağa anlamıyorsun herhalde benim demek istediğimi. Kılıç ustaları savasabilir. Zoro ile King savaştığında amaçları kılıç düellosu yapmak değildi. Zoro bile King karşısında diyor ki gerekirse her şeyi yaparım. Zoro, Hyzou ile de savaştı. Hyzou zehir de kullanıyordu zehir de mi kılıç yeteneği oluyor. Olmuyor ama kılıç ustası hala Hyzou. Kılıç ustası olan birinin savaşması ile düello yapmaları arasında fark var. Ben Shanks kılıç ustasıdır değildir muhabbeti yapmıyorum burada.
 
"fujitora swordsmen değildir" demiyoruz zaten. fujitora hem hakisi olan, hem meyvesi olan bir kılıç ustası. meyvesiz kılıç ustaları da var, hakisiz kılıç ustaları da var. fujitora kılıç ustalığında çok iyi olmasa bile meyvesi ile birlikte mihawktan daha güçlü bir karakter olabilir. güçlü mü değil mi bilmiyoruz ama olabilir. böyle bir ihtimal var. shanks'ta kılıç ustalığında çok iyi olmasa bile hakisi ile birlikte mihawk'tan güçlü olabilir.
O zaman Zoro hakisiz Mihawk'ı geçecek yani ödül üzerinden gidersek Mihawk 3,6 Milyar ise Zoro 4 Milyar olacak. Haki ise buna ek olacak hakiyle de 8 Milyar olucak.
 
Seride görüldüğü kadarıyla üstünlük sağlayan ana temel faktörler:

1.ci sırada açık ara farkla Haki faktörü

2.ci sırada meyve faktörü

3.cü sırada fiziksel güç veya kılıç-yakım gövüş vb yetenekleri

Shanks seride gördüğümüz kadarıyla haki farkıyla bu noktalara kadar gelmiş.

Adamın saldığı haki böyle


Diğer karakterin saldığı haki

 
Roger Kk olduğu vakit bile "En Güçlü Adam" Wb bu arada. Yani bu isimler denk ve eşit güçte olmalarına rağmen birisinde en unvanı var, birilerine çok benziyor değil mi?
Şunun söylendiği bir panel hatırlamıyorum ben. SBS'de falan mı söylendi?
Aklıma gelen 3 cevap var;

1. Bu düellolar üzerinden epey zaman geçmiş, güç farkı oluşmuş olabilir.
2. Shanks Yonko olunca, kendisine yenişemediği için eş görülen Mihawk'a bu unvan verilmiş olabilir.
3. Mihawk aslında bu unvanı Shanks'tan bağımsız olarak başka kişileri kestiği için almış olabilir.

Roger vs WB gibi. Yenişememiş olmalarına rağmen Roger KK oluyor çünkü yolları farklı.

Eldeki verilere göre Shanks > Mihawk diyeni de anlarım, Mihawk > Shanks diyeni de anlarım. Kim haksız çıkarsa da patladı demem. Çünkü ortada bana göre bariz bir durum yok.
Bana 2. seçenek daha iyi gibi geldi. Orta yol seçeneği ikisine de kondurmaz.
 
bu adam defalarca Mihawk ile düellolara girdi Mihawk'ın kılıç yetenekleriyle baş edebilmesi için shanks'in de az çok Mihawk'a denk kılıç becerisine sahip olması lazım üstüne shanks'in kılıç ustası olarak çizildiği resmi Oda sbs'de onaylıyor şu saatten sonra konuya kilit vurulsa yeridir özellikle çıkan sbsden sonra
 
2-3 sayfa önce ben buna cevap verdim aslında.Bence Oda bu ünvan muhabbetinde sıvayacak.Bana göre Oda Luffy'nin hedefini Zoro'nun hedefinden güçsüz tasarlamaz.Kaldı ki Oda'da Shanks fanı ve kendini Shanks'la çok özdeşleştiriyorken buna ihtimal vermiyorum.Fakat bu zamana kadar gördüğümüz haki kılıç ustalığından bağımsız bir şey kesinlikle değil.E bağımsız değilken Mihawk kılıçta daha üstün ama Shanks totalde daha güçlü diye düşünürsek deiku olayının nasıl belirlendiği tam bir paradoks oluyor.Bu paradoks ancak Mihawk eli kılıç tutan herkesten güçlüyse mantıklı hale gelir ama buna da ihtimal vermiyorum.Mihawk bu serinin mihenk taşlarından biri olmasına rağmen o seviyede bir gücü olduğunu sanmıyorum.Bu yüzden ünvan muhabbetinde sıvayacak diyorum.
WB'nin de elinde en güçlü 12 kılıçtan bir tanesi var ama kılıç ustası değil. Bana göre de bu unvan muhabbetinden patlayacak gibi geliyor.
 
Şanks kılıç ustasıdır bunu tartışmak anlamsız. Diğer taraftan Mihawk ile yaptıkları düellonun ardından her iki karakterde gelişme gösterdiler, her karakter farklı yeteneklere, farklı eğilimlere sahip. Şankusu ve Roja'dan hatta belki Rayleigh den çok özel teknikler bekliyorum mesela oksijeni kesmek gibi, Roja öldüğü için bu tip şeyler gösterilecekse bunun için en uygun aday bariz şekilde Şankusudur.

Bir şey daha sallayım, Şankusu kılıcını karartacak ve ödülü 5 milyarı geçecek. Roja, Wb liginde olduğunun sunumu olacak bir nevi.
 
Konunun tartışılıyor olmasının tek sebebi Mihawk > Shanks iması yapan adamlarla aksini söyleyenlerin birbirini ikna çabası. Halbuki unvan muhabbetini en çok pompalayan tayfa dahi Mihawk > Shanks demiyor. En azından çoğu yani. Öpüşüp barışacağınız noktayı çoktan geçmişsiniz gerisi teferruat. Haki kapatmalar, kim en uzağa slash atıyor diye yarıştırmalar vs milletin niyetine kılıf olarak öne sürdüğü argümanlar.

Yıllarca Shanks kılıç ustası çıkarsa Mihawk'ın unvanını ederi kalmaz dedim sadece bu sebepten olmamalı diye savundum keza Shanks > Mihawk'a dair kafamda bir şüphe yok. Olup olacakları en fazla denk çizilmekken birine unvan vermek verilen unvanını anlamını sorgulatır ederini düşürür. Külotçu Oda da sağ olsun kıvıracağı noktayı bulmuş kılıç yetenekleri daha iyi ehehehe diye dümen kırıyor.
 
"fujitora swordsmen değildir" demiyoruz zaten. fujitora hem hakisi olan, hem meyvesi olan bir kılıç ustası. meyvesiz kılıç ustaları da var, hakisiz kılıç ustaları da var. fujitora kılıç ustalığında çok iyi olmasa bile meyvesi ile birlikte mihawktan daha güçlü bir karakter olabilir. güçlü mü değil mi bilmiyoruz ama olabilir. böyle bir ihtimal var. shanks'ta kılıç ustalığında çok iyi olmasa bile hakisi ile birlikte mihawk'tan güçlü olabilir.
Yazdıklarının aksini yazmadım ki ben ne anlatmak istedin anlamadım ?
 
Kılıç da önemli burada. Zoro'nun Kuina'dan aldığı yadigar Mihawk karşısında kırılmadı. Zoro daha o sıra hakiden haberi yok. Elindeki diğer iki basit kılıç kırılırken Kuina'nın yadigarı kırılmadı.
Zoro o kılıcı ağzı ile tutuyordu yani koldaki kadar kuvvet vermemiş olabilir. Bundan mihawkın kılıcının önünde duvar etkisi yaratmamıştır belki.
Bunun yanında mihawk zoro için haki bastı mı yoksa ciddi bir saldırı kullandı mı bilmiyoruz.
Ama evet kılıç kalitesi fark yaratıyor , yine de önemli olan kişinin gücü. Enma da yamulan zoro , 12 lik kullansa ilk etapta mezara giderdi belki.

Ancak zoro kingin haki basılmış kılıcını haki ile kesti , kırmadı. Burdan bakılınca belli seviyede kişinin hakisi kadar önemli değildir muhtemelen.
Tabi her kılıç enma gibi değil muhtemelen.
 
Son düzenleme:

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 4)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık