Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1049 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oden konusunda iki durum var. Birincisi adam ölmüş zaten. Üstünden yıllar geçmiş. Ace yaşıyordu ve aman ölürse ölsün demek olmazdı.

İkincisi Oden adamı bırakıp gitmiş, sorumluluğundan çıkmış. Roger tayfasının elemanı olarak dönmüş Wano'ya. Roger tayfası da gitmemiş Oden için, Ray var Shanks var belki Gaban bile duruyordur. Üstüme işe ama arkadaşıma dokunma diyen Shanks'tan da bir aksiyon göremiyoruz.

Buradan da anlıyoruz ki senaryo olay Luffy'e kalsın diye uydurulmuş. Zaten Oden'in seriye sonradan eklendiği belli bir şey. Yine de bunu görmezden gelirsek gitse artı puan olurdu tabi WB için.

Onun haricinde Balıkadam Adası'nı savunması gibi bir şey var. Tatlı düşkünü Linlin o ölene kadar uzak durmuş mesela. Adam elinden geldiğince koruyucu olmaya çalışmış. Meyvesinin aksine yıkıcı biri olma hevesi yok.

Büyük hırsları olmamış. One Piece ile igilenmemiş. KK olmakla ilgilenmemiş. Ki istese KK olabilecek birisi olduğu hem güç hem gerekli bilgilere sahip olmasından anlaşılabiliyor. Benim gördüğüm mümkün olduğunca garibana yardım etmeye çalışmış, korumaya çalışmış, kişisel hırsları olmayan bir adam. Falso sayılacak hareketleri olsa da genel çerçeve buna uygun. Kendi içinde tutarlı bir karakter çoğu karaktere göre. Ama başkalarına göre çok didikleniyor. Bizim iyilik meleği görülen tayfanın falsoları çok daha fazladır mesela.
Diğerlerini boş verdiğinde tayfayı zora sokmuyor desen Ace için herkesi savaşa toplamasında iş bozuluyor. Kk olamazdı bence. Çünkü bunu yapmaya yetecek gayreti ve umru yok. Baa için ortaya çıkan adam Wano için suskun. Roger ve tayfası haydi duymadı etmedi ama Ace gelip de durumu anlatınca bırak gitmeyi Ace gitmesin diye dövüyor.
Bence son tavrı da artık nasılsa ölüyorum diye yaptığı bir iş. Burada da hakikaten Ace için tayfayı telef etti. İç sesleri bunu net ortaya koydu. Bu KnY denilen seride bir eleman vardı kendine yalandan aile kuran. Beyazbıyık benzer bir psikolojideydi bence ama hiçbir zaman ortaya çıkmayıp artık son anında ortaya atıldı. Bunu yaparken de mf yerine başka bir yer seçmemesini belki ilerde anlarız. Yani id basamıyor muydu bilemiyoruz o yüzden bir şey diyemem o konuda.

Aslında ben bu tür karakterlere olduğundan fazla değer verildiğinde karşı gelirim. Yoksa fazla gömülse belki savunurdum. Ama vay şöyle baba vay istese kk olurdu falan bence abartının da abartısı. Çünkü bunu hak edecek kadar iyi biri değil ve yine Kaido kadar kötü de değil elbet. Belli bir noktaya kadar belki gayretliydi ama bir yerden sonra kendisine dokunmayan yılan bin yaşadı. Sonu ise bu tavrına uyumayacak kadar pervasız ve gereksiz oldu.
 
Katakuri, Luffy’nin iradesine, azmine, hırsına (artık adına ne derseniz) boyun eğdiği için kendini bıraktı ve yenildi.

Kaido da Luffy’nin Joy Boy olduğunu görünce, inanınca, kanaat getirince kendini Luffy’nin kollarına ve onun kendisi için vereceği karara biat etmek için bırakacak ve yenilmiş olacak.

Bizde diyeceğiz ki “Galipler Bahane Aramaz” :artiz:
 
Geçenlerde sen de Joy Boy değilmişsin diye kızıyordu Luffye. Nika olmadan önce.

Bence başka bir mevzu var.
Oden birisinin Wano’ya gelip kurtaracağını söylemişti. Yamato da günlüğü okuduğu için o kişiyi bekliyordu. Ace sanıyordu sonradan luffy olduğunu anladı. Kaido bu durumdan haberdar olabilir.

Tabi güç seviyesinden dolayı bunu düşünmüş de olabilir. King “sen en güçlü olmaya devam et ben de yenilmeyeceğim” demişti buna flashback’te. Belki Kaido o diyalogun devamında söylemiştir bu lafı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 14)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık