Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043: Birlikte Ölelim

Bölüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • İyi

    Kullanılan: 299 79.3%
  • Orta

    Kullanılan: 39 10.3%
  • Kötü

    Kullanılan: 39 10.3%

  • Kullanılan toplam oy
    377
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Luffy'nin asıl meyvesinin gomu değilde lastiğin özü olan resin(reçine) olduğu teorilere dair bölüm numaralından yapılmış bir analiz. Bildiğiniz gibi Oda bu bölüm numalarını çok kullanıyor.

-1042. bölüm, okunuşu "juu-shi-ni (10=juu, 4=shi, 2=ni), anlamı "shini-ölüm", Luffy Kaido tarafından öldürüldü.
-1043. bölüm, okunuşu "juu-shi-san (10=juu, 4=shi, 3=san), ilk iki hece "juu-shi" oluyor, Japonca'da jushi "resin" demek, bu bölümün sonunda da Luffy "resin resin" meyvesini uyandırdı. Bu arada 3 Katanaka alfabesinde "mi" olarak okunur, yani bu şekilde kabul edersek "juu-shi-mi" oluyor yani "jushi jushi no mi".
-1044. bölüm, okunuşu "10=juu, 4=shi, 4=shi", bu da Luffy'nin seri içindeki kendine özgü gülüşü olan "shishi" sesine gönderme. Son bölümde Luffy'nin gülüşüne "nika" yazıldı, gelecek bölümde de Luffy'nin "nika" ile bağlantısı işlenebilir.
 
Luffy'i bu kadar sınırına getiren biri olmamıştı. Oda Kaido'nun hakkını verdi. İnsanların düşmanları zayıf görmesinden şikayetçi olduğunu söylüyordu. Baya içerlenmiş bu konuda belli.
Öyle ama bunu da en güçlü olduğu kesin olarak bilinen adam üzerinden yaptı. Yani mangaka Kaido'nun hakkını verirken Luffy'nin de vermiş oldu. He ben memnun muyum ? Çok. Hele linlin faciasından sonra Kaido tam bir hayvan çıkmasına çok sevindim.
 
Öyle ama bunu da en güçlü olduğu kesin olarak bilinen adam üzerinden yaptı. Yani mangaka Kaido'nun hakkını verirken Luffy'nin de vermiş oldu. He ben memnun muyum ? Çok. Hele linlin faciasından sonra Kaido tam bir hayvan çıkmasına çok sevindim.
Bende son derece tatmin oldum. Luffy başlangıçta mantıken kaybetmeye mahkum olduğu bir dövüşe girdi, çok mücadele etti ama neticede olması gereken oldu hemde öyle bir oldu ki ölümle sonuçlandı. Hem Luffy'nin hemde Kaido'nun hakkı verilmiş oldu. Bundan sonra Kaido yenilecek ve yenilme sebebi Luffy'nin 800 yıldır kimsenin yapamadığı bir şeyi yapması olacak ki bu yenilmek için çok güzel bir sebep hele de Kaido gibi bir adam için. Efsanevi bir şekilde ölmek istiyordu, JoyBoy'un elinden ölürse eğer çok mutlu olacaktır :)
 
Bedenden çıkmamasının ya da çok uzaklaşmamasının gördüğümüz örneklerde hep farklı nedenleri vardı ya burada da öyle bir şey çıkacak ya da Luffy'nin anlık olarak kalbi durdu ki bu bana daha makul geliyor. Kısacası canı çıkmadı henüz :D
Verdiğim örneklerin mantıklı sebepleri vardı ama. Ceryan adam kendine elektro şok yapıyor diğer tarafta mitolojik cenevar. Başka ölümü yenen meyve yok zaten. Ki bunlar bile belli neden-sonuçla antileri de hazır yani haki-deniz taşı-anti meyve falan. Düz reçine ya da lastik luffy. Hem dof hem kaido g4 e şaşırdı da orada ki mantık zaten reçinenin sanayi ürünü olması sertleşir ama bastırdığın vakit içine çöker o elastik yapı kaybolmuyor. Bunu güzel düşünmüş mangaka da hala dirilmeyi karşılamıyor bu reçine mevzusu. Sende düşünceni yazmışsın olur ya da olmaz tek kendi adıma derdim diğer şounenler gibi ilerlemesin seri o kendine has havası dursun...
 
Her ne kadar Karasakal gibi istisnalar olsa da D.lerin ölürken güldüklerini biliyoruz, belki de o olayın orijinali Luffy gibi öldükten sonra gülmektir :)
Ulan Oda şu kadar malzemenin arasından aptal saptal bir senaryo çıkarırsan hakkaten seni tutup öpmek farz olur.
 
Reçine nin gerçek doğa koşullarında elektrik üretmesi diye birşey yoktur.Tam tersine devrelerde elektrik kaçaklarını önlemek için kullanılır.Elektiriği engelleyen doğası vardır.Reçinenin ayrıca canlılarda iyileştirici bir gücüde vardır.Şimdi birisi çıkıp manga da gerçek fizik doğa kuralları birebir aynımı olur dersede haklıdır.Oda bu gerçeklerin bazılarını manga ya yansıttığını gördük.Reçine teorisi gayet mantıklı duruyor.
 
Luffy'i bu kadar sınırına getiren biri olmamıştı. Oda Kaido'nun hakkını verdi. İnsanların düşmanları zayıf görmesinden şikayetçi olduğunu söylüyordu. Baya içerlenmiş bu konuda belli.
Croco da aslında 2 defa öldürdü. Lucci de öldürüyordu. CC de öldürüyordu magellan da. Sorsak mangaka ya '' kötü adam oldukları için egoları yüksek'' ti der. Hepsinden çok ucuz kurtuldu aslında kurtulmadı da. Kaido da bu hale gelmiş ise yonkou dan ağırlığı olsun :D
 
Belki de luffynin shi shi shi diye gülmesi de meyvesi ile alakalıdır.

樹脂 じゅし(jushi) reçine

Reçine, çoğunlukla çam ve kozalak ağaçlarında bulunur. Ağaçların, dış etkenlerden kendilerini koruması ve yaralarını iyileştirmesi için salgıladıkları doğal sıvılardır. Yapışkan bir formdadırlar ve çam sakızı diye de bilinirler. Ağızda çiğnendiklerinde dişleri güçlendirirler, hoş bir tat ve koku bırakırlar.

Luffy bir ihtimal Adam ağacının reçinesi olmasın? Ayrıca Reçine iyileşme için bir sıvıymış ağaçlarda. Luffynin bu kadar hızlı iyileşmesinin sebebi, göğsündeki deliklerin hızlıca kapanmasının da sebebi budur. Zaten, crocodilenin göğsüne kanca sokup da o deliğin kapanmasının başka mantıklı bir açıklaması yok valla.


Esas soru şu? Reçine olması neden efsane yapsın ki meyveyi?
 
Kaido ihtişamlı bir ölümü hak etmiyor. Luffy veya Joy-boy hangisi ne yapıyorsa yapsın Kaido'nun hayallerini yıkmak istiyorsa onu öldürmemeli. Ölümden beter bir duruma sokmalı ve psikolojisi tamamen dengesiz olan güç sarhoşu birini ancak böyle mahvedebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 7)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık