Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1043 Spoiler Yorumları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sorun Luffy'nin joyboy çıkması değil, sorun Luffy'nin joyboy/nika reenkarnesi çıkması.

Seriyi okuyan herkes zaten taa balıkadam adasından beridir biliyor joyboy'un Luffy olduğunu buna kimse şaşırmaz ama bu zamana kadar biz Luffy'nin JoyBoy olma sebebini joyboy'un fikirlerini taşıması yada yapamadıklarını yapması olarak değerlendiriyorduk. Luffy torpilli, özel güçlere sahip biri değildi ve buna rağmen azmi, gücü ve kararlılığıyla joyboy'un yapamadığını başaracaktı. Bu zamana kadar JoyBoy bir fikirdi yani, geçmişte yaşamış ve ölmüş bir insanın mirasıydı.

Şimdi ise olay fikirden çıkıp hakkaten reenkarnasyona döndü. "Spoilerın gösterdiğine göre" Luffy yediği meyvenin uyanışı sebebiyle nikaya dönüşüyor yada işte sizin ürettiğiniz senaryolardan biri olursa nikanın ruhu meyveye hapsedilmiş ordan da Luffye geçmiş falan filan.. Şimdi böyle bir şey olursa işte Luffy'nin kişiliğinin hiçbir önemi kalmıyor. Eğer JoyBoy bir fikir mirası olarak kalmış olsaydı kim hangi meyveyi yerse yesin ve hatta meyve yemese bile kendi gücü ve azmiyle JoyBoy olabilirdi ve luffyde bunu başardığı için özel olacaktı ama şuanda JoyBoy olma durumu bir meyveye yada ruh gibi başka şeylere bağlanmış olacak ve buda Luffy'nin kişiliğinin önemini azaltacak, torpil olacak yani. O yüzden umarım ki Oda böyle bir senaryo yazmaz..

Biz işte buna tepki gösteriyoruz Luffy'nin JoyBoy oluşuna değil. Bu tepkimizde Luffy'e olan sevgimizle düşmanlığımızla ilgili değil seriye olan sevgimizle ve seriye yakışmadığını düşünmemizle alakalı.
Luffy yine nika desin ama meyvenin gerçek ismi bu olduğu ve uyandırdığı için desin mesela. Bleach de böyle mevzu vardı kılıçların gerçek ismi diye bu da gider. Yapılmayanı-yapılamayanı yapmak-başarmak yerine dediğin gibi o kişi olmak çok farklı.
 
Luffy'nin oradaki gülüşü, sağlam darbe aldıktan sonra, zaman kazanmak amaçlı öldüğüne dair Kaido'yu kandırabilmeyi başardığı için de olabilir. Hatta geleceği birkaç saniye görme olayı ile CP ajanın kendisini tutacağını bile görmüş ve bilerek kaido'dan darbe yeyip de ölü nnumarası da yapmış olabilir, zaman kazanmak ve biraz olsun kendine gelmek için. Ya da aslında ölme ve dirilme söz konusu olmadı, kalbi durdu ve Kaido bunu öldü diye tanımladı ancak Luffy gibi iradesi titanyum biri ölümden ucu ucuna meyvesini uyandırarak bir şekilde tekrar kalbini çalıştırmış da olabilir ve bu yüzden de sırıtıyor olabilir. Şapka olayı bana kalırsa sembolik bir şey. O donmuş şapka muhtemelen ilk joyboya aitti. Gerçekten kral olmaya layık birinin, öyle altından yapılma üzerinde zümrütten vsden taşlar olan bir taca ihtiyacı yok, değersiz görülen bir hasır şapka kullanan biri bile gerçek bir kral olabilir gibi bir mesaj belki de. Şapkanın meyve yemesi yani bilemedim :D imkansız demek doğru değil ama o cansız objelerin meyve gücü kazanma olayı vegapunk'ın bir araştırma olayı ki, öyle kolayca da olmamıştır üzerinde çokça çalışmıştır sanırım. Artık videolar görseller yazılar çeşitli dillerde o kadar yayıldı ki, yani ryuo denen şey wanodakilerin hakiye verdikleri isim, yoksa hakinin bir türü değil ama bazı yerlerde sanki hakinin bir versiyonu gibi gösteriliyor. İyice kavram kargaşaları çıktı. Bekleyip sabredip görmek ve üzerine konuşmak en iyisi.
 
Oda kafasında bir senaryo oluşturmuş.Luffy in zaten 1-1 son güncel hali ile alamayacağı zaten önceki bölümde Luffy in ağzından onaylandı.Luffy in karşısında yonkou a kıyasla çok fazla geride olan sağ kol veya sol kol yok.Zoro bile dünya kadar güç artışı aldı aldı King i yarı ölü kalarak anca alabildi.Çatı katında Kaido nun tek darbesiyle tüm kemikleri kırıldı.Kaido dediğimiz hayvanat King den üst üste 5 tane koy o güçte olan birisi.Luffy e yonkou seviyesine ulaştıracak muhakkak ciddi bir güç artışı lazımdı.Meyve uyanışı bile kurtarmazdı.Kid ve Law ikilisi zaten big mom ı yenmedi tek yaptıkları delik açarak aşağı attılar.Yinede yendiler diye sonuçlandı o ayrı.Zaten Luffy in temsilci olacağı şimdiye kadar yaptıklarından belliydi.Yarım kalmış işi devam ettirmek.Roger hastalığı yüzünden tamamlayamamıştı.Onun yerini Luffy aldı.Luffy sonlandıracak.
 
Şu konular silinmeseydi de reenkarnasyon konum keşke dursaydı. :( Tamamen içeriği aklımda değil, ama şu bölüm çıktıktan sonra yeniden açmak gerekiyor.


Bu yeniden doğma olayları sırf JoyBoy ile ilgili değil. JoyBoy, 800 sene öncesinden hepsini planlamış belli ki.




Bir sebeple Poseidon'un gücü hep deniz-kızlarında doğuyormuş.



Büyük ihtimal o zamanlarda yaşayan deniz-kızı prensesine gönderdiği mesajla ilgilidir,bu Poseidon'un deniz kızlarında doğma olayı.

Şurada yazmıştım Momo'da da belli ki benzer durum var: https://www.korsanfan.com/konu/1017-spoiler-yorumları.9644/page-57#post-1958945

Joy Boy da her 100 senede bir D'lerden brinde doğuyor olabilir.




Ki bu sayfa az çok doğruluyor. 10 sene sonra Deniz Krallarının Kralı olan Poseidon doğacak ve 15 sene sonrasında büyüyecek. tam bu zamanlarda da Luffy ve Shiroashi tanışıyor. Yani İki Kral.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 56)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık