Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Korsanfan.Com - One Piece Türkiye
Neler yeni

[Spoiler] 1041 Öngörüş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dostum fil ihanet etmediyse burada bir suçu yok. Gücü yetmiyor diye böyle cezalandırılmaz kimse.
One piece mantığıyla bakarsak pes eden iradesiz biri olarak görülmüştür belki. Nasıl yenildiğine veya başarısız olduğuna bağlı. Yerde yarı ölü yatan adama “kalk şimdi yürü” denmez. Ya bi mallık etmiştir ya da pes etmiştir öyle bişey varsa.
 
Son düzenleme:
Gear5 gelmeden bir Gear4 Tigerman görsek fena olmazdı ya. Gear3'te kolunu bacağını şişirip kullanıyordu. Gear4 formlarında hep kol saldırıları gördük. Özellikle Kong saldırıları hep kol kaslarını şişirme üzerine kurulu. Bir de bacak kaslarını şişirdiği bir G4 formu, Tigerman ya da Gazelleman gibi çevikliği ve tekmeleri ön plana çıkardığı bir stil hoş olurdu. Zaten Kaido'ya karşı en büyük sıkıntıyı çeviklik konusunda yaşıyor. Geleceği gördüğü halde kafasına Raimei Hakke yiyince bu duruma Luffy de vurgu yapmıştı. Gördüm ama vücudum yetişmedi diye. Luffy eksiklerinden güç kazanan bir karakter. Buna mutlaka bir çözüm getirir Oda. Zaten çatıda bir sahnede ayağından ryuo atarak Kaido'nun kanabosunu durdurmuştu. Bacak oyunları olan bir fight'la bitiriş yapılırsa ben tatmin olurum.

Gear5 biraz daha farklı bir noktadan gelecektir.

Gear2: Dolaşım sistemini güçlendiriyor.
Gear3: İskelet sistemini güçlendiriyor.
Gear4: İskelet ve dolaşıma ek olarak kas sistemini güçlendiriyor.
Gear5: Biyolojik olarak gidersek sırada sinir sistemi var ama sinir sistemini esnetmeyi nasıl bir yere bağlar hiç bilmiyorum. Belki meyveler sinir sistemiyle bütünleşik çalışıyor diye bir açıklamayla başlar. Sonuçta meyveyi yiyenlerin bazı iç güdüler edindiğini biliyoruz. Robin'in meyvesi için kolları birleştirmek, Barto'nun meyvesi için parmakları çaprazlamak (önceki kullanıcın da aynı şekilde yapıyordu), Mr.2 nun meyvesi falan örnekler çok. Yani meyveyi yiyenler belli içgüdüler kazanıyor, sinir sistemiyle ilgili bu da aslında. Luffy de Gear5 için meyve uyanışı aşırı zorlamalı kullanıp, sinir sistemini normal bir insanı cortlatacak kadar esnetip zorlayarak bir form çıkartabilir. Ya da Minklerin elektriğinden ilham alıp sinir sistemindeki elektriği güçlendirip kullandığı bir form da olabilir. Bu çerçevelerin içinde dolaşacaktır diye tahmin ediyorum.

Eğer ki mitolojik Zoan, Hito Hito no mi: Model Sun Wukong (ya da saru saru no mi) olayına dönerse ihtimaller çok değişir. Normal Zoanlar 3 form yaparken, Chopper ilaç desteğiyle açtığı uyanışta 3 form üzerine 6 form daha ekliyor. O formda kolların, bacakların, gövdenin ayrı ayrı şiştiği ortada. Son noktada bütün vücut şişip dev oluyor. En son geçen bölümlerde gördüğüm üzere G3 formu gibi yan etki olarak belirli bir süre küçülüyor. Luffy de farklı uzuvlarını ve gözdesini şişiriyor ve bu şişmenin içine hava üflemekle hiçbir alakası yok diyebilirim. Kendi deyimiyle dev kolu oluyor ve ağırlığı da sertliği de buna uyuyor. Doffy'nin sandığı gibi balon olmuyor. Yani G4 kullanmak ya da yanan saldırılar kullanmak başlı başına uyanışın temelleri olabilir. Bunları daha önce balık adam adasında, punk hazard'ta, dressrosa'da wci'ta kullandı ama oralarda hükümet ajanları yoktu. Wano da buna ilk kez şahit olup raporlamış olabilirler.

Biraz uzattım ama geleceğim nokta şu. Luffy hız olarak Kaido'ya ayak uyduramadığını öğrendi. Geçen bölümde hakisinin de Kaido'ya yetmediğini öğrendi (fight kızıştıkça hakisi güçleniyor gerçi Luffy'nin). Genelde böyle bir durumla karşılaştığı zaman yeni bir teknik açıyor. Böyle vanilla formuyla Kaido döverse Oda'yı gece yatağında bıçaklarlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu Konuya Bakmış Kullanıcılar (Üye: 0, Ziyaretçi: 8)

Korsanfan.com Her Hakkı Saklıdır. 2008-2023.
Tasarım Korsanfan V.6.0
Yukarı Çık