Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1047: Başkent Semaları

Bölüm Nasıldı?

  • Iyi

    Kullanılan: 125 28.5%
  • Orta

    Kullanılan: 86 19.6%
  • Kötü

    Kullanılan: 227 51.8%

  • Kullanılan toplam oy
    438
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ulan oda madem sıçtın sıvadın biraz daha sıva, şu Mihawk'ı haki kullanan en güçlü adam olarak çiz, daha 5 milyar ödülü, tayfası olsa ödülü daha çok olurdu diye de biraz pohpohla. Böyle yap ki en azından sıvamandan biraz keyif alalım. Luffy'i de böyle hahhaa kikiki diye dolanan bir velet gibi çizmek yerine nika mı diyon nike mı diyon ne diyosan diyip taş gibi karizma bişey çizseydin gene ses etmezdik, "çalıyor ama yapıyor be abi(!)" der geçerdik.
 
Daha önce de dediğim gibi seri sonunda meyve kullanmayan en güçlü kişi Zoro olacak. Luffy ve Zoro paralel güç alıyorlar. Luffy ateşli saldırabiliyordu. Zoro ateş kesmeyi öğrendi. Luffy meyve uyandırdı. Zoro kılıç uyandıracak. Hem de 3 tane. Luffy yıldırım tuttu. Zoro yıldırımı kesecek. Luffynin meyvesinin adı değişti. Zoan olduğunu gördük ve zoan dönüşümü yapıp güçleniyor. Ve paramercia gibi çevreyi lastik yapıyor. Zoro enma alarak haki dayanaklı bir güç aldı. Wano sonu nidai kitetsuyu alarak benzer farklı bir güç daha alacak. Bakalım o ne olacak. Sandai kitetsu son derece keskin bir kılıç. Bir ihtimal nidai kitetsu daha keskin bir kılıç çıkacak.
Luffy'nin tuttuğunu Zoro kesecek diyorsun.
 
1000 küsur bölümdür okuduğum bir seriyi son 5-6 bölümlük bana göre saçma, yersiz ve temelsiz bir şekilde değiştirmesinden sonra bırakmak abes olur. One Piece'e yönelik duygularım Tevfik Fikret'in Sis şiirinde İstanbul için dediği şu dizelere benzemektedir.

ey köhne bizans ,ey koca fertüt-i musahhir
ey bin kocadan arta kalan
Beğenmiyorum. Bırakmıyorum. Bölüm çıkar çıkmaz gelip "Nika varsa bas kötüye" yazmaya devam edeceğim. Bizi mutlu etmek kolay. Nika defolsun mutlu oluruz biz.
Aslında Nika mevzusu çok eski taaa Gökyüzü adasında geçiyor ve Luffy orada savaş sonu
eğlencesinde Nika ile aynı şekilde çizilmişti. Oda aslında orada Luffy hakkında orada
o dönem anlaşılması mümkün olmasa da şimdi bakınca 1000 bölüm önce Luffy=Nika demişti zaten.
Ben o zaman gördüğüm de de Luffy adı Nika olarak geçen karakter olacak galiba demiştim.
Tabi ben seriye 2002-2003 de başladım Lisedeyken. O zamanlar forum teori bilmiyoduk İngilizce oku hikayeyi geç gibiydi.
Luffy model Nika meyvesi yemiş çıkınca hiç şaşıramadım bile. Bunu reankarnasyon gibi düşünmek yerine Ace öldü Sabo yedi meyveyi gibi düşünmek
çok daha doğru bence. Sonuçta her meyvenin çeşitli özellikleri var. Ana temanın değiştiğini düşünmüyorum.
Luffy irade ve çalışmasıyla bu meyveyi uyandırmayı başardı. Yoksa 800 yıldır kimsenin başaramadığı bir iş.Luffy zaten bu kadar
uğraşmasa zorlamasa bu seviyeye ulaşamazdı.
 
Şimdi bir hışımla bölümleri bitirdim doğru düzgün okuyarak elbette.


Bu Nika mevzusuna gelecek olursak. Joy Boy'u Joy Boy yapan şey Hito Hito No mi'nin Nika modeli. Bu Meyveyi yiyen kim ne olursa olsun Joy Boy'un ateşini taşıyor. Belki de bu meyveyi uyandıran ilk ve son kişi Joy Boy'du belki de ondan bu kadar önemli bir adam oldu emin değil kimse. Luffy meyveyi yemeden önce ve yedikten sonra diye 2'ye ayrılıyor. Karakteri yavaş yavaş eğlenceli bir kişilik haline bürünüyor. Gittiği her yere öyle yada böyle mutluluk katıyor. Kendisi saçma sapan bir güce sahip olduğu için Tanrı özelliği taşıdığı vurgulanıyor.

Ben bu meyvenin uyandıktan sonra ki kısımlarında Luffy'nin rahat tavırlarını nedense nihai gücün özelliklerini tanıtmak amacıyla Luffy'i görünenden farklı bir kişilikmiş gibi lanse etmesine bağlıyorum. Luffy dediğimiz adam arkadaşları söz konusu olduğunda ciddiyetini bozmayan her zaman tetikte olan bir kişi. Nika modeli ise vurdumduymaz bir karaktere sahip çünkü aldığı fiziksel hasarı lastik olduğu için onun şekline bürünüyor böylece kendisini kasmıyor. Dokunduğu şeyler lastik oluyor vs.
Çoğu Luffy fanının rahatsız olduğu kısım da sanırım bu rahatlığı. Bana Luffy'nin kaybolduğu, yerine Nika'nın geçtiği bir hissiyat geçmedi.

Lakin bu rahatlık aslında meyvenin tanıtılması için gerekli olan bir şey. Savunmasını düşürmese Kaido'nun saldırılarıyla meyve gücünü tanıtamazdı. Baskın bir Nika bu sefer de Yonko'yu aşan bir güç olarak karşımıza çıkacaktı buda iyice dengenin bozulması demekti.

Bir diğer rahatsız olunan konuysa Dünya Hükümetinin Gomu Gomu'nun Luffy'de olmasını bilmesine rağmen Luffy özelinde herhangi bir girişiminin olmaması ve Wano Arc'da bunun değerinin anlaşıldığını bizlere yedirilmeye çalışıldı. Belki de okuyucuyu en çok rahatsız eden kısım buydu. Akıllı ve kendisine saygısı olan bir birey elbette bunun ucuz bir aldatmaca olduğunu kabul edip eleştirmeli bu konuda bir sıkıntı yok. Yazarın kendisi bile SBS'lerde basit bir güçle Ana Karakter işlemek istediğini söyleyip sonra böyle uber bir meyveye sahip olduğu söyleyerek zaten kendi içinde de çelişmiş oldu aksini savunmak saçmalıktır.

Velhasıl son manga panelinde olduğu gibi Luffy dostunun gücünü aktif edebilmesi için(Momo'nun Adayı ittirmesi) neredeyse o ada büyüklüğünde bir yumruk sallamaya teşebbüs ediyor. Bu bile bizim hoyrat Luffy'nin hala aktif olduğunun göstergesi. Bizim canımızı sıkan mevzuysa bu yaparken oradaki muhatabımızın Momo gibi aşağılık bir karakter olması. Bu kadar enerji nereden geliyor onu da kestirmek güç. Kalbinin atışı bir şeyleri şarj mı ediyor? Yoksa gücün tanıtılması için yapılan ucuz bir hamle daha mı emin değilim. Luffy bana yine Luffy gibi geldi değiştiğini vs sanmıyorum. Gücünün yansıtılması için yapılması gereken yapıldı sadece.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 16)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık